Skip to Content

یزدبانو/آشپزی سنتی

«نرگسی» غذایی پر از آهن و پروتئین + دستور پخت


یکی از غذاهای ساده و مقوی ایرانی «نرگسی» است که مواد تشکیل دهنده آن را اسفناج و تخم مرغ تشکیل می دهد و سرشار از اهن و پروتئین است.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، هانیه سادات سرآشپز بخش آشپزی یزدبانو امروز دستور پخت غذای «نرگسی» را به ما اموزش می دهد.


مواد لازم:
1- اسفناج پخته شده و له شده: یک لیوان
2- پیازداغ : دو قاشق غذاخوری
3- تخم مرغ : دو عدد
4- نمک و ادویه : مقداری

دستور پخت :
ابتدا اسفناج له شده را با پیاز تفت می دهیم و نمک و ادویه را اضافه می کنیم.با قاشق روی اسفناج ها را صاف می کنیم و سپس دو عدد تخم مرغ را روی اسفناج ها می شکنیم و بدون اینکه مواد را مخلوط کنیم می گذاریم تا تخم مرغ ها عسلی یا پخته شود.
حالا شما یک غذای خوشمزه شبیه گل نرگس دارید.
نوش جان.


خواص جالب اسفناج:

* فیبر زیادی دارد
اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود.

*با سرطان مبارزه می‌کند
پژوهش‌ها نشان داده فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلول‌های سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات می‌شود.


*خاصیت ضدالتهابی دارد
نئوگزانتین و ویولاگزانتین از جمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است که نقش مهمی در کنترل التهابات ایفا می‌کند. این مواد به وفور در اسفناج یافت می‌شود.

*حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است
ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست.

*برای فشار خون مفید است
مطالعات دانشمندان نشان داده است پپتیدهای موجود در اسفناج با جلوگیری از فعالیت برخی آنزیم‌ها سبب کاهش چشمگیر فشار خون می‌شود.

*دوست بینایی انسان است
دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند.

*سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد
یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست.


*طراوت پوست را حفظ می‌کند
حجم زیاد ویتامین A موجود در اسفناج به سلامت پوست کمک کرده و رطوبت مورد نیاز آن را تأمین می‌کند. به این شکل، این ماده برای مقابله با پسوریازیس، آکنه و حتی چین و چروک پوست نیز سودمند خواهد بود.

*استخوان‌ها را تقویت می‌کند
یک پیمانه اسفناج، مقادیر زیادی ویتامین K دارد که می‌تواند از فعالیت زیاد استئوکلاست (سلول‌هایی که سبب تخریب استخوان‌ها می‌شود) جلوگیری کند. همچنین این ویتامین به ساخت استئوکلسین پروتئینی که برای حفظ تراکم و مقاومت استخوان‌ها ضروری است کمک می‌کند. مصرف یک پیمانه اسفناج تازه یا یک ششم پیمانه اسفناج پخته، حدود دو برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین K را برطرف می‌کند. ویتامین K همراه با کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج برای استحکام استخوان‌ها دارای اهمیت اساسی هستند.

* ساز و کار کلسیم در بدن را تنظیم می‌کند
ویتامین K یکی از اجزای لازم برای شکل‌گیری فرآیندی است که از رسوب کلسیم در رگ‌ها و در نتیجه تصلب شرایین‌ها و نیز بیماری‌های قلبی و عروق جلوگیری می‌کند.

*از سیستم عصبی حفاظت می‌کند
ویتامین K فراوان در اسفناج به ساخت پوشش اطراف عصب‌های موجود در بدن کمک می‌کند. این پوشش نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن انسان دارد.

*سرشار از ویتامین‌ها است
این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.

*منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است
به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا 3، می‌توانند از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها، محافظت کنند.

*بدن را قلیایی می‌کند.
دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از
چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند
*کلسترول خون را پایین می‌آورد.

*خواص مفید خود را به مدت طولانی حفظ می‌کند
تحقیقات نشان داده حتی نورهای مصنوعی که در فروشگاه‌ها بر روی کیسه‌های پلاستیکی حاوی اسفناج‌ها می‌تابند در واقع به حفظ برگ‌های آن در برابر فاسد شدن کمک می‌کنند و این نشان می‌دهد اسفناج از لحاظ متابولیکی به مدت طولانی فعال و تازه است.

انتهای پیام/ص

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری