نمایش نمایش

ID : 33189599
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یزد:

دنیا در حال صعود به سمت اقتصاد دیجیتال است


آذری جهرمی بیان داشت: در دو سال گذشته آمار اشتغال فضای مجازی چیزی حدود 150 هزار شغل جدید است. این ظرفیت می تواند چندین برابر شود. چرا که دنیا در حال یک صعود به سمت اقتصاد دیجیتال است.

به گزارش عصر فرهنگ؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست با فعالين حوزه ICT یزد بیان داشت: یزد به لحاظ صنعتی و معدنی به عنوان یکی از قطب های کشور مطرح است. هر چند گلخانه های خوبی هم دارا بوده و در کشاورزی هم سهمی در کشور دارد.

محمدجواد آذری جهرمی افزود: اگر آمار سرمایه گذاری های اخیر در استان را پایش بکنید علی رغم بزرگ شدن اقتصاد حوزه صنعتی و کشاورزی شاهد هستیم با توجه به رشد فناوری ارتباطات آمار اشتغال در این عرصه به نسبت سرمایه گذاری کاهش پیدا کرده است. این طبیعت ورود تکنولوژی به عرصه های مختلف است. اما همزمان با این واقعیت بخش خدمات در دنیا در حال رشد است.

وی گفت: سهم خدمات در اقتصاد دنیا در حال رشد است و در کشور ما هم این اتفاق در حال وقوع است. این یک روند تکنولوژی است. باید این نکته را هم در نظر گرفت که فناوری در بخش خدمات هم نقش بسیار زیادی دارد، بسیاری از خدمات سوار بر موج فناوری شکل می گیرند.

آذری جهرمی تصریح کرد: فناوری اطلاعات فرصت بزرگی است، چرا که طبق آمارهای جهانی بزرگترین سرمایه انسانی منطقه به لحاظ دانش و خلاقیت در نزد ما است.

وی اظهار کرد: شاخص ایجاد کسب و کار سه برابر متوسط منطقه و دو برابر متوسط جهانی بوده که این یک سرمایه بزرگ برای ما است.

این مقام مسئول تاکید کرد: توسعه خدمات بر بستر فناوری اطلاعات یک کلید مهم دارد و آن خلاقیت است. داشتن خلاقیت شرط لازم است اما شرط دیگر وجود اکوسیستمی است که این مجموعه را رشد بدهد و توانمند کند.

وی اذعان داشت: امروز همه شرایط در کشور ما فراهم نیست اما با حرکتی که دولت در سال 93 با توسعه زیر ساخت های ارتباطی آغاز کرد توسعه زیرساخت ارتباطی را به دنبال داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به لزوم وجود شرایط مهیا برای توسعه کسب و کارهای نوپا اضافه کرد: در دو سال گذشته آمار اشتغال فضای مجازی چیزی حدود 150 هزار شغل جدید است. این ظرفیت می تواند چندین برابر شود. چرا که دنیا در حال یک صعود به سمت اقتصاد دیجیتال است.

وی بیان داشت: اقتصاد دیجیتال خواهد آمد و آینده محتوم ما است لذا باید از الان برایش برنامه ریزی کنیم. تمام تلاش ما در دولت این بوده که این گفتمان را در جامعه حاکم کنیم.

وی عنوان کرد: تهدیدات سیاسی و امنیتی امروز شبکه اجتماعی در مقابل تغییراتی که توسعه اقتصاد دیجیتال در آینده در حکمرانی ما، در سبک زندگی ما و در اقتصاد ما به وجود خواهد آورد هیچ است. البته تهدید صرف نیست و می تواند فرصت باشد، اگر از الان خودمان را آماده کنیم و فعالانه برخورد کنیم در 5 سال آینده حرف برای گفتن داریم، اما اگر منفعلانه برخورد کنیم دنباله روی فعالیت محتوم ما در 5 سال آینده است و البته شکاف ما با دنیا زیاد می شود.

آذری جهرمی گفت: الان می توانیم در این عرصه حضور پیدا کرده و نقش آفرینی کنیم، با این شیوه سهم خود در بازار داخل تثبیت کرده و به سراغ بازار خارج می رویم. مسئولیتی که جوان های کشور دارند، مسئولیت و مأموریت بزرگی است و مسئولیت ما برای ایجاد شرایط برای آنها نیز مسئولیت بسیار بزرگتری است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یک سری از ابرازها، ابزارهای حاکمیتی است، امنیت عرصه حاکمیتی ما است. ما نمی توانیم قفل خانه خود را از دزد بگیریم. در عرصه دفاعی همه کشور ها سیاست های خاص خود را دارند. اگر از ضد بدافزار بومی حمایت می شود و دولت ابلاغ می کند که در دستگاه های دولتی استفاده شود این یک دستور حاکمیتی است. برخی گفتند امکان رقابت را از بین برده اید اما ما در عرصه موضوعات حاکمیتی بحث رقابت نداریم، ضمناً بخش خصوصی هم هست، که می توان از ظرفیت آن استفاده کرد.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی کسب و کارهای نوین گفت: مکانیزم های کنترلی حاکمیتی ما همه مبتنی بر گلوگاه های سنتی است، لذا وقتی می خواهد کسب و کار نوین آغاز شود ما در حاکمیت خود را ارتقا نمی دهیم تا شیوه های کنترلی را بالاتر بیاوریم. پس نظام صنفی، اقتصادی و انتظامی ما باید رشد کند، البته این تعارض در همه دنیا به وجود می آید ولی باید درست شود.

انتهای پیام/






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها