ID : 29243109
استاد حوزه و دانشگاه در یزد:

سند 2030 ساعت آموزش دروس دینی و قرآن را نصف کرد/ راه تدبر در قرآن را به روی دانش‌آموز بسته‌اند


استاد حوزه و دانشگاه در یزد با اشاره به کاهش 80 درصدی تعداد آیات ارائه‌شده در کتب دینی مقطع دبیرستان گفت: راه تدبر در قرآن را به روی دانش‌آموز بسته‌اند.

به گزارش صبح مهریز؛ این روزها بحث مشکلات امضای سند 2030 داغ است؛ کاهش قابل‌توجه ساعات دروس قرآن و دینی خیلی‌ها را شوکه کرده است. با نزدیک شدن به زنگ پایان تحصیلی دغدغه‌ای جدی ذهن عده زیادی را درگیر خود کرده است؛ دغدغه اینکه قرار است در حوزه تربیت قرآنی و دینی دانش آموزان متوسطه کاهش 50 درصدی ساعت درس دینی و قرآن روی دهد.

منصوره شاکری استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار یزدبانو با اشاره به اینکه تا قبل از این 12 ساعت آموزش دینی داشته‌ایم اما این میزان به نصف کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: ساعات درس دینی از 4 ساعت در اول دبیرستان به 2 ساعت رسیده است و از 3 ساعت در دوم دبیرستان به 2 ساعت و از 3 ساعت در سوم دبیرستان به 2 ساعت رسیده است؛ یعنی از 10 ساعت به 6 ساعت تقلیل پیدا کرده است.

این بانوی فعال حوزه آموزش‌وپرورش ادامه داد: کاهش 30 درصدی ساعات درس دینی و قرآن پایه نهم در سال گذشته و پایه یازدهم در سال جاری در حالی است که این روزها همچنان ابعاد مختلف سند 2030 آشکار می‌شود.

پژوهشگر حوزه دین بابیان اینکه در دوره دبیرستان نیاز بیشتری به افزایش ساعت دروس دینی و قرآن احساس می‌شود، تصریح کرد: این در حالی است که این ساعات به نصف کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه آموزش‌وپرورش در این مقطع که اوج حملات اعتقادی به‌ویژه از طریق شبکه‌های اجتماعی به ذهن دانش‌آموز است نباید با کاستن درس دینی و قرآن دانش‌آموز را تنها بگذارد، اذعان کرد: البته کیفیت تدریس دروس دینی هم پایین آمده است و متأسفانه برخی مدارس هیچ حساسیتی به انتخاب مدرس مناسب برای دینی و قرآن به خرج نمی‌دهند.

شاکری بابیان اینکه در برخی مدارس تنها به میزان تست‌زنی دانش‌آموز توجه داشته و کاری به بالا بردن فهم دینی دانش‌آموز ندارند، گفت: بااین‌حال جدا از به نصف رسیدن درس دینی و قرآن در مقطع دهم و یازدهم برای رشته‌های ریاضی و تجربی اتفاق دیگر حذف بخش تدبر و همچنین کمرنگ شدن آیات قرآن در دروس دینی و قرآن دبیرستان است.

این کارشناس و پژوهشگر حوزوی با اشاره به اینکه چند سال پیش با بررسی انجام‌گرفته از دیگر کشورها دریافتیم، درس دینی را که آن زمان در کشور ایران اسلامی 2 ساعت در هفته تدریس می‌شد، برای ادیانی چون یهود 12 ساعت در هفته زمان می‌گذارند، خاطرنشان کرد: قبل‌تر در کتب دینی مطالب با سندیت آیات قرآن ارائه می‌شد اما در حال حاضر این آیات به‌صورت پاورقی در کتاب آمده است؛ تعداد آیاتی که در کتاب آمده است به 80 درصد تقلیل یافته است.

مهجور گذاشتن قرآن در برنامه‌های درسی مقطع متوسطه از طریق کاهش شدید ساعات درس قرآن و دینی، به حاشیه راندن بخش تدبر در قرآن و کم کردن آیات قرآن از کتاب دینی حتی اگر جزو قرارداد امضاءشده 2030 یونسکو نباشد ولی بیان‌کننده این واقعیت تلخ است که برخی برنامه‌های جدید آموزشی کاسه داغ‌تر از آشی است که یونسکو در سند 2030 برای پرورش کودکان و نوجوانان ایرانی پخته است.

انتهای پیام/ج






آخرین عناوین آخرین عناوین