Navigation Navigation

محتوا محتوا

کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد:

کم‌کاری دولت در اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری


سید محمد مهدی حسینی منش با اشاره به این که در این دو سال رشد و جهشی در اقتصاد کشور رخ نداده است گفت: به صراحت می‌توان گفت که میزان تعطیلی واحدهای صنعتی در این دو سال به نسبت سال‌های قبل بسیار بیشتر است. ما با افت و افول مواجه نیستیم بلکه با تعطیلی مطلق واحدهای صنعتی روبرو هستیم.

به گزارش یزدامروز؛ کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار آوای اقتصاد گفت: در دولت یازدهم برخلاف همه شعارهای خود و همچنین بر خلاف توصیه‌های مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید داخل متأسفانه کارنامه درخشانی از خود به جای نگذاشته است.

سید محمد مهدی حسینی منش با اشاره به سیل واردات بی‌رویه به کشور اظهار داشت: عدم توجه به خطوط قرمز و بحث اقتصاد مقاومتی و هشدارهای کارشناسان نسبت به عدماقتصاد ریاضتی یا عاریتی وابسته تبدیل می‌کند.

وی ادامه داد: نوع تفکر و نگاه عده‌ای از وزراء دولت یازدهم به بیرون از کشور و تمرکز صرف بر روی توافق هسته‌ای و پسا برجام باعث شده از تولید داخل غافل شوند، و در نتیجه به علت کم توجهی و بی توجهی مسئولین صنعت کشور با رکود و تعطیلی مواجه شده است.

حسینی با اشاره به آمار بالای تعطیلی کارخانجات در سطح کشور تصریح کرد: آمارهایی که بعضا در جلسات مختلف مطرح می‌شود بسیار نگران کننده است؛ متاسفانه در حال حاضر تعطیلی گسترده‌ای صنایع بزرگ و کوچک کشور را فرارگفته است که عمده مشکلات این صنایع گرفتاری های بانکی و اداری است.

وی با اشاره به این که در این دو سال رشد و جهشی در اقتصاد کشور رخ نداده است گفت: به صراحت می‌توان گفت که میزان تعطیلی واحدهای صنعتی در این دو سال به نسبت سال‌های قبل بسیار بیشتر است. ما با افت و افول مواجه نیستیم بلکه با تعطیلی مطلق واحدهای صنعتی روبرو هستیم.

حسینی افزود: ادامه روند تعطیلی گسترده کارخانجات و واحده های صنعتی، اقتصاد کشور را دچار عقب افتادگی و ورشکستگی می‌کند این درحالی است که بازسازی اقتصاد ورشکسته و تعطیل شده در دنیایی که صنایع مدام در حال به روز شدن هستند کار بسیار هزینه بر و زمان‌بر خواهد بود.

عضو شورای راهبردی کمیسیون صنعت و معدن بسیج اظهار داشت: تعطیلی هر کارخانه علاوه بر آسیب‌های زیادی که به اقتصاد وارد می‌کند به این معنی است که سرمایه‌های هنگفتی که برای راه‌اندازی کارخانه از جیب مردم یا بیت‌المال هزینه شده از بین می‌رود.

حسینی افزود: سیستم تولید موجود در کشور برای تولید محصولاتی برون‌گرا و قابل عرضه در بازارهای بین المللی متناسب نیست؛ حال اگر این سیستم ها چند سال تعطیل شود به یک مشت آهن قراضه تبدیل می‌شوند که به درد کارخانه‌های فولاد می خورند.

بی‌توجهی دولت‌ها به فرمایشات رهبری

وی با بیان این که اقدامات دولت بر خلاف فرمایشات رهبری است گفت: مقام معظم رهبری بر اقتصاد درونزا و برونگرا تاکید دارند اقتصادی که از سرمایه و نیروی انسانی داخل و هر آن چه در داخل وجود دارد استفاده کند و محصول قابل عرضه در بازارهای خارجی را تولید کند.

حسینی با اشاره به نارضایتی رهبر از عدم اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: کم‌کاری و اهمال‌کاری در اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تنها منوط به اقتصاد مقاومتی نیست، در بقیه بخش‌ها نیز نسبت به فرمایشات رهبری آن چنان که باید توجه نمی‌شود؛ به عنوان نمونه سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی نیز از مواردی است که نسبت به آن اهمال‌کاری شده است.

وی با اشاره به ترسیم فضای اقتصاد کشور به عرصه جهاد از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: آقایان در راس امور، این جهاد را باور ندارند و به راحتی از این فرمایش رهبری می‌گذرند. تابعیت از ولایت فقیه و بی‌توجهی و مخالف فرمان رهبری عمل کردند در یک جا نمی‌گنجد.

کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از عملکرد ضعیف دولت در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: در عرصه‌های مختلف اقتصاد چنان چه نگاه به بیرون باشد؛ تولید داخل به جایی نخواهد رسید و روز به روز اوضاع تولید داخل بدتر خواهد شد.

حسینی با بیان این که وقتی دولت مجری می‌شود وضع بهتر از این نمی‌شود ادامه داد: یکی از اقدامات اساسی در اقتصاد ایران کاهش نقش دولت در اقتصاد است در واقع دولت باید بحث نظارتی خود را پیگیری کند و کمتر در امور ورود پیدا کند.

وی تدوین قوانین تسهیل کننده در بخش‌های مختلف اقتصادی و تولیدی را بسیار با اهمیت دانست و افزود: دولت باید در کنار نقش نظارتی خود، قوانین را به گونه‌ای تنظیم کند که تسهیل کننده امور باشد ونه این که مزاحم و مانع تولید باشد. مهمترین درد دل بخش خصوص این است که دولت چوبش را که نه! میله فولادی‌اش را از لای چرخ اقتصاد بردارد.

بدهی دولت به بانکی فلج کننده سیستم بانکی در کشور

حسینی با اشاره به بدهی سنگین دولت به بانک‌ها به عنوان یکی از اشکالاتی که در همه دولت‌ها وجود داشته ادامه داد: وجود چنین مشکلی سیستم بانکی کشور را فلج کرده است و توانایی بانک‌ها را برای پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی و تولید را از بین برده است.

وی با اشاره به عملکرد ضعیف وزارت نفت تصریح کرد: دولت در این دو سال حرکت، تلاش و توسعه میادین نفتی را به امید حضور سرمایه‌گذاران اروپایی و گشایش بزرگ پس از برجام متوقف کرده است. متاسفانه نه اروپاییان آمدند و نه اقدامی از سوی دولت انجام شد.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مسائل اقتصادی گفت: مشکل اصلی کشور مسائل اقتصادی است و چنان چه این مسائل را حل نکنیم؛ بقیه انتظارات از مردم در حوزه های فرهنگی اجتماعی و غیره انتظاراتی غلط خواهد بود. با مردم گرسنه‌ای که با مشکلات زیادی مواجه هستند نمی‌توان از مسائل فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و ... صحبت کرد.
 






آخرین اخبار آخرین اخبار