Navigation Navigation

محتوا محتوا


اقدامات بی‌تأثیر دولت و رکودی که همچنان دامن‌گیر بازار مسکن است


برخی از کارشناسان می‌گویند مبلغی که بانک مسکن به عنوان وام صندوق یکم به سپرده‌گذاران می‌دهد در افزایش قدرت خرید آن‌ها تأثیر زیادی ندارد.

به گزارش یزدامروز، هرچند در چند ماه اخیر شاهد افزایش معاملات و به تبع آن قیمت مسکن در کلان‌شهر تهران بوده‌ایم، اما این موضوع هم باعث نشد تا رکود 5 ساله حاکم بر بازار مسکن از بین برود. به طوری که همچنان کسادی بازار مسکن به ویژه در شهرستان‌ها وجود دارد.  

البته دولت هم طی این چند سال تلاش خاصی برای رونق دادن به بازار مسکن نکرده است. طرح مسکن اجتماعی که از ابتدای روی کار آمدن دولت روحانی بحث آن مطرح بود همچنان در حد حرف مانده و خبری از اجرایی شدن آن نیست.

ایجاد صندوق تسهیلات مسکن یکم اصلی‌ترین اقدام دولت در حوزه مسکن بوده که این طرح نیز تا کنون با استقبال زیادی همراه نشده و تأثیر خاصی در بازار نداشته، به طوری که طبق گفته مدیرعامل بانک مسکن فقط 9 درصد معاملات مسکن ۹۶ تهران از محل صندوق یکم بوده است.

کارشناسان حوزه مسکن معتقدند مبلغ بالای اقساط پرداختی یکی از عوامل اصلی عدم استقبال از این طرح است. از سوی دیگر برخی از کارشناسان می‌گویند مبلغی که بانک مسکن به عنوان وام صندوق یکم به سپرده‌گذاران می‌دهد در افزایش قدرت خرید آن‌ها تأثیر زیادی ندارد و مبلغ پرداختی بانک در مقایسه با قیمت کلی مسکن قابل توجه نیست.

شورای پول و اعتبار در آخرین اقدام خود نرخ سود تسهلات مسکن یکم را که از 9.5 درصد به 8 درصد کاهش داد که این مسئله نیز هرچند ممکن است جو روانی ایجاد کند و افزادی را به سمت سپرده‌گذاری در این صندوق دهد اما در عمل در خرید مسکن تأثیری نخواهد داشت.

حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران در این رابطه می‌گوید: نباید از کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن به ۸ درصد خوشحال باشیم چرا که در بسیاری از کشورهایی که مشکل مسکن داشته‌اند، دولت‌ها برای این بخش سوبسید و یارانه می‌دهند.

وی معتقد است: بخش مسکن با ۱۳۰۰ شغل و صنعت مرتبط است و دولت می‌تواند با رونق بخش مسکن و ساخت و ساز تحول ایجاد کند. دولت می‌تواند با دادن یارانه به روند کاهش نرخ سود تسهیلات ادامه داده و حتی آن را به صفر و یا به حد کارمزد برساند.

حسن ذوالفقاری نایب رییس اتحادیه مشاورین املاک یزد نیز در رابطه با وضعیت بازار مسکن در یزد به خبرنگار یزدرسا گفت: در ماه‌های اخیر قیمت مصالح ساختمانی افزایش داشته که این افزایش قیمت به طور طبیعی بر روی ملک و مسکن هم تأثیر می‌گذارد. اما نکته قابل توجه این است که در حال حاضر در بازار مسکن خریدار زیادی وجود ندارد و بازار کساد است.

وی با اشاره به رکود بازار مسکن می‌گوید کسادی در بازار مسکن موجب شده تا افزایش قیمت مسکن هم معنایی نداشته باشد.

ذوالفقاری در رابطه با تسهیلات بانک مسکن هم گفت: این تسهیلات به دلیل اقساط بالایی که دارند، در قدرت خرید مردم تأثیری ندارد.

نایب رییس اتحادیه مشاورین املاک یزد اظهار داشت: با توجه به اینکه مردم قدرت خرید مسکن ندارند، خود به خود رو به اجاره می‌آورند و این مسئله موجب افزایش اجاره‌بها می‌شود.

برخی از کارشناسان نیز از جوسازی برای افزایش قیمت‌ها در حوزه مسکن می‌گویند. چندی قبل بهروز ملکی کارشناس مسکن در یادداشتی نوشت: در شرایط کنونی، خرید مسکن از فروشندگان واقعی پول لازم، قابل توصیه است، نه فروشندگان متوهمی که با ارائه قیمت‌های پرت، امیدوار به افزایش شدید قیمت هستند.

برخلاف صحبت‌های مهیج برخی از افراد و رسانه‌ها، شوک قیمت مسکن، بعید است. در واقع، حجم بالای خانه‌های خالی، نرخ‌های همچنان بالای سود بانکی، نرخ ملایم تورم عمومی و... اجازه شوک قیمت مسکن را نخواهد داد. چنانچه خریداران، استراتژی هوشمندانه‌ای نداشته باشند، ضرر کردن در شرایط فعلی، کار دشواری نیست.

همچنین در ماه‌های پایانی سال 96 یک کارشناس مسکن از احتمال ارزان‌تر شدن مسکن در سال 97 خبر داده بود. عباس شوکتی در این رابطه اظهار داشت: اگرچه در شرایط حاضر هیچ‌کدام از متغیرهای افزایش قیمت در بازار مسکن فراهم نیست اما برخی با ایجاد جو روانی می‌خواهند به مردم القاء کنند که چنانچه در سریع‌ترین زمان وارد بازار نشوند، سال آینده با افزایش قیمت‌ها مواجه خواهند شد در حالی که با قاطعیت اعلام می‌کنم که نه‌تنها مسکن در سال آینده گران نمی‌شود که حتی خریداران باید منتظر ارزانی باشند.

انتهای پیام/






آخرین اخبار آخرین اخبار