نمایش نمایش

ID : 10854509
غیاثی ندوشن عنوان کرد

خطر در کمین فرهنگ بومی استان


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد بر لزوم تقویت فرهنگ بومی یزد تاکید کرد و گفت: ویژگی های فرهنگی وهنری دارالعباده یزد باید تقویت شود و به عنوان یک اولویت فرهنگی در استان مدنظر قرار گیرد.

به گزارش عصر فرهنگ، علی غیاثی ندوشن، ظهر دوشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان یزد اظهار داشت: استان دارالعباده یزد گرچه با بسیاری از ظرفیت ها و توانمندی های فرهنگی در سطح کشور شهرت یافته است اما در کنار این ظرفیت ها، تهدیدهایی نیز برای استان وجود دارد که بر ضرورت تقویت فرهنگ بومی استان می افزاید.

 

وی از جمله این تهدیدها را در در معرض خطر قرار گرفتن فرهنگ های بومی و محلی همچنین تبلیغات سوء رسانه های خارجی نسبت به ایران و اسلام و فقدان نظام جامع تبلیغ اشاره کرد و بیان داشت: در کنار همه این موارد، افزایش روز افزون مهاجرت نخبگان از استان یزد به ویژه نخبگان فرهنگی نگران کننده است.

 

غیاثی ندوشن عنوان کرد: شاید بتوان شرایط دشوار اقلیمی را نیز از تهدیدهای استان یزد در حوزه فرهنگ برشمرد ضمن اینکه استان یزد در مسیر تردد کاروان های قاچاق قرار گرفته و آسیب های فرهنگی ناشی از آن و گرایش جوانان به مصرف موادمخدر در این استان را نمی توان نادیده گرفت.

 

وی تصریح کرد: در چنین شرایطی لازم است زیرساخت های فرهنگی استان تقویت شود و دستگاه های مختلف استان یزد به حمایت از فعالیت های فرهنگی تشویق شوند.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان یزد همچنین از یزد به عنوان زادگاه علما و اندیشمندان بزرگی همچون مرحوم حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم، ‌ آیت الله سید محمدکاظم طباطبایی صاحب کتاب عروه الوثقی، آیت الله داماد، شهید صدوقی، آیت الله خاتمی و بزرگانی همچون وحشی بافقی، فرخی یزدی، آذریزدی، اسلامی ندوشن، ریاضی یزدی و...  یاد کرد و افزود: علما، ‌ فقها، شعرا و ادبا همه از توانمندی های فرهنگی استان یزد به شمار می روند که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.

 

استاندار یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: مقوله فرهنگ مقوله بخشی و تک بعدی نیست بلکه فرهنگ یک فضای عمومی است که باید در آن رشد و تنفس کرد و همه افراد جامعه، مسئولان، ‌ دستگاه های مختلف در آن دخیل هستند.

 

سید محمد میرمحمدی تصریح کرد: مبانی فرهنگی از داخل خانواده پایه گذاری می شود و ناهنجاری هایی نظیر دروغ، نزاع و ... همه سرچشمه در خانواده و رفتار والدین، معلمان و اطرافیان دارد.

 

وی تصریح کرد: فرهنگ کار دلی است و دل های پاک می خواهد زیرا فرهنگ به چند کار در حوزه هنری و فرهنگی محدود نمی شود و همه بخش های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی را در بر می گیرد.

 

میرمحمدی تاکید کرد: اگر در جامعه اصول دینی مبنای کار قرار گیرند، به مشکلی بر نخواهیم خورد زیرا فرهنگ اسلامی خود الگویی در سبک زندگی و زندگی اجتماعی به شمار می رود.

 

وی، وظیفه شناسی، ‌ رعایت حقوق دیگران، صداقت، امانتداری و مردمداری را اساس فرهنگ در جامعه خواند و خاطرنشان کرد: همه این موارد موضوعاتی است که در فرهنگ دینی ما بر آن تاکید بسیاری شده است بر این اساس اگر به احکام و آداب دینی خود مراجعه کرده و آن را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار گیریم، مشکلات و معضلات فرهنگی موجود در جامعه یکی پس از دیگری برطرف می شود.

منبع: مهر

 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها