نمایش نمایش

ID : 21702309

بخشنامه وزارت کشور درباره حجاب کارمندان به یزد نرسیده است؟!


در نظام مقدس جمهوری اسلامی که التزام به اسلام و تبعیت از دستورات روح بخش آن یکی از شرایط احراز مسئولیت های مهم و کلیدی است، درخواست احیای فریضه حجاب توسط مسئولین دولتی انتظار زیادی نیست.

به گزارش عصر فرهنگ؛ بسیار شنیده ایم که «الناس علی دین ملوکهم». حقیقت این است که مردم و عموم جامعه همواره در مورد مسائل مختلف از نخبگان، مسئولان و بزرگان جامعه تبعیت می کنند. هر چند در مساله عمیقی مانند بحث «حجاب» رسانه ها، مطبوعات، کتب، حوزه های علمیه، نهادهای فرهنگی، آموزش و پرورش و دانشگاه ها همه و همه موثرند اما تا کنون به نقش نخبگان و علی الخصوص مسئولان در این زمینه کمتر پرداخته شده است.
در نظام مقدس جمهوری اسلامی که التزام به اسلام و تبعیت از دستورات روح بخش آن یکی از شرایط احراز مسئولیت های مهم و کلیدی است، درخواست احیای فریضه حجاب توسط مسئولین دولتی انتظار زیادی نیست.
شاید به همین خاطر بود که آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي، مرجع تقليد شيعيان در اوايل فعاليت دولت يازدهم در سخنان مهمي با بيان اينکه مفاسد جامعه به دليل بي ‌بند و باري است، تاکيد کرد: «دولت جديد به مسئله حجاب رسيدگي و آن را از ادارات دولتي آغاز کند.»
اهمیت این مساله و درخواست های متعدد علما و مردم متدین ایران اسلامی سرانجام به تدوین و ابلاغ بخش‌نامه وزارت کشور درباره حجاب کارمندان دولتي و بخش خصوصي منجر شد. بخشنامه ای که به ادعای سایت انتخاب خرداد ماه سال گذشته به ادارات چه دولتی و چه خصوصی ابلاغ شده است.
در این بخشنامه آمده است پوشش کارکنان زن باید شامل چادر يا مانتوي غيرچسبان با آستين بلند تا زير زانو و بدون علائم، شلوار پارچه اي، مقنعه بلند به طوري که تمام سر، مواه و نواحي گردن پوشيده شود، با رنگ هاي متعارف، عدم استفاده از زينت و زيورآلات غيرمتعارف و عدم استفاده از هرگونه لوازم آرايشي باشد.
با این وجود  با مراجعه و اندکی تامل در برخی از ادارات شهر یزد، حتی ادارات دولتی، متاسفانه مواردی از تخلف از این بخشنامه مشاهده می شود. هر چند قاطبه بانوان یزدی شاغل در ادارات مزین به حجاب برتر بوده اند اما حقیقت این است که «موی اندر شیر خالص زود پیدا میشود»
البته این بخشنامه نواقصی هم دارد و باید علاوه بر نظارت بر حجاب کارکنان لزوم و فلسفه وجوب حجاب برای افراد تبیین شود. همچنین بین اجرای این قانون در بین کارکنان نباید اختلافی باشد و در این زمینه باید عدالت را رعایت کرد. از طرفی متاسفانه با فراگیر شدن شبکه های اجتماعی متاسفانه بعضا مشاهده می شود برخی افراد در خارج از محیط کار و فضای مجازی با ظاهری بسیار نامناسب ظاهر شده که به نوعی تمسخر حجاب محسوب می شود.
امید است در آستانه 21 تیر ماه روز حجاب و عفاف مسئولین ضمن پرهیز از انجام اقدامات کلیشه ای و کارهای فرمایشی اصلاح را از ادارات دولتی آغاز کرده و فهم و درک جامعه از حجاب را تعمق بخشند.
محمد مزین






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها