نمایش نمایش

ID : 25144728
سندی دیگر بر توانمندی بانوان یزدی؛

90 درصد مجوز مشاغل خانگی استان یزد را بانوان به خود اختصاص داده‌اند


مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان اینکه 90درصد مجوز مشاغل خانگی استان را بانوان به خود اختصاص داده‌اند، گفت: یکی از راهکارهای افزایش اشتغال زنان توجه به ظرفیت‌های تعاونی است.

به گزارش عصر فرهنگ، اینک که دگرباره به ناحق تحریم‌ها علیه ایران اسلامی آغاز شد، می‌طلبد تا عزم خود را جزم کرده و چون همیشه با تکیه بر توان داخلی سعی کنیم به قله‌های رفیع پیشرفت و آبادانی ایران عزیز برسیم.

رهبر معظم انقلاب همواره بر این موضوع که با نگاه به توانمندی خود و مستقل از بیگانگان در زمینه‌های مختلف پیشرفت کشور بکوشیم، تاکید داشته‌اند و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در واقع جامه عمل پوشاندن به این فرمایش رهبر انقلاب است.

سیاست اقتصاد مقاومتی در کنار رشد صادرات غیر نفتی، افزایش ظرفیت تولید نفت، ترمیم انضباط مالی و ایجاد شفافیت در فعالیت‌ها، همگی زمینه‌ساز سلامت نظام اقتصادی خواهد شد و ضریب امنیت ملی را در برابر تحریم ها افزایش می‌دهد.

مشاغل خانگی به عنوان بخشی از سیاست اقتصاد مقاومتی می‌توانند به عنوان تکیه‌گاهی برای حمایت و پشتیبانی از تولیدات داخلی عمل کرده و علاوه بر مزایای کلان آن به درآمدزایی و استقلال خانواده نیز کمک کند.

در همین راستا، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در سال 1390 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدبانو با بیان اینکه از سال 1390 تاکنون بالغ بر 22هزار مجوز مشاغل خانگی در استان یزد صادر شده است، گفت: 90درصد مجوزهای صادر شده به بانوان اختصاص دارد.

فریبا آیت‌اللهی ادامه داد: بالغ بر 10هزار نفر از فعالان مشاغل خانگی توانسته‌اند تسهیلات لازم را از بانک دریافت کنند.

وی با بیان اینکه روی آوردن زنان به اشتغال در خارج از کانون خانواده تأثیر به‎سزایی در هویت اجتماعی آنها دارد که این امر خود موجب افزایش اعتماد به نفس جامعه زنان خواهد شد، گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر افزایش جمعیت فعال زنان در مشاغل مختلف را شاهد بوده‌ایم؛ اشتغال زنان در سطح وسیع جامعه، به رغم تعهدات دوگانه‌اش الزاماً‌ به معنی بردگی و استثمار نیست؛ چرا که ضمن کسب درآمد به استقلال و اعتبار اجتماعی بیشتری دست می‌یابد.

آیت‌الهی با بیان اینکه همخوانی فعالیت‌‌های شغلی زنان بر حسب الگوهای سنتی را بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد:  صنایع دستی، خیاطی، قالیبافی، گلیم‌بافی و پرورش قارچ از جمله مشاغلی است که عمدتا بانوان یزدی در زمینه مشاغل خانگی انتخاب کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه سهم تعاون در تولید ناخالص  داخلی کشور 25درصد تعریف کرده‌اند، اما در حال حاضر از این میزان تنها5درصد آن محقق شده است، یکی از راهکارهای افزایش اشتغال زنان را توجه به ظرفیت‌های تعاونی بیان کرد و افزود: فعالیت در عرصه تعاون موجب هم‌افزایی آنها و افزایش تولید ناخالص داخلی کشور خواهد شد.

انتهای پیام/






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها