نمایش نمایش

ID : 30586333
یادداشت/سید علی فراز؛

یزد جهانی، استاندار فراجناحی می خواهد


امید است این دوره با نظر یک عده ای مرکز نشین و احزاب سیاسی محدود ولی تمامیت خواه در استان!! شاهد یک استاندار جوان تر ، خوش فکر ، فراجناحی و غیر پروازی و بومی باشیم.

به گزارش عصرفرهنگ؛ سید علی فراز مدیر مسئول دو هفته نامه اندیشه یزد نوشت: پس از گذشت ۹ سال از قرار گرفتن پرونده‌ی شهر تاریخی یزد در فهرست میراث جهانی در هجدهم تیرماه امسال بود که چهل و یکمین اجلاس یونسکو در کراکوف لهستان برگزار شد و شهر تاریخی یزد بعنوان یکی از نامزدهای ایران برای جهانی شدن مطرح و شهر یزد توانست با تائید دو معیار از معیارهای جهانی یونسکو و با 15 رأی بعنوان نخستین شهر تاریخی و بیست و دومین اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت برسد. شهر تاریخی یزد امروز جهانی شدنش را به رخ می کشد شهری که اکنون وسیع ترین شهر ثبت شده در آثار جهانی یونسکو است و بدون شک در کانون توجه گردشگران قرار دارد. یزد  به همت هنرمندی  و ایثار نیاکانش به شهر جهانی تبدیل و باردیگر باعث افتخار ایرانیان در جهان  گردید   .حال برای این شهر که بازتاب جهانی پیدا کرده باید مدیران و مسئولینی به قامت اسمش پیدا شود تا بتواند احاقه حق کنند و رنگ غبار محرومیت  و عطش را از سیمایش پاک کنند یعنی  افراد توانمندی که فارغ از نوع  تعصبات گروهی و حزبی می اندیشند و به بزرگی نام این شهر و به یاد نیاکانش با همتی مثال زدنی در یک کلام جهانی و فراجناحی تامل و عمل می کنند و در یک دایره بسته حزبی  و برای منافع گروه خاص و اندک خود را اسیر و ذلیل نمی کنند و برای توسعه این کویر تشنه همت  می ورزند  .

بگذریم که در این دوره از انتخابات چه گذشت، اما آنچه مسلم است بعضی از مجریان انتخابات در این دوره چه انتخابات ریاست جمهوری و چه انتخابات شوراها نمره قابل قبولی را کسب نکردند به نحوی که هم اکنون برای عده ای از مدیران دولتی پرونده قضایی تشکیل شده است. اما خدا با مملکت یار بود که جریان رقیب دکتر روحانی با وجود کسب 16 میلیون رای برای پیگیری اعتراض خود مسیر قانون را طی کردند و همچون مدعیان مردمسالاری و دموکراسی در سال  88 کشور را دچار هرج و مرج و خسارت  نکردند. اکنون که انتخابات تمام شده و در آستانه تشکیل دولت جدید هستیم زمزمه هایی در راستای تغییر استاندار یزد به گوش می رسد و تبع آن گزینه های به صورت غیر رسمی اعلام می شود. استاندار یزد در دولت تدبیر و امید، قریب به چهار سال است که سکان مدیریت ارشد استان را بر عهده دارد، هر چند در این مدت باعث خیر و برکاتی برای استان شدند که مردم می توانند آن را لمس کنند ولی متاسفانه در این چند سال خدمتشان مردم یزد توفیق نداشتند خانواده ایشان را بدلیل سکوت در پایخت بین خود پذیرا باشند !  اما امید است این دوره با نظر یک عده ای مرکز نشین و احزاب سیاسی محدود ولی تمامیت خواه در استان!! شاهد یک استاندار جوان تر ، خوش فکر ، فراجناحی و غیر پروازی و بومی  باشیم  زیرا  مدیر ارشد استانی که محل سکونتش در استان نباشد و به نوعی چند سالی  مهمان محسوب شود ! مشکل به نظر می رسد  بداند که وضعیت حمل و نقل ، بحران بی آبی ، تعطیلی و نیمه تعطیلی کارخانه ها و تبع آن بیکاری ، آلودگی هوا ، رشد سرطان ، اسکان افراد بیگانه و  ... در استان و بالاخص در مناطق محروم آن چگونه است و چه بلایی سر مردم و آینده استان می آورد ؟!

به هر حال سیاست مداران  و مسئولین دولت امروز هم باید بدانند که این دولت مانند دولت های گذشته چند صباحی مهمان ملت است و آنچه از آنها بجا می ماند صفا و صداقتی است که در عملکرد و فعالیت از خود نشان می دهند .معمولا همه ی دولت ها مدعی هستند که با مردم صادق  و  راستگو هستند ولی مردم پس از مدتی با بروز تضاد و تناقض حرف و عمل دولتمردان در می یابند که کدام دولت راستگوتر و صادق تر و کدام دولت سیاست باز ، سیاسی کار و بازیگر بوده! و همه خوب می دانیم این میز و منصب به کسی وفا نکرده و فردا نوبت فرد دیگری است .

دولت فراجناحی، عبارتی است که این روزها در کلام رئیس‌جمهور و بزرگان جریان حامی دولت بسیار تکرار می‌شود؛ اما باید مفهوم آن روشن باشد. نگاهی به عقبه دولت‌ها در ایران و ادعاهایی که از سوی آن‌ها در رابطه با معرفی کابینه مطرح می‌شود نشان می‌دهد که بعد از هر انتخابات و برای اینکه گفته شود به همه سلایق اهمیت داده‌شده و نظر آن‌ها محترم شمرده می‌شود دست‌اندرکاران طرف پیروز سعی دارند با گذاشتن چند نفر از جناح‌های مختلف در کابینه بدون توجه به کارایی آن‌ها ادعا این‌گونه وانمود کنند که دولت فراجناحی راه انداخته‌اند.این روش غیراصولی در تعیین کابینه در حالی است که اصولاً منظور از دولت فراجناحی، دولتی نیست که لزوماً وزرایش از چند جناح و گروه سیاسی مطرح باشند. بلکه فراجناحی بودن یعنی رعایت اصل توانمندی سیاسی به همراه توانمندی در ارائه برنامه‌های کارآمد. متأسفانه نگاه ابزاری به استفاده از نمایندگانی از جناح‌های مختلف سیاسی در کابینه برای به دست آوردن حمایت طیف‌های مختلف و سیاسی نگری به انتصاب وزرا بدون در نظر گرفتن توانمندی‌های آن‌ها در طی سالهای گذشته خسارت‌های زیادی به کشور زده است. بر این اساس ازآنجایی‌که کلیه احزاب رسمی در ایران زیر پرچم جمهوری اسلامی سینه می‌زنند و برای پایداری و بقا و افتخارآفرینی انقلاب اسلامی از هیچ تلاشی فروگذاری نمی‌کنند، بهتر است به افراد به‌جای نگاه درون‌حزبی نگاهی مردم سالاری و شایسته محوری داشته باشند مثلا قرار نباشد به معاون یکی از تشکیلات حزبی بعد از پیروزی در انتخابات ، مسئولیت یکی از حساس ترین دستگاهی اجرای استان را بدون هیچ گونه سابقه اجرایی تقدیم کنند ؟!!

ای کاش ، استاندار آینده یزد بجای محصور شدن در بین یک عده افراد خاص و احزاب  انحصار طلب و طلبکار مردم ! خود را در عمل به عنوان یک عنصر مستقل و فراجناحی معرفی و سعی کند از تمام ظرفیت های انسانی و نخبگان  استان در راستای آبادی و توسعه آن استفاده کند و به قول رئیس جمهور: « ستادهای ما پول هم که نداشتند، اما ستادهای رقیب الحمدالله کمک کردند، شام را می رفتند ستادهای بغل» لااقل به حق همین نون و نمکی که باهم خورده ایم !! حداقل از پتانسیل این جوانان و نخبگان « ستادهای بغل » نه  نعوذبالله در منصب مدیر ، مسئول و پست های اجرایی ( در ستادهای حامی نفرات آماده برای خدمت صادقانه بیشمار!! ) بلکه به عنوان یک مشاور و پیشنهاد دهنده طرح و ایده در جهت برون رفت از تنگناهای موجود استفاده شود .

متاسفانه باید اعتراف کرد، مهم‌ترین مشکل  امروز جامعه ما بی‌تفاوتی در سایه سیاست زدگی های حزبی ، مسئولان و نخبگان نسبت به مشکلات است. از طرفی می‌بینیم که مسئولان به یادآوری وهشدارهایی که به آنها جهت کمبودها و معضلات می‌شود چندان توجه و اعتنایی نمی‌کنند و از طرف دیگر عده معدودی هم که سعی می‌کنند همگان را نسبت به مشکلات و آسیب‌های جامعه آگاه کنند متهم به سیاه‌نمایی می‌شوند. این ماجرا به شدت خطرناک است و باید فکری به حال آن کرد. این بی‌توجهی می‌تواند جامعه را از تحرک بیندازد و گرفتار مشکلات پیچیده‌ای کند که تمامی نخواهد داشت. و باید توجه نمود مشکلات هرچقدر بزرگ‌تر شود تصمیم گرفتن درباره  رفع آنها دشوار‌تر و شاید روزی هم لاینحل باقی بماند.

 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها