سفره دانشجویان یزدی رنگینتر میشود!
به گزارش یزدبانو، ابتدای هفته بود که دستورالعمل تنوع در پخت غذاهای دانشجویی توسط صندوق رفاه دانشجویی به دانشگاهها ابلاغ شد.
این بخشنامه که سال ۹۴ تدوین شده در برخی دانشگاهها بهصورت آزمایشی اجرایی شده و از سال تحصیلی۹۷ -۹۶ همه دانشگاهها ملزم به اجرای آن هستند.
برهمین اساس ذوالفقار یزدانمهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان و مشاور وزیر علوم درخصوص اینکه دانشگاهها ملزم به تهیه چند نوع غذا نیستند، گفت: «هیچ الزامی برای اینکه دانشگاه باید تعداد و تنوع غذای مورد نیاز دانشجو را رعایت کند، نیست بلکه آنها مجاز شدهاند در سلفسرویسها از غذای آزاد نیز استفاده کنند. درواقع این بخشنامه با سامانه تغذیه دانشجو یکی است و مکمل محسوب میشود، طبیعتا بخشنامه تنوع غذایی زیربنایی برای تغییر ساختار در کیفیت و میزان رضایتمندی دانشجویان از سلفسرویس دانشگاههاست.»
یزدانمهر تاکید کرد: «ما دانشگاهها را هرساله مورد ارزیابی قرار میدهیم و براساس آن نرخ اجارهبهای خوابگاه و تغذیه دانشگاه را تعیین میکنیم. یکی از نکاتی که در این ارزیابی اعمال میشود داشتن تنوع غذایی در دانشگاه است که برهمین مبنا به آنها امتیاز و رتبه تعلق میگیرد. در سال گذشته با این ارزیابی توانستیم بانک اطلاعاتی دقیقی ایجاد کنیم و خروجی همین کار بخشنامهای درخصوص تنوع غذایی دانشگاه شد که البته با همکاری صندوق رفاه بسیاری از آشپزخانههای دانشگاه را از سنتی به صنعتی تبدیل کردیم که خوشبختانه مقدار هدررفت مواد غذایی نیز کاهش چشمگیری داشت.»
رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: «درواقع این بخشنامه به دانشگاهها اجازه میدهد در کنار سلفسرویس، رستوران آزاد دایر کنند و اگر دانشجو به هر دلیلی غذای دانشگاه را نپسندید، بتواند از رستوران آزاد استفاده کند که صندوق رفاه نیز به ازای هر دانشجویی که از رستوران آزاد غذا سفارش دهد، سههزار تومان یارانه آن را تقبل میکند و مابقی را دانشجو باید پرداخت کند.»
مشاور وزیر عنوان کرد: «این طرح به صورت آزمایشی در دانشگاههای تبریز، فردوسی مشهد، یزد و اصفهان اجرا شد که خوشبختانه میزان رضایتمندی دانشجویان استفادهکننده از رستوران آزاد ۳۰ درصد برآورد شد که این درصد در طول یکسال تحصیلی، از تغذیه رستوران آزاد استفاده کرده بودند.»
یزدانمهر گفت: «این رستورانها درواقع همان تنوع غذایی را که مدنظر ما بود در دانشگاهها ایجاد میکنند که با نظارت دانشگاه کیفیت مطلوبی ارائه میدهند؛ همچنین باید ۲۵ درصد کمتر از قیمت فروش در اماکن عمومی را برای غذاهای خود در نظر بگیرند که این کار باعث ایجاد رقابت بین رستورانهای آزاد و سلفسرویس میشود که برای جذب دانشجو باید هم کیفیت را بالا برده و هم قیمت مناسب و همچنین یارانه تغذیه به دانشجو برسد؛ گاهی دیده میشد کیفیت غذای دانشگاه به هر دلیلی مورد پسند دانشجو نبود و فرد مجبور میشد از بیرون تغذیه تهیه کند که هم ارزش غذایی کافی نداشت و هم یارانهای که دولت برای دانشجو پرداخت میکرد به او نمیرسید که با این بخشنامه این خلل بهطور متفاوت پر شد.»
رئیس صندوق رفاه دانشجویان یادآور شد: «البته سلفهای دانشگاهی هم در چند سال گذشته بهمراتب کیفیت مطلوبتری ارائه میکنند و دانشجویان نباید مثلا دانشگاهی را که برای سههزار دانشجو غذا طبخ میکند، با منزل شخصی که نهایت پنج نفر است مقایسه کند، ما بر همین اساس طرح رستورانهای آزاد را اجرایی کردیم که حداقل ۴۰ درصد از کل دانشجویان هر دانشگاه به سمت آنها بروند و درواقع وقتی حجم پخت در سلف دانشگاه کاهش پیدا کند به همان اندازه کیفیت بالا میرود که این کار هدف ماست.»
یزدانمهر در پایان گفت: «با توجه به اینکه بیشترین اعتراضات دانشجویی در سال گذشته مربوط به بحث سلفسرویسها بوده است، بخشنامهای را در این خصوص به دانشگاهها ابلاغ کردیم که از طرف دانشگاه کارشناس تغذیه به پیمانکار معرفی شود و حتما در قرارداد ذکر شود که این کارشناس از مراحل تهیه مواد غذایی، پخت و پخش بین دانشجویان حضور داشته و نظارت داشته باشد که شاهد تخلف کمتری از جانب پیمانکاریها باشیم.»
انتهای پیام/س *
Related Assets:
- طرز تهیه لقمههای گوشتی
- نظام آموزشی کشور مهارت محور نیست/ مسئولان به فکر فارغ التحصیلان بیکار دانشگاه ها باشند
- سه بار خودکشي کردم اما خدا خواست که زنده بمانم/ براي هزينه دانشگاه و بيماريم دچار مشکلم
- کمیته صیانت از عفاف و حجاب در دانشگاه یزد تشکیل شد
- آموزش و پرورش و خانواده؛ مهمترین نقش را در نهادینه کردن حجاب برعهده دارند/ مسئولین الگوی درستی برای حجاب باشند
- اختصاص هزینه 750 میلیون ریالی جهت تقویت بنیه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد خاتم
- مرگ دانشجوی دختر در بیمارستان و تأکید خانواده متوفی مبنی بر قصور پزشکی
- برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب در روستای خویدک یزد
- روش ساده برای بخارپز کردن غذا
- آمادگی دانشکده حضرت رقیه(س) جهت پذیرش دانشجو در مرحله تکمیل ظرفیت
- پذیرش ۳۹ دانشجوی افغانی و عراقی در دانشگاه یزد
- چهارمین کرسی ترویجی اساتید دانشگاه آیت الله حائری میبد برگزار شد
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)