نمایش نمایش

ID : 32125230
رئیس سازمان بسیج علمی استان یزد خبر داد

آمادگی بسیج علمی استان یزد برای راه اندازی اورژانس صنعتی/ حمایت از ۲۵ طرح کاربردی در ۸ ماهه نخست امسال


رئیس سازمان بسیج علمی استان یزد از حمایت این سازمان از ۲۵ طرح کاربردی در ۸ ماهه نخست سال ۹۶خبر داد.

به گزارش عصر فرهنگ؛ احسان ملکی با اشاره به فرارسیدن هفته بسیج گفت: از ابتدای انقلاب هر زمان در کشور، ارگان ها و یا سازمان ها مشکلی ایجاد می شد، سیستم انقلاب یک فرآیند یا نهادی را ایجاد می کرد تا این ضعف و یا مشکل را برطرف کند. برای مثال در اوایل انقلاب حضرت امام خمینی(ره) علی رغم وجود ارتش و ژاندارمری برای مقابله با تهدیدات و آسیب های داخلی و خارجی بسیج و سپاه را تشکیل دادند تا ضعف های موجود را پوشش دهند و ایجاد سازمان اوقاف و وزارت ارشاد اسلامی نیز از همین دست است.

رئیس سازمان بسیج علمی استان یزد افزود: در عرصه علمی نیز زمانی که دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری که طی سالیان متمادی به عناوین مختلف عنوان شده بود مغفول ماند، بسیج به این فکر افتاد با تأسیس بسیج علمی و پژوهشی ضعف هایی را که در این حوزه وجود دارد جبران کند. پیش از این ارگان هایی مانند بنیاد نخبگان، معاونت علمی ریاست جمهوری، پارک های علم و فناوری و حوزه های پژوهشی دانشگاه ها وجود داشتند اما طبیعتاً نتوانستند در عرصه علم و فناوری آنچه مد نظر انقلاب اسلامی بود را محقق سازند. لذا بسیج مثل بقیه مواقع پا به عرصه گذاشت و از سال 86 بسیج علمی تأسیس شد. استان یزد نیز دومین استانی بود که در سال 87 بسیج علمی را راه اندازی کرد.

وی بیان داشت: یکی از اصلی ترین و مسائل و مشکلات در حوزه علم و فناوری این است که تحقیقات، علوم، اختراعات، ابتکارات و کارهای نویی که در کشور انجام می شود مشکلی از کشور حل نمی کند. اگر به سخنرانی های چند سال اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان مراجعه شود، مشاهده می گردد ایشان مؤکدا بر این مساله تأکید دارند که چرا کارهای علمی ما در زمینه حل مشکلات کشور به کار گرفته نمی شود. ما جمعیت نخبگی و پتانسیل نخبگی بالایی داریم. طبیعتاً اگر نتوانیم از این‌ها استفاده بهینه کنیم همان گونه که در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم بحث فرار مغزها اتفاق می افتد.

ملکی ادامه داد: طبیعتاً مشکل اینجاست که غرب با نفوذ فرهنگی و نرمی که داشته مجموعه دانشمندان و جوان های خوشفکر و مخترع ما را با مسائل رنگ و لعاب دار مشغول کرده است. جشنواره ها و مسابقات بسیاری وجود دارد که جوان ما را تشویق می کند محصولات غیر قابل استفاده ای تولید کند که هیچ کجای دنیا استفاده عملی از آن صورت نگرفته است. با این شیوه جوان ها را فریب می دهند تا فکر خود را به جای این که برای حل مشکلات اساسی کشور به کار بگیرند بر روی این محصولات غیر ارزشمند هدر بدهند.

وی اضافه کرد: به این طریق با یک نقشه خیلی نرم جوان خوشفکر ما را به این سمت کشیدند که به دنبال مسائل غیر ضروری باشد تا از طرف دیگر در مشکلات اساسی و نیازهای اصلی کشور دستمان جلوی غرب دراز باشد. این نقشه ای است که دشمن در حوزه علم و فناوری کشیده است و طبیعتاً در بسیج علمی تلاش شده تا نقشه راه را بر اساس مشکلات کشور و استان طراحی کنیم.

وی تأکید کرد: خانه نخبگان سازمان بسیج علمی استان یزد اولویت ها را مشخص کرده است. همانطور که می دانیم مساله اصلی یزد مساله آب است. همچنین یزد قطب کاشی و سرامیک در خاورمیانه است اما معضلاتی در این زمینه وجود دارد که کارخانه های ما در آستانه تعطیلی هستند و مجبور به اخراج کارگران خود شده اند و امکان دارد بازار فروش خود را از دست بدهند و رفته‌رفته این مزیت به تهدید بدل خواهد شد.

ملکی عنوان کرد: بر اساس دو مشکل اساسی در بحث آب و کاشی و سرامیک حمایت از طرح های نخبگان در خانه نخبگان بسیج علمی استان یزد در حال انجام است. هم اکنون در بسیج علمی یزد دو مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات کاربردی مشغول به فعالیت است که مزایا و آسیب ها در دو حوزه مذکور احصا شده و بعد بر اساس آن تحقیقات مشخص می شود تا مورد پژوهش دانشجویان، نخبگان و پژوهشگران قرار بگیرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: متأسفانه علی رغم اینکه ما پژوهش ها را به سمت نیازها و مسائل کاربردی برای صنایع سوق داده ایم اما استقبال شایانی از نتیجه این پژوهش ها صورت نگرفت. علت هم این است که با بررسی شهرک های صنعتی استان یزد می بینیم بیش از 90 درصد صاحبان صنایع ما افراد علمی و پژوهشی نیستند و جایگاه پژوهش برای این افراد تعریف نشده است. طبیعتاً چون نگاه پژوهشی و علمی برای حل مشکلات ندارند لذا سخت تر به پژوهشگر اعتماد می کنند.

وی بیان داشت: اگر از این افراد سؤال شود مشکل کجاست پاسخ نبود نقدینگی و یا تحریم عنوان می شود در صورتی که در بررسی های صورت گرفته مشخص شدکمتر از 15 درصد از مشکلات فنی کارخانه ها به عدم نقدینگی و تحریم مربوط است و مابقی یعنی 85 درصد به سادگی و از طریق انجام پژوهش و میدان دادن به نخبگان قابل حل است.

ملکی با تأکید بر توانایی بسیج علمی استان یزد بر حل مشکلات صنایع استان گفت: پیش از این در جلسه رسمی با استاندار سابق یزد، نمایندگان مجلس و نماینده ولی فقیه در استان اعلام شد بسیج علمی استان یزد آمادگی دارد اورژانس صنعتی راه اندازی کند، به این معنی که هر صنعتگری در هر زمان مراجعه کرده و حل مشکلی را بخواهد به وسیله استفاده از تیم تخصصی به صورت رایگان برای بار اول مشکل را حل می کنیم.

رئیس سازمان بسیج علمی استان یزد اعلام کرد: در هشت ماهه نخست امسال 90 طرح از سوی نخبگان و مخترعان به بسیج علمی استان یزد ارائه شده که از این تعداد از 25 طرح کاربردی حمایت شده، همچنین بالغ بر 400 میلیون ریال کمک بلاعوض به این طرح ها اختصاص یافته است.

وی در پایان گفت: هم اکنون 7 شرکت دانش بنیان در مرکز رشد بسیج علمی استان یزد مستقر شده و از حمایت های مادی و معنوی خانه نخبگان بسیج علمی بهره مند شده اند. همچنین تشکیل 24 پایگاه علمی در استان باعث شده تا اعضای این پایگاه ها تابستان پر باری را با شرکت در کلاس های مهارتی، علمی و آموزشی تجربه کنند.

انتهای پیام/






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها