Navigation Navigation

محتوا محتوا


فعالیت تنها یک مرکز مستقل دیالیز در یزد


مسئول امور بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به فعالیت تنها یک مرکز مستقل دیالیز در استان یزد گفت: ضرورت دارد بخش خصوصی و خیرین از بیماران خاص حمایت کنند.

به گزارش یزدامروز، «محمدحسین قاسمی» خاطرنشان کرد: با توجه به رشد شهرنشینی، زندگی صنعتی و روش‌های غلط زندگی تعداد بیماران دیالیزی در سراسر دنیا رو به افزایش است.

وی اظهار کرد: بیماری دیالیز که از بیماری‌ها خاص به شمار می‌رود که بیمار باید یک روز در میان به بیمارستان آمده و در هر بار مراجعه به مدت چهار ساعت تحت دیالیز قرار بگیرد که این اقدام علاوه بر صرف زمان بالا، هزینه‌ای بالغ‌بر 200 هزار تومان را در بردارد که سازمان‌های بیمه‌گر آن را برعهده‌گرفته‌اند؛ بیمار دیالیزی در هرماه حداقل 2 میلیون و 500 هزار تومان را باید به درمان دیالیز اختصاص دهد.

این مقام مسئول بیان کرد: البته دولت‌ها هزینه دیالیز را متقبل شده‌اند و سازمان‌های بیمه‌گر این هزینه را پرداخت می‌کند، اما در حقیقت رشد تعداد تخت به پای رشد بیماران دیالیزی نمی‌رسد.

قاسمی خاطرنشان کرد: استان یزد نسبت به دیگر استان‌های کشور وضعیت بهتری دارد و در حال حاضر کمبود تخت دیالیز نداریم اما در سال‌های آینده باید این بخش‌ها را توسعه دهیم تا با بحران روبرو نشویم.

وی با اشاره به ضرورت حمایت بخش خصوصی و خیرین از بیماران خاص، گفت: زمانی که مدیریت عرصه به دست بخش خصوصی و یا خیرین این عرصه باشد به‌طورقطع خدمات بهتر و باکیفیت‌تری به بیماران ارائه خواهد شد که به‌خودی‌خود اقدامی مؤثر و سازنده در این عرصه است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در کل استان 97 تخت دیالیزی داریم، اظهار کرد: در یزد تنها یک مرکز مستقل دیالیز مجهز به 30 تخت دیالیز داریم؛ فعلاً از بحران کمبود تخت دیالیز گذشته‌ایم ولی برای جلوگیری از مواجهه با بحران در سال‌های آینده باید این بخش‌ها را توسعه دهیم.

قاسمی میزان رشد بیماران دیالیز در یزد را مانند سراسر کشور 7 درصد اعلام کرد.

نبود مرکز درمانگاهی جامع اساسی‌ترین مشکل بیماران خاص در یزد

وی نبود مرکز درمانگاهی جامع اساسی‌ترین مشکل بیماران خاص در یزد عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم با کمک خیران و بخش خصوصی یک مرکز جامع درمانگاهی برای ارائه خدمات به بیماران خاص ایجاد کنیم، بیماران خاص از خدمات بهتر و به‌صورت یکجا بهره‌مند خواهند شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه بیماری‌های خاص دارای دو تعریف کلی هست، اذعان کرد: در مفهوم عام هر نوع بیماری صعب‌العلاج، طولانی‌مدت و پرهزینه ازجمله بیماری‌هایی نظیر رماتیسم، مغز و اعصاب و سرطان بیماری خاص قلمداد می‌شود.

قاسمی افزود: درواقع این بیماری‌ها جزء بیماری‌های صعب‌العلاج بوده و در رده‌ی چهار بیماری مدنظر سازمان‌های بیمه‌گر قرار نمی‌گیرند؛ اما وزارت بهداشت هرساله بودجه‌ای را در قالب بسته خدمتی برای کمک به بیماری‌های صعب‌العلاج نیز در نظر می‌گیرد.

مسئول امور بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: به‌طور عموم، ازلحاظ تأمین دارو برای بیماران صعب‌العلاج استان یزد مشکل خاصی وجود ندارد.

وی ادامه داد: کسانی که بیماری‌های صعب‌العلاج دارند برای اینکه از تخفیف دارویی بهره‌مند شوند باید به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی به آدرس یزد، میدان امام حسین (ع)، مجتمع امام رضا (ع) مراجعه کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی تعریف دیگر بیماری خاص تعریفی است که سازمان‌های بیمه‌گر ارائه می‌دهند و بنا به آن در دفترچه بیماران خاص، واژه «بیماری خاص» قید خواهد شد.

وی افزود: سازمان‌های بیمه‌گر تعهداتی را نسبت به این افراد دارند و یکسری خدمات و تسهیلاتی را به‌صورت رایگان در اختیار مشمولان قرار می‌دهند. بیماری‌های تالاسمی، بیماری‌های هموفیلی، ام‌اس و بیماری‌های دیالیز جزو بیمارانی هستند که سازمان‌های بیمه‌گر آن‌ها را خاص تلقی می‌کنند.

مسئول امور بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در خصوص تعداد بیماران خاص در استان یزد تصریح کرد: تعداد بیماران هموفیلی در یزد 160 نفر، بیماران تالاسمی 155 نفر، بیماران ام‌اس 800 نفر، بیماران دیالیزی خونی 550 نفر و دیالیز سفاقی 109 نفر هستند که البته این تعداد همواره ثابت نیست. هرکدام خدمات جداگانه‌ای را دریافت می‌کنند.

انتهای پیام/

 






آخرین اخبار آخرین اخبار