نمایش نمایش

ID : 13244120
گزارشی از کم و کسری های کتابخانه های یزد؛

40باب از کتابخانه‌های استان نیازمند مرمت و بازسازی +جدول


استان به لحاظ سرانه متراژ کتابخانه نسبت به جمعیت، جایگاه نخست را در کشور دارد اما هنوز هم در نقاطی از استان به تاسیس کتابخانه نیاز است.

به گزارش عصر فرهنگ، استان به لحاظ سرانه متراژ کتابخانه نسبت به جمعیت، جایگاه نخست را در کشور دارد اما هنوز هم در نقاطی از استان به تاسیس کتابخانه نیاز است که از جمله این مناطق در شهر یزد می‌توان به مناطق آزادشهر، بلوار شهید نواب صفوی، شهرک امام علی(ع) و بلوار مدرس و به ویژه حوالی مسکن مهر استان اشاره کرد. همچنین  40 باب از کتابخانه‌های استان نیز در حال حاضر نیازمند مرمت و بازسازی هستند.

به گزارش همشهری،بحث كتابخوانی و مطالعه، بحث هفته و روز و ماه خاصی نیست، بلكه یك بحث همیشگی است و نمی‌توان آن را به یك دوره خاص محدود كرد. کتاب یکی از ارزشمندترین اشیای پیرامون ماست که غالبا قدر آن را نمی‌دانیم.



114 کتابخانه عمومی ‌نهادی و مشارکتی
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی‌ استان از وجود 94‌باب کتابخانه عمومی ‌نهادی و 20‌باب کتابخانه عمومی ‌مشارکتی در استان خبر داد و افزود: البته این تعداد شامل کتابخانه‌های تخصصی ادارات و سازمان‌های خصوصی و دانشگاهی نمی‌شود.
 

«رقیه دوست فاطمیها» تعداد کتاب‌های موجود را یک میلیون و 859 هزار و 60 جلد عنوان و بیان کرد: 95 هزار و 108 نفر عضو کتابخانه‌های عمومی استان و در حال استفاده از این منابع هستند.وی در مورد منابع کتابخانه‌های استان نیز گفت: بیشتر منابع کتابخانه‌های استان از نهاد کتابخانه‌های کشور به صورت متمرکز خریداری و ارسال می‌شود و درصدی نیز به عنوان کتاب‌های اهدایی از طرف اعضا و خیران اهدا می‌شود.
 

دوست فاطمیها اظهار امیدواری کرد که نگاه خیران حوره ساخت و ساز کتابخانه، به سمت تجهیز و اهدای کتاب نیز معطوف شود تا منابع کتابخانه‌های استان قوی‌تر باشد. این مسئول ادامه داد: اکنون عضویت در کتابخانه‌های استان به صورت سراسری انجام می‌شود، به نحوی که هر عضو با یکبار عضویت در هر یک از کتابخانه‌های نهادی، می‌تواند از خدمات امانت همه کتابخانه‌های کشور استفاده کند.
 


30 باب کتابخانه خیرساز در استان
دوست فاطمیها با بیان اینکه همه شهرستان‌های استان کتابخانه عمومی‌ دارند، افزود: در برخی از نقاط شهر یزد از جمله مناطق آزادشهر، بلوار شهید نواب صفوی، شهرک امام علی(ع)، بلوار مدرس و به ویژه محدوده مسکن مهر در شهرهای مختلف استان با توجه به فشردگی جمعیت ساکن، به ایجاد فضای کتابخانه‌ای جدید نیاز داریم.

وی با اشاره به اینکه حدود 30 باب کتابخانه خیرساز در استان دایر است،  افزود: این آمار در کشور بی‌نظیر است و می‌تواند الگوی موفقی برای سایر استان‌های کشور باشد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی‌ استان گفت: کتابخانه‌های نهادی استان در حال حاضر به دلیل نبود فضای مناسب، برای نگهداری نسخ خطی، منابع خود را به صورت امانی در اختیار کتابخانه‌های دیگر از جمله کتابخانه بزرگ وزیری قرار داده‌اند.

دوست فاطمیها از ساخت 2 باب کتابخانه به نام‌های کتابخانه مرکزی یزد و کتابخانه دکتر جوادی در استان خبر داد و افزود: براساس قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اداره‌های کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌و راه و شهرسازی، مسئول ساخت کتابخانه‌ها هستند و نهاد کتابخانه‌های عمومی تنها از فضای فیزیکی کتابخانه‌ها بهره‌برداری می‌کند.  

این مسئول با بیان اینکه برای بهسازی و استانداردسازی کتابخانه‌های استان به 40‌میلیارد ریال اعتبار نیاز است، گفت: در حال حاضر 40 باب کتابخانه‌های استان نیازمند تعمیر، بازسازی، افزایش فضای سالن مطالعه، گسترش مخزن کتاب، اضافه شدن بخش کودک و نشریات و مرجع هستند.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان از پیشرفت 80 درصدی عملیات بهسازی کتابخانه «شرف‌الدین علی(ع)» در شهر یزد خبر داد و گفت: عملیات بهسازی و افزایش فضای مخزن و سالن‌های مطالعه این کتابخانه تا نیمه اول سال جاری به پایان می‌رسد.

وی گفت: برای تعمیر، بازسازی و نوسازی کتابخانه‌ها نیازمند بودجه مناسبی هستیم که امیدواریم به مرور زمان تامین شود، اما بودجه سالیانه فعلی در نهایت برای مرمت 2 تا 3 باب کتابخانه کفایت می‌کند.

دوست فاطمیها‌ فرسودگی ساختمان‌ها، کمبود تجهیزات و فرسودگی سیستم‌های سخت‌افزاری کتابخانه‌ها را به دلیل استفاده زیاد و مداوم از مشکلات عمده کتابخانه‌های استان عنوان کرد.
 


استان؛ پایلوت تخصصی کتابخانه‌های کودک
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی ‌استان اعلام کرد: با موفقیت و نظر مثبت نهاد کتابخانه‌های عمومی ‌کشور قرار است استان به عنوان پایلوت بخش کودک و نوجوان کتابخانه‌های کشور معرفی شود و به فعالیت تخصصی در این زمینه بپردازد.
 

دوست فاطمیها یکی از کارکردهای فرهنگی کتابخانه را فعالیت‌های جانبی بخش کودک برشمرد و افزود: به طور کلی رویکرد جدید نهاد، اهمیت ویژه دادن به فعالیت‌های بخش کودک و نوجوان است به طوری که برنامه‌های آموزشی آینده نهاد در این بخش، حول محورِ آموزش قصه‌گویی و شیوه ارتباط مؤثر با اعضای کودک و نوجوان خواهد بود.

وی در مورد کارکردهای فرهنگی کتابخانه‌ها نیز گفت: جلسات نقد و معرفی کتاب جزو مهم‌ترین و تأثیرگذارترین برنامه‌های فرهنگی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

به گفته وی، حضور نویسندگان و منتقدان برجسته کشوری و استانی در برنامه‌های کتابخانه‌ها می‌تواند در ارتقای سطح مطالعه اقشار مختلف جامعه تأثیرگذار باشد.






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها