نمایش نمایش

ID : 13096376
اقتصاد مقاومتی اینگونه محقق نمی شود

سنگ محیط زیست پیش پای اورست!


این نوشتار روایتی است معما گونه از گره کوری که بین صنایع یزد با محیط زیست استان خورده است، در ایk رابطه حرف های مدیر کارخانه کاشی اورست مبنی بر نیاز توسعه این واحد صنعتی و پاسخ مسئولین مربوطه خواندنی است.

به گزارش عصر فرهنگ، یزد رسا نوشت:  در پی انتشار خبر کارخانه کاشی اورست در سایت یزد رسا که به نقل از برخی سایت های محلی صورت گرفت مدیر عامل این کارخانه در واکنش به آن خبر، نامه ای را به یزد رسا مبنی بر کذب بودن مطالب منتشر شده، به یزد رسا ارسال کرد.

گلایه صاحبان صنایع از واردات بی رویه در کشور و خم شدن کمر صنایع تولیدی زیر فشار واردات بهانه ای شد تا خبرنگار یزد رسا هم برای بررسی این معضل در صنعت کاشی به عنوان صنعت اول یزد و هم برای اطلاع بیشتر از چند و چون فعالیت این واحد صنعتی به محل کارخانه برود و از چندو چون ماجرا کارخانه کاشی اورست باخبر شود.

 

لطفعلیان مدیر عامل جدید کارخانه کاشی اورست در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا در خصوص تأسیس این کارخانه اظهار کرد: مجموعه کارخانه اورست با مشارکت چند سرمایه گذار یزدی در مهر ماه 1388 فعالیت خود را با پخت نوع سوم آغاز کرد و امروز با مدیریت جدید و پروانه بهره برداری یکی از تولیدکنندگن کاشی کف در استان است.

 

وی افزود: متأسفانه این واحد صنعتی به دلیل ضعف مدیریت، کمبود امکانات، درگیری بین بین شرکاء، واقف نبودن به صنعت کاشی و فروش، خرید گرانول مصرفی از قزوین، نبود دستگاه های روتوکالر و بسته بندی  و غیره با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم کرده است.

 

لطفعلیان با بیان اینکه این کارخانه با بیش از چهل میلیارد ریال بدهی وبالای دویست نفر بدهکار به بنده سپرده شد گفت: با مدیریت جدید سعی شد با تغییر نگرش سیستم فرآینده تولید این واحد صنعتی متحول شود وبا تعیین هدف کیفیت پا به عرصه رقابت بگذارد.

 

وی ادامه داد: سعی کردیم با تغییر نگرش بین پرسنل، خرید ماشین آلات جدیدو به روز دنیا مانند روتوکالر دیجیتال و بسته بندی و اسکوارینگ، استفاده از لعاب مرغوب و خرید گرانول از استان یزد بازار جدید را شناسایی کنیم و با همت پرسنل این کارخانه را باتوجه به وسعت اندکش در کشور معرفی کنیم.

 

مدیر عامل جدید کارخانه کاشی اورست افزود: این واحد صنعتی در ابتدا با قریب به 80 پرسنل کار خود را آغاز کرد که با مدیریت جدید و خرید ماشین آلات و افزایش تولید برای 120 نفر به صورت مستقیم و 200 نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.

 

لطفعلیان با بیان اینکه تاکنون تمام بدهی های کارخانه تسویه شده است خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون در پرداخت حقوق و دستمزد مشکل خاصی نداریم و سعی کردیم در ابتدای امر رضایت و اعتماد پرسنل و همکاران این واحد را جلب کنیم و ضمن این، کاشی اورست موفق به کسب واحد کنترل نمونه در سال 91 در استان و کسب نشان مشتری مداری در سال 93 و همچنین استقرار سیستم IMS با برند SGS سوئیس از سال 90 شد.

 

وی با اشاره به تولیدات کارخانه کاشی اورست در انواع کاشی کف گفت: امیدواریم با راه اندازی پولیش، محصول متفاوتی را به بازار عرضه کنیم و هدف شرکت پس از استارت فاز تهیه بدنه و تولید گرانول، آغاز خط تولید جدید برای تولید محصولات خاص چون کاشی های میکروکریستال است که حداقل با جذب 150 نیرو دیگر همراه خواهد بود و این مستلزم عنایت مسئولین در تسریع امور است.

 

این صاحب صنایع اذعان کرد: هنوز این واحد تولیدی با مشکلاتی چون نبود مکان مناسب برای انبار محصولات رنج می برد به طوری که محصولات کارخانه به دلیل نبود جا در فضای باز نگهداری می شود و همین باعث خرابی بسته بندی محصولات و افت بازار می شود که در همین راستا خواستار همراهی بیشتر مسئولین هستیم.

 

لطفعلیان با گلایه از واردات بی رویه کاشی در کشور از کشورهای چون چین تصریح کرد: پاکستان با تعداد محدود کارخانه کاشی مرزهای خود را بسته و کالاهای صادراتی کارخانه ما مدت هاست که پشت مرز پاکستان خوابیده است تا با استفاده از کالای کشور خود چرخ صنعتش را به حرکت دربیاورد اما متاسفانه در ایران علیرغم کارخانه های کاشی فراوان که می توانند با بازارهای جهانی رقابت کنند شاهد واردات بی رویه کاشی از کشورهای ضعیفی چون چین هستیم به طوری که برخی از واحدهای صنعتی کاشی را تا مرز ورشکستگی کشانده است.

 

وی ادامه داد: گاهی مجبور می شویم به دلیل خوابیدن بار در پشت مرزها، آن ها را بازگردانیم که این کار نه تنها فشار مالی بسیاری را به صنایع وارد می کند بلکه باعث سرخوردگی و ناامیدی صاحبان صنایع است که چطور کشوری چون پاکستان حاضر به دریافت کاشی با کیفیت ایرانی نیست!

 

لطفعلیان با اشاره به برخی خرده گیری هایی که به این واحد تولیدی می شود گفت: امروز برخی نگران آلایندگی محیط زیست و آلودگی شهرهای اطراف کارخانه چون اشکذر هستند که این نگرانی بجا و قابل تأمل است اما عده ای سعی در تخریب شهرت این کارخانه دارند.

 

وی گفت: من ابتدا سرمایه خود را در گرمای طاقت فرسای کهنوج و با راه اندازی کوره های آجر پزی به دست آوردم و با پیشنهاد برخی دوستان سرمایه زحمات چندین ساله خود را برای خرید این کارخانه آن هم با این وضعیت مالی نامساعد به دلیلی بدهی و نامرغوبی کالا به یزد آوردم تا ضمن اشتغال زایی برای صنعت استان راهگشا باشد اما برخی کم لطفی ها باعث شده تا از این کار پشیمان باشم.

 

مدیر عامل کارخانه کاشی اورست گفت: امروز برخی از عدم مجوز این واحد صنعتی صحبت می کنند که باید بگویم این کارخانه با مجوز بهره برداری فعالیت می کند و چندین مرتبه ازصنایع و معاون ارز مبادله ای دریافت کرده است و علیرغم اطلاع همه مدیران در دولت قبل، مدیران دولت کنونی نیز با بازدیدهای مکرر در جریان مشکلات این کارخانه هستند.

 

watermarked-IMG_6060

 

وی با اشاره به بازدید معاون سیاسی امنیتی سابق از این کارخانه و شناخت آن ها از این واحد صنعتی تصریح کرد: تاکنون معاون عمرانی استاندار کنونی، معاون برنامه ریزی استاندار، مدیر صنایع استان از تمام واحدهای این کارخانه بازدید کرده اند و تمام اقدامات این کارخانه توسط آن ها رصد می شود.

 

لطفعلیان با بیان اینکه برخی رسانه و مسئولین از آلایندگی دستگاه سنگ شکن این کارخانه اظهار نگرانی می کنند گفت: این بخش کارخانه هنوز راه اندازی نشده است اما باید گفت تدابیر اقدامات اساسی و قانونی چون نصب فیلتر رطوبتی با عنوان تجاریWet Scrubber، مسقف بودن مجموعه سنگ شکن که ملزم به اجرای آن هستیم دیده شده است و اگر هم این اقدامات انجام نشود مطمئنا تاسیس این واحد کارخانه با مشکل روبرو خواهد شد.

 

کاشی اورست اشکذر

 

این صاحب صنایع ادامه داد: عده ای نگرانند بر اساس تصمیمات سازمان محیط زیست مجوز تاسیس کارخانه کاشی صادر نمی شود و محیط زیست اطراف به دلیل آلایندگی به خطر بیافتد اما باید گفت این واحد صنعتی با توجه به سابقه و پرسنل کاری چون سایر کارخانه های کاشی که در نزدیکی کارخانه اورست قرار دارند برای رقابت نیازمند واحد سنگ شکن است حال آنکه مدل فیلترهای خریداری شده بالاتر و مطمئن تر از سایر کارخانه های در حال فعالیت است.

 

کاشی اورست اشکذر

کاشی اورست اشکذر

 

یزد رسا: این اظهارات مدیر عامل کارخانه کاشی اورست در حالی است که این واحد از جانب سازمان حفاظت محیط زیست استان یزد در خصوص استقرار سنگ شکن طی نامه ای اخطار دریافت کرده است و به این واحد اعلام شده از احداث سنگ شکن در محل کنونی به طور جد خوداری کند!

 

فرماندار اشکذر در مصاحبه با اشکذر نیوز در رابطه با فاز جدید کارخانه کاشی اورست اظهار داشت: هر آن چیزی که برابر پروانه صادر شده اولیه ذکر شده باید اتفاق بیافتد و فرمانداری شهرستان مخالفت خود را در تخطی از آن اعلام کرده است.

 

شاه حسینی گفت: با توجه به اینکه واگذاری زمین مجموعه کارخانجات و شهرک صنعتی نیکو فاز یک و دو از طرف شهرداری بوده، متولی برخورد با تخلف کارخانه کاشی اورست، شهرداری است.

 

وی افزود: البته با توجه به اخباری که به ما رسیده، شهرداری اشکذر نیز از این کارخانه شکایت و شورای اسلامی شهر اشکذر نیز مخالفت کرده و حتی حکم دادستان نیز مبنی بر توقف فاز جدید این کارخانه صادر شده است.

 

این مقام مسئول تنها راه قانونی ساخت فاز جدید کارخانه کاشی اورست را منوط بر تأیید اداره محیط زیست دانست و افزود: کارشناسان محیط زیست با در نظر گرفتن حساسیت ها قطعا اعلام نظر می کنند.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا، در خصوص مجوز به صنایع آلاینده گفت: طبق قانون مصوب، صدور مجوز برای صنایع کاشی در یزد تنها با گرانول آماده امکان پذیر است و صدور هرگونه مجوز محیط زیست برای احداث سنگ شکن ممنوع است.

 

وی با اشاره به وضعیت کارخانه کاشی اورست افزود: متولی نظارت بر واحد های شهرک صنعتی اشکذر، مدیریت شهرک و شهرداری اشکذر است که تا جایی که بنده خبر دارم فرماندار و شهردار اشکذر هم مخالف احداث این سنگ شکن هستند.

 

سید حسین سادات موسوی گفت: متاسفانه عملا سازمان محیط زیست درکشف و استخراج معادن وهمچنین توسعه صنایع نقش مؤثری ندارد به گونه ای که طبق برنامه «شورای عالی معادن» دیگر نیازی به مجوز محیط زیست برای اکتشاف و استخراج معادن به صورت مستقیم نیست و تنها در مناطق حفاظت شده سازمان مراتع و جنگل ها برای رفع مانع با گرفتن خسارت نظارت می کند و همین موضوع در مورد صنایع هم صادق است.

 

رئیس شورای شهر یزد نیز در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: کاشی اورست با مجوز پخت سوم کار خود را آغاز کرد و پس از قرار گرفتن در طرح توسعه، مجوز کار با گرانول را برای خود دست و پا کرد.

 

علی اکبر کاظمی افزود: شاید با اعمال سیستم های مختلف مشکلات محیط زیستی صنایع حل شود اما حقیقت آن است که اکثر صنایع این سیستم ها را دکوری نصب می کنند و پس از اخذ مجوز به دلیل هزینه های هنگت آن و صرفه جویی به ندرت استفاده می کنند.

 

وی با اشاره به مجوز صنایع کاشی بزرگتر در حوزه شهرستان اشکذر ادامه داد: این صنایع در حوزه شهری نیستند و از بافت تاریخی و مسکونی اشکذر فاصله زیادی دارند و اگر متاسفانه تخلفی هم داشتند، یا در زمان سرمایه گذاری کسی مخالفتی نکرده است یا هنوز مسئولین به مشکلاتی که امروز به آن نرسیده اند پی نبرده بودند و امروز برای رفع مشکل مجبور هستند این صنایع را به کمیسیون ماده 100 ارجاع دهند اما کارخانه کاشی اورست در حیطه شهری اشکذر است و هنوز در ابتدای سرمایه گذاری است.

 

کاظمی با بیان اینکه مسئولین کارخانه اورست نباید مسئولین استان و اشکذر را مقابل عمل انجام شده قرار دهند تصریح کرد: اگر مسئولی از این کارخانه بازدید داشته یا در خصوص مجوز واحد سنگ شکن نظر مثبتی دارد تاکنون چیزی در قالب قانون و مکتوب ارائه نداده است.

 

رییس شورای شهر اشکذر گفت: شورای شهر اشکذر آمادگی دارد جلسه ای را با مدیر کارخانه اورست و همه مسئولین مربوطه برگزار کند و با اساس اسناد و مدارک هر کس توانست جمع را قانع کند تصمیم گیری شود.

 

 

*با اظهارات مدیر عامل کارخانه کاشی اورست و نگرانی به حق مردم و مسئولین از وضعیت محیط زیست استان با توجه به رشد صنایع آلاینده در یزد باید دید اقدام مسئولین برای این تلاقی نابرابر چیست؟

 

 

*آیا می توان با برخوردهای سطحی و بی برنامه با برخی صنایع در حال توسعه به محیط زیست کمک کرد یا نیاز یک برنامه مؤثر در جهت رشد برابر حفظ محیط زیست و پیشرفت صنعت استان احساس می شود؟

 

 

*حال آنکه با برخی واحد های موفق و یا ناموفق صنعتی در حال توسعه استان برخورد شود ، باید با صنایعی آلاینده کنونی استان چه کرد؟

 

 

* آیا واردات بی رویه دولت یازدهم در تمامی حوزه ها که فشار زیادی را به بخش تولید داخلی وارد کرده است صاحبان صنایع را به اقدامات تازه وا می دارد یا باعث ورشکستگی آن ها می شود؟

 

 

*حال باید دید دوستداران هوای پاک چطور باید برای حفظ محیط زیست تلاش کنند؟ آیا کلید کردن بر یک واحد صنعتی در حال توسعه می تواند آلایندگی حاصل از دیگر صنایع را بازدارد؟

 

 

 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها