نمایش نمایش

ID : 25617034
برجام چگونه نقض شده است؟

انار برجام!


با تصويب قانون داماتو و استناد به متن برجام طبق سندي که بايد دو طرف آن را اجرايي مي کردند، در پيوست سند برجام يکي از کارهاي مهمي که دولت آمريکا موظف به اجراي آن است و طبق اين سند عدم اجراي آن نقض توافق به حساب مي آيد، برداشته شدن و حذف قانون داماتو توسط دولت آمريکا به صراحت قيد شده است

به گزارش عصر فرهنگ، اگر بخواهيم به ميوه فروشي « برجام  و شرکاء » واقع در وزارت امور خارجه سري بزنيم مي بينيم که گلابي هاي برجام بر روي دست صاحب اين ميوه فروشي باد کرده است و کسي حاضر نيست حتي به نرخ مفت اين گلابي ها را بخرد گلابي هايي که تا قبل از تصويب با آراء 419 رأي موافق از مجلس نمايندگان از 420 رأي گويا به نرخ گران فروخته ميشد و براي برخي ارزش مادي و معنوي بالايي داشت. نيک مستحضريد براي اينکه اين ميوه فروشي به سمت ورشکستگي نرود و خيلي ها از نان خوردن نيافتند گفتيم به مناسبت آيين زيباي ايرانيان سراغ انار برجام برويم شايد اندک مقداري فروش داشته باشد. حال ميخواهيم به بررسي انار برجام در شب يلدا بپردازيم:

 

داماتو چيست و در کجاي انار برجام يافت ميشود؟

قانون تحريم ايران (Iran Sanction Act) يا به اختصار ISAنام طرح پيشنهادي سناتور آلفونسو داماتو در مجلس سناي آمريکا است که در سال 1996 با هدف تحريم بخش انرژي و صنعت نفت ايران به تصويب و به امضاي رئيس جمهور وقت بيل کلينتون رسيده است و به قانون داماتو مشهور است.

بر اساس متن قانون داماتو اين قانون تحريمي هر 5 سال توسط رئيس جمهور آمريکا تمديد ميشود. حال ميخواهيم بپردازيم به اين که قانون داماتو در کجاي انار برجام يافت مي شود؟ بايد خدمتتان عرض کنم که اين قانون در هيچ جاي انار برجام يافت نميشود :) چون مگه مسخره بازيه که يه قانون رو توي يک انار يافت کنيم :) الآن بحث جدي هست!!


 

برجام چگونه نقض شده است؟

با تصويب قانون داماتو و استناد به متن برجام  طبق سندي که بايد دو طرف آن را اجرايي مي کردند، در پيوست سند برجام يکي از کارهاي مهمي که دولت آمريکا موظف به اجراي آن است و طبق اين سند عدم اجراي آن نقض توافق به حساب مي آيد، برداشته شدن و حذف قانون داماتو توسط دولت آمريکا به صراحت قيد شده است اين قانون در تاريخ 31 دسامبر 2016  ( يعني 11 ديماه 95) مدتش به پايان خواهد رسيد براي همين مجلس نمايندگان و مجلس سنا بايد تصميمي براي ماندگاري يا عدم ماندگاري آن ميگرفت.

ديديم که مجلس سناي آمريکا با 99 رأي موافق و خدمتتون عرض کنم با هيچ رأي مخالف طرح تمديد 10 ساله قانون داماتو را به تصويب رساند. اين در حالي است که پيش از آن مجلس نمايندگان هم رو سفيد از ميوه فروشي برجام بيرون آمد و با تصويب 419 رأي موافق از 420 رأي در واقع يک رأي مخالف به ميوه فروشي برجام «نه» محکمي گفت.

اينجاست که گوشه ي کوچکي از بد عهدي آمريکا برايمان آشکار مي شود و ميبينيم که گلابي هاي برجام به نرخ مفت براي مجلس نمايندگان و سنا ارزش نداشته و ندارد؛ پس مسئولين نه تنها نبايد به گلابي برجام حتي به انار برجام هم نبايد دل ببندند حتي اگر نزديک به شب يلدا باشيم و براي گشايش در امور اقتصادي مملکت و ملت بايد به دنبال راه گشايش در داخل کشور بود.

اينجاست که نقش اقتصاد مبتني بر غير نفت خود را نشان ميدهد و فرياد هاي مقام معظم رهبري (مدظله)  بايد در اين جا شنيده شود و جامه ي عمل پوشانده شود که ميفرمايند: اقتصاد مقاومتي شعار نيست؛ بلکه يک واقعيتي است که بايد محقق شود.

 

روحاني بي گناه است!!!!

باتوجه به مطالب گفته شده هرچند که دولت در سياست هاي کلان اقتصادي نقش بسزايي دارد، اما مي گويند: « اگر انگشت اشاره ات را به سمت شخصي گرفتي تا به آن انتقاد کني بدان که چهار انگشت ديگر به سمت خودت است » و بايد بگويم که  اگر خودمان اجناس روزمره اي که مي خواهيم بخريم را از اجناس ايراني انتخاب کنيم قطعا نقش بسزايي در رونق اقتصادي و بازار کسب و کار بوجود خواهد آمد.

شايد اين سوال در اذهان متبادر بشود که « بابا اجناس ايراني کيفيت خوبي نداره که!! » اين سوالي بود که ذهن خودم را هميشه درگير مي کرد. مي خواهم نظر شما رو جلب کنم به مطلبي که يکي از رفقا در يک برنامه دورهمي اونم از جنس شب يلداييش و مبعثيش پيرامون همين سوال مطرح کرد،  اين مطلب خيلي براي خودم جاي تأمل داشت و اون مطلب کذايي اين بود که:

يک موقعي کشور چين تصميم گرفت که اقتصادي مبتني بر خودش داشته باشه مردم اين کشور تصميم گرفتن که اجناس خودشون رو حتي با بدترين کيفيت بخرند تا کسب و کار خودشون رونق پيدا کنه مثلا راوي ميگفت حتي کيفيت موبايل هاشون از کيفيت گوشي هاي جي ال ايکس خودمون هم پايين تر بود.

اين موضوع حميت قابل توجهي از جانب تک تک ما ها نياز داره که بتونيم کمک کنيم با همديگه و جداي از بحثهاي جناحي و سياسي انداختن تقصيرات گردن اين و اون به دنبال اين باشيم که بحث اقتصاد مقاومتي رو به عنوان سرلوحه امور خودمون قرار بدهيم و از شعار دادن پرهيز کنيم و بگيم در اين موضوع جناب آقاي روحاني رياست محترم جمهور هم بي گناه است و همگي بايد دست در دست هم بدهيم و به دنبال موفقيت هاي ايران اسلامي باشيم.
 

مرتضی شاهمرادی

دانشجوی دانشگاه یزد

 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها