محتوا
«مالیات بر ارزش افزوده» طلا، لقمه حرام در سفره دولت/ بیش از 50 درصد کارگاههای طلاسازی یزد تعطیل شده است
محمدرضا نوریزاده در گفتگو با خبرنگار یزدامروز، در خصوص مشکلات صنف زرگر در استان یزد گفت: در شرایط کنونی هیچ صنفی نیست که درگیر مشکلات اقتصادی نباشد اما عمده مشکل طلاسازان یزدی مالیات بر ارزش افزوده به عنوان لقمه حرامی که بر سفره ملت و دولت ما میآید، است.
وی ادامه داد: اکنون مشتری هنگام خرید باید 9 درصد از وزن طلای خریداری شده را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده به دولت بپردازد که هزینه بسیار زیادی است و به همین دلیل مردم اقدام به خرید مصنوعات طلا نمیکنند و به خرید طلای آب شده و یا سکه روی آوردهاند، این میزان مالیات بر ارزش افزوده در حالی است که سود خود زرگر 7 درصد است.
رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر و نقره یزد با غیرقانونی خواندن دریافت مالیات ارزش افزوده از طلا گفت: براساس بند سوم قانون مالیات ارزش افزوده، این مالیات باید از تفاوت بین کالا و خدمات دریافت شود به این معنی که 9 درصد مالیات ارزش افزوده باید از اجرت و کاری روی طلا انجام شده دریافت شود نه اصل طلا، اما اکنون این اقدام غیرقانونی و دریافت ارزش افزوده از اصل طلا در حال اجراست.
مسئولان نمیخواهند مشکل قانونی مالیات ارزش افزوده حل شود
نوریزاده عنوان کرد: بیش از یک سال است که کمیسیون اقتصادی مجلس نیز دریافت مالیات بر ارزش افزوده از طلا را غیرقانونی خوانده است اما با وجود پیگیریهای مختلفی که از سوی اتحادیههای طلا در بیشتر استانهای کشور شد و دیدارهایی که با مسئولان رده بالا صورت گرفت این موضوع در صحن علنی مجلس بررسی نشد و اصلا مسئولان کشوری و دولتمردان نمیخواهند که این مالیات بر ارزش افزوده حذف شود.
وی گفت: طلا کالای مصرفی نیست، سرمایهای برای تولیدکننده و مصرفکننده به شمار میرود که مجدد با حفظ ارزش واقعی باید به چرخه تولید بر گردد، اما اگر برای هر بار مبادله مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا از مصرف کننده دریافت شود مالیات مکرر در حق خریدار صورت میگیرد که با چند بار معامله باید معادل کل قیمت طلا، مالیات و هزینه پرداخت کند که این گونه خریدار از خرید منصرف و این موضوع باعث کسادی و رکود در بازار طلا شده است.
دریافت غیر قانونی مالیات ارزش افزوده عامل تعطیلی کارگاههای طلاسازی یزد
رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر و نقره یزد با بیان اینکه هم اکنون بیش از نیمی از کارگاههای طلاسازی در استان یزد تعطیل شده است، گفت: دولت این مالیات بر ارزش افزوده که در واقع غیرقانونی نیز هست از مردم دریافت میکند و به عنوان منبع درآمد به آن نگاه میکند بدون اینکه به تعطیلی کارگاهها و بیکار شدن طلا سازان و همچنین تبعات اجتماعی که این بیکاری در پی دارد توجه کند.
نوری زاده با بیان اینکه در سال گذشته تعداد پروانههای باطل شده واحدهای طلاسازی در استان از تعداد صدور پروانه بیشتر بوده است، افزود: البته مسئولان استان تمام سعی خود را برای حمایت از این صنف به کا رگرفتهاند و خود نیز اذعان دارند که این 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده دریافتی از مشتریان غیرقانونی است و آن را یک تصمیم کشوری میدانند که باید در همان سطح حل شود و چارهای جز اجرای آن ندارند.
اجرای درست قانون زمینهساز صادرات طلا به کشورهای دیگر
وی تصریح کرد: اگر این قانون مالیات بر ارزش افزوده اصلاح و به درستی برای این صنف اجرا میشد صنف زرگرها و صنعت طلاسازی در کشور میتوانست در بحث شفافسازی، اشتغال و ارزی آوری به دولت کمک کند و در کنار اشتغالزایی زیادی که طلاسازی به دنبال داشت صادرات نیز انجام میشد.
نوری زاده ادامه داد: کشور و استان ما با این همه ظرفیت در زمینه طلاسازی به دلیل مالیات بر ارزش افزوده و افزایش هزینه به تولید توان رقابت با دیگر کشورها را ندارد و بازار طلا دچا رکود و تعطیلی شده است اما کشور ترکیه که تا 15 سال پیش هیچ سر رشتهای در ساخت طلا نداشت اکنون به دومین تولیدکننده طلا در دنیا تبدیل شده و بیشترین صادرات طلا از این کشور انجام میشود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- علی رغم ارز آوری صادرات طلا؛ قوانین سختگیرانه صادرکننده را پشیمان میکند
- انتقال آب از ۴ مسیر به کویر تشنه یزد / آب شرب حق مسلم مردم استان یزداست
- آغاز عملیات حذف بیماری هپاتیت C در استان یزد /خیرین در این امر خداپسندنه مشارکت کنند
- بدترین شرایط طلافروشان یزد در سال 97 رقم خورد/قانون ارزش افزوده همچنان دست و پاگیر صنف طلا
- ۹۰درصد کارگاههای طلاسازی یزد تعطیل شد!
- از سود میلیونی جوان یزدی با تولید محصولات لبنی تا طلاسازی که قارچ هم پرورش میدهد
- ماجرای ارسال ایمیلهای اغواگرانه به طلاسازان یزدی چیست؟