نمایش نمایش

ID : 30167270
نجومی شدن قیمت املاک و اراضی در اردکان؛

رئیس اتحادیه املاک اردکان: عدم وجود کارشناس متخصص علت گرانی املاک


بر اساس بررسی‌های به عمل آمده به نظر می‌رسد بازار مسکن در همه نقاط کشور با رکود مواجه است و اردکان نیز از این قاعده مستثنی نیست اما علاوه بر رکود، گرانی نیز گریبان مردم را گرفته است.

به گزارش عصرفرهنگ؛ به نقل از اردکان گويا؛ رکود چندسالي است که در کشور و در حوزه هاي مختلف رخ نمايي مي کند و در مسکن به یکی از بزرگترین معضلات کشور بدل شده است و همین موضوع باعث شده تا تمرکز بر روی حوزه مسکن بیشترو دغدغه کشور شود.

اردکان نيز به عنوان يکي از شهر هاي صنعتي يزد با هجوم نيروي کار غيربومي به اين شهر با مشکلات عديده اي از جمله کسادي بازار فروش املاک و پايين آمدن اجاره بهاي ساختمان مسکوني روبرو شده است.

در اين خصوص به سراغ صاحبان بنگاه هاي املاکي در اردکان رفتيم تا علت گراني زمين و مسکن را از زبان آنها جويا شويم.

صاحب یکی از بنگاه های املاکی در مصاحبه با اردکان گویا در خصوص وضعیت خرید و فروش مسکن و زمین در اردکان گفت: قیمت مسکن به شدت رو به افزایش است به نحوی که خرید و فروش به صفر رسیده است ولی قیمت ها همچنان رو به افزایش است.

محمد مصیبی افزود: تلاش دولت برای خارج کردن بازار از رکود بی نتیجه بوده است.

وی ادامه داد: افزایش قیمت زمین در اردکان به نظر کارشناسی برخی از کارشناسان اتفاق می افتد. در هیچ جای ایران دوماه یکبار افزایش قیمت زمین رخ نمی دهد ولی در اردکان با افزایش 5 تا 10 درصدی روبرو هستیم که این رقم در کل کشور سالانه رخ می دهد.

مصیبی اظهار داشت: بنظرم اصلی ترین موضوع دریافت هزینه کارشناسی توسط این محدود افراد است واگر همین روال  ادامه داشته باشد دیگر هیج زوج جوانی در این شهر قادر به خرید زمین و مسکن نخواهد بود و مسئولین باید برای این امر تدبیری اندیشه کنند.

حسین ندافت دیگر بنگاه دار اردکانی گفت: چهار سال است که رکود شدیدی بر بازار مسکن حکم فرما شده است و بر خلاف دیگر شهرهای کشور که رکود باعث شکسته شدن قیمت ها می شود، در اردکان نه تنها قیمت ها کاهش پیدا نکرده است بلکه افزایش نیز داشته است.

وی افزود: خرید و فروشی در اردکان صورت نمی گیرد.جمعیت اردکان رو به افزایش است و این می تواند یکی از علت های گرانی زمین باشد چرا که جمعیت وارد شده به اردکان بیش از 20000 نیروی غیر بومی و مهاجر هستند که از دیگر شهرها و استان ها به اردکان وارد شده و همه نیازمند مسکن اجاره ای که این امر موجب گرانی خانه و زمین در اردکان می شود. 

بنگاه دار اردکانی تاکید کرد: با این افزایش قیمت و حقوق کم کارگری دیگر هیچ زوج جوانی نمی تواند ساکن خانه یا زمینی شود چرا که برای هر خانه تقریبا 100 میلیون تومان لازم است.

علی حیدری مقدم گفت: رکود در مسکن سه سالی است که ادامه دارد و خرید و فروش در حد صفر مانده است. در گذشته خانه های اجاره ای رونق بخش بنگاه های اردکان بود که در حال حاضر این رونق نیز از بازار مسکن گرفته شده است.

وی افزود: نقدینگی در دست مردم نیست و هیچ تضمینی جا افتاده تر از سپرده گزاری در بانک نیست. از عوامل دیگر گرانی زمین می توان به حضور دلالان و کارشناسان محلی اشاره کرد که باعث افزایش 30 درصدی قیمت زمین شده ااند در حالی که قیمت مصالح ساختمانی و کاگر افزایشی نداشته  است.

حیدری عنوان کرد: مسئولین به فکر برطرف کردن رکود بودند اما در این امر موفق نشدند. با این وضعیت جوانان نمی توانند صاحب خانه شوند و اگر بتوانند خانه ای بخرند یا از ارث پدری بوده یا با کمک پدر و مادر و جوانان دیگر نمی توانند صاحب خانه شوند.

علی حاجی اکبری در خصوص بازار مسکن گفت: رکود بازار مسکن قابل توصیف نیست، خرید و فروش به صفر رسیده است و با وجود کارشناسان محلی شاهد افزایش قیمت مسکن هستیم در حالی که این روند افزایش قیمت منطقی نیست.

بنگاه دار اردکانی افزود: اجاره بهای منازل مسکونی به دلیل حضور مهاجران سیر نذولی داشته است و حتی افزایش قیمت منازل اجاره ای تاثیری در کاهش قیمت زمین نداشته است.

وی با گله مندی از امور مالیاتی تصریح کرد: در این تورم و کسادی بازار هزینه های دارایی برایمان سرسام اور است و هرچه قسم بخوریم که فروشی نداشتیم بی فایده است و آنها مالیات را از ما می گیرند.

محمد فاضل زاده یکی دیگر از بنگاه داران اردکانی گفت: وضعیت رکود در این چند سال اخیر با صنعتی شدن اردکان فشار بیشتری بر بافت فرسوده اردکان و منازل چند سال ساخت اورده است و در مقابل آن زمین و منازل نوساز با افزایش قیمت روبرو بوده است.

وی افزود: فضای مجازی وخرید وفروش به این  شیوه و رکود چندین ساله دست به هم داده و وضعیت خرید و فروش املاکی ها را به شدت بهم ریخته است.

فاضل زاده ادامه داد: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت املاک شهرستان اردکان وجود نظرات کارشناسانی است که  کارشناسی نشده برای منازل قیمت تایین می کنند. کارشناسی که باید بر مبنای نوع اسکلت ساختمان، نوع پوشش بدنه وسقف، کیفیت نماها، نوع یراق آلات، نوع درب و پنجره وموارد دیگر کارشناسی کند بدون در نظر گرفتن این موارد قیمت گذاری کرده که باعث افزایش قیمت زمین می شود.

وی بهترین راه برای مقابله با گرانی مسکن در اردکان قیمت گذاری زمین و مسکن ها توسط یک متخصص عنوان کد.

حال به سراغ نایب رئیس اتحادیه املاک و کارشناس ارشد حقوق خصوصی رفتیم تا نظر وی را در این خصوص جویا شویم.

حمید کیوانی در خصوص گرانی مسکن گفت: 15 سال است که در این عرصه مشغول به فعالیت هستم ولی در چند سال اخیر است که شاهد رکود بسیار بدی در بازار املاک هستیم.

وی علت اصلی این رکود را عدم نقدینگی دانست و اظهار داشت: علاوه بر عدم نقدینگی می توان به علت هایی چون ورشکستگی دو موسسه اعتباری و ترس و حراس مردم از ساخت و ساز دانست چراکه این ساخت و ساز ها گاهی بازگشت سرمایه ای ندارد و یا این که به صورت بلند مدت باز می گردد که به صرفه نیست.

بنگاه دار اردکانی ادامه داد:عامل دیگر گرانی می تواند عدم کارشناسی صحیح املاک باشد که می توان به صورت نمونه به قیمت گذاری 80 میلیونی ملکی اشاره کرد که بعد از گذشت چهار ماه 105 میلیون توسط همان کارشناس قیمت گذاری می شود.

وی اظهار داشت: ما روزانه شاهد مراجعه جوان هایی هستیم که با 20 میلیون قصد خرید خانه دارند در حالی که این مقدار پول برای رهن خانه کافی است. در کنار این صحنه های تلخ شاهد سودجویی برخی از دلالان از زمین های شهرک طوس هستیم که می توانست با قیمت مناسب در اختیار زوج های جوان قرار بگیرد ولی با دخالت دلالان 400 قطعه زمین تا 15 برابر قیمت اولیه به فروش رسید.

کیوانی تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از جوانان بومی شهرستان بیکار هستند و کارخانجات و صنعتگران به جای اولویت دادن به نیروهای کارآمد شهر در صدد جذب نیروهای غیر بومی اند و ورود بیشمار افراد غیر بومی بدون زیر ساخت های اولیه همراه است که باعث ضربه شدیدی به بازار مسکن می شود.

وی گفت: اگر سری به دادگستری بزنید اختلافات ملکی، پرونده های زیادی را به خود اختصاص داده است. بنگاه های املاکی رشد قارچ گونه داشته و هیچ نظارتی بر این بنگاه ها صورت نمی گیرد که نیازمند نظارت بیشتر دستگاه های مربوطه است.

انتهای پیام/

 





فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها