نمایش نمایش

ID : 11423598
علت ضعف برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه چیست؟

اولیا: مشکل از ترس و تنبلی است/دانشجویان: مسئولین و اساتید دغدغه ندارند


چندی پیش رئیس دانشگاه یزد بدون اشاره به شخص خاصی ترس و تنبلی را عامل عدم برگزاری کرسی های دانشجویی عنوان کرد، این در حالی است که فعالین دانشجویی عدم حمایت و دغدغه مندی مسئولین را عامل این اتفاق می دانند.

به گزارش عصر فرهنگ، دکتر محمدصالح اولیا در نشستی که روز بیستم بهمن ماه در دانشگاه یزد و به مناسبت بزرگداشت دهه فجر، برگزار شد با ستایش آزادی و آزادگی و اشاره به ضعف برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در این دانشگاه، گفت:«متأسفانه در دانشگاه‌ها، مفهوم مهم آزاد‌اندیشی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود، هنوز به صورت درست به مرحله اجرا در نیامده و ظاهراً ترس و محافظه کاری و یا تنبلی باعث شده به این فضای مهم پرداخته نشود.»


برای بررسی علل این ترس و تنبلی به سراغ نمایندگان تشکل های مختلف دانشجویی رفتیم، تا از نظرات فعالین دانشجویی به عنوان مجریان این طرح هم مطلع شویم.

 

جلسات «نظریه پردازی» جایگزین «کرسی های آزاد اندیشی»
مجيب دهش مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه يزد، در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه یزد، اعلام کرد: اخیراً با همکاری سایر تشکل های دانشجویی برای پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب در این حوزه برنامه ریزی شده، انشالله شاهد فعالیت های مثبتی در این زمینه خواهیم بود.

 

وی اذعان داشت: متاسفانه اساتید و دانشجویان هنوز به خوبی از چنین برنامه هایی استقبال نمی کنند. خود دانشگاه هم برنامه خاصی برای برگزاری کرسی ها ندارد.

 

دهش، اظهار کرد: به علت این محدودیت ها در سطح دانشگاه برنامه های چندانی برگزار نمی شود در عوض در جلسات داخلی بسیج کرسی های نظریه پردازی در نظر گرفته شده که خوشبختانه از این جلسات نظریه پردازی استقبال خوبی می شود.

 

مدعیان روشنفکری از کرسی ها فراری اند
عبدالرضا هادی زاده فعال دانشجویی و عضو هیات نظارت بر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد، درباره تلاش های این تشکل برای طرح ریزی و اجرای جلسات آزاد اندیشی در دانشگاه یزد، اظهار داشت: تلاش این است که به منظور ارج نهادن به دغدغه های رهبر انقلاب، به پیشنهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و همکاری سایر تشکل ها کرسی هایی با یک جامعه محدود نخبگانی برگزار شود.

 

عضو هیات نظارت بر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد با بیان اینکه تا کنون 2 جلسه از سوی این تشکل در دانشگاه یزد برگزار شده است، افزود: سیاست عمومی مدعیان آزاد اندیشی و روشنفکری در قبال چنین برنامه هایی عمدتا تحریم و عدم شرکت بوده است. مثلا جامعه اسلامی چند ماه قبل کرسی با موضوع توافق ژنو برگزار کرد که حامیان دولت از شرکت در آن سرباز زدند.

 

هادی زاده، با اشاره به لزوم بستر سازی چنین حرکاتی از سوی مسئولین دانشگاه، بیان کرد: به غیر از نهاد که دغدغه برگزاری این کرسی ها را دارند، سایر مسئولین آن طور که باید و شاید با مساله برخورد نمی کنند. البته لازم به ذکر است تا کنون در این مسیر مانع تراشی هم نکرده اند.

 

اولیا حاضر به شرکت در مناظره نشد
«مرتضی شاه مرادی» دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه یزد هم با تاکید بر این نکته که امروز لزوم برگزاری کرسی ها بیشتر از هر زمانی احساس می شود، گفت: کرسی ها باید در چهارچوب انقلاب و نظام و در عین حال به دور از نگاه حزبی و جناحی جریان داشته باشد.

 

این فعال دانشجویی، ادامه داد: نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه ها به تازگی قصد دارد یک سری جلسات آزاد اندیشی پیرامون انقلاب و اهداف آن برگزار کند. از آنجا که این کار از نهاد رهبری به عنوان پدر معنوی در دانشگاه آغاز شده و از تمام تشکل ها و طیف ها برای شرکت در آن دعوت شده، این اتفاق را به فال نیک می گیریم.

 

وی در پایان تاکید کرد: مهرماه امسال قرار بود جلسه مناظره دکتر داوری با علی اکبر اولیا برگزار شود. شب قبل از این جلسه از طرف آقای اولیا با ما تماس گرفتند و  خبر عدم حضور وی را به ما ابلاغ کردند. بنابراین می بینیم که دغدغه برگزاری کرسی ها در دانشگاه ها وجود ندارد.
 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها