ID : 29646788
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد:

کارافتادگی دستگاه‌های فرهنگی؛ علت صدور فرمان آتش به اختیار/ برخی پنهانی دل به دشمن داده‌اند


کارشناس مسائل سیاسی در یزد گفت: در حال حاضر شرایط به گونه‌ای شده است که صدای فرمانده در میدان فرهنگی به گوش نمی‌رسد و هشدارها بی جواب مانده و حتی برخی پنهانی دل به دشمن داده‌اند.

به گزارش صبح مهریز؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پس از اقامه نماز باشکوه عید سعید فطر در مصلی تهران در تبیین آن‌چه پیش از این درباره آتش به اختیار بودن فرموده بودند، خاطرنشان کردند: آتش به اختیار به معنای کار فرهنگی خودجوش و تمیز است و به معنای بی قانونی و فحاشی و طلبکار کردن مدعیان پوچ اندیش و مدیون کردن جریان انقلابی کشور نیست.

کارشناس مسائل سیاسی در یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ با اشاره به بیان‌شدن کلید واژه" آتش به اختیار" از سوی ایشان اظهار داشت: واژه آتش به اختیار پرکابرد ترین واژه در اصطلاحات نظامی می ‌باشد که در 17 خرداد سال جاری توسط مقام معظم رهبری وارد ادبیات فرهنگی کشور شده است.

دکتر اکبر غفوری با تأکید بر اینکه این واژه در حوزه نظامی در وضعیت بسیار پیچیده و خطرناک به کار می‌رود، افزود: در حال حاضر شرایط به گونه‌ای شده است که صدای فرمانده در میدان فرهنگی به گوش نمی‌رسد و هشدارها بی جواب مانده و حتی برخی پنهانی دل به دشمن داده‌اند.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با بیان این کلیدواژه خطاب به تشکل‌هایی که در متن و بطن انقلابی‌گری و اندیشه‌ورزی رشد کرده و شکوفا شده‌اند، فرمودند: توصیه من به همه هسته‌های فکری و عملی جهادی در سراسر جهان این است که هر کدام کار کنند به صورت مستقل و آتش به اختیار.

دکتر غفوری خاطرنشان کرد: آنچه در مفهوم "آتش به اختیار" در کلام رهبری مشخص است این است که این شاکله در حوزه جنگ نرم و مسائل فرهنگی تعریف می‌شود؛ چرا که هنگامی که به خاطر نفوذ دشمن در جبهه خودی در واقع امکان ارسال فرمان از طریق فرمانده وجود ندارد، دلسوزان نظام باید وارد عرصه شده و خط فرهنگی کشور را با تمام توان حفظ کنند تا توسط دشمن تسخیر نشده و یا سقوط نکند.

این کارشناس برجسته مسائل سیاسی با بیان اینکه برخورد طبیبانه در برخورد با مشکلات درون نظام مدنظر معظم له است، اذعان کرد: ایشان تأکید دارند که باید با دشمن، خصمانه و با جریان‌های داخلی نظام که نسبت به انقلاب اسلامی تعهد لازم را ندارند، دلسوزانه و طبیبانه برخورد کرد و در اینجاست که دستور آتش به اختیارنمود پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: این فرمان ناظر به اختلال و بعضا از کارافتادگی قرار‌گاه‌های فرهنگی کشور در مقابله با جنگ نرم است؛ چرا که متاسفانه اختلال در عملکرد برخی از نهادهای فرهنگی مربوطه کشور همانند شواری عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، رسانه ملی و ... وجود دارد که این بی‌تفاوتی‌ها و مشکلات فرهنگی و فکری می‌تواند جامعه را به سمت و سوی بحران‌ بکشد.

غفوری افزود: ایشان این فرمان را به‌عنوان ادای تکلیف و تشخیص وظیفه در نوک پیکان نبرد با تهاجمات و شبهه افکنی‌ها، دروغ‌پردازی‌ها و تخطئه‌گری‌ها توسط نیروهای انقلابی، مخلص و مبتکر در میدان عمل و مبارزه فرهنگی صادر فرمودند تا در صورت به وجود آمدن این نابسامانی‌ها، افسران جنگ نرم نه تنها در معرکه بلاتکلیف نمانند، بلکه با قدرتی دو چندان و حکمی ولایی با تشخیص درست آتش به اختیار کنند.

دکترای علوم سیاسی دانشگاه یزد با تأکید بر اینکه دشمن لحظه به لحظه در حال توطئه بر علیه ملت ماست، خاطر نشان کرد: امام خمینی بارها فرموده بودند که دشمن هر لحظه بر علیه شما توطئه می‌کند؛ لذا مقام معظم رهبری که بحث شبیخون فرهنگی را مطرح وبه عده‌ای گوشزد کرده‌اند؛ اینها همه نشان‌دهنده این است که این راه هنوز ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه ما در شرایط تهاجم تمام عیار قرار گرفته و هر مدافعی باید متناسب با اقتدار خویش در برابر دشمن ایستادگی کند، اذعان کرد: فرمانده وقتی فرمان آتش به اختیار را صادر می‌کند هزینه بالایی را به کار گرفته است؛ لذا کسانی که مجوز آتش به اختیار را گرفته‌اند اگر از این فرصت طلایی  استفاده نکنند خسارت‌ها بیشتر می‌شود.

دکتر غفوری با تأکید بر اینکه در این فرمان کمک به دستگاه و نهادهای فرهنگی مدنظراست، تصریح کرد: آتش به اختیار یعنی اینکه همه‌ی کسانی که واقعا دغدغه فرهنگی دارند وارد عرصه شوند و به جای اینکه مدام از این دستگاه و یا آن سازمان انتظار اقدام داشته باشند، خودشان دست به کار شوند.

این کارشناس برجسته مسائل سیاسی با اشاره به اینکه عناصر جبهه خودی در فرمان آتش به اختیار باید بر اساس تشخیص و عمل عقلانی خود به ایفای نقش بپردازند، خاطرنشان کرد: در این فرمان هوشمندی و درایت کافی برای جامه عمل پوشاندن به منویات رهبری لازم است ولی متاسفانه برخی تفسیری خلاف نظر رهبری درباره آتش به اختیار به کار گرفته‌اند؛ در حالی که آتش به اختیار باید در راستای اهداف نظام، منویات رهبری و آرمان‌های انقلاب باشد و هدف این فرمان ایجاد هرج و مرج در کشور نیست.

انتهای پیام/ج






آخرین عناوین آخرین عناوین