نمایش نمایش

ID : 14672718
بی اعتنایی وزیر ارشاد به دلسوزی مراجع و علما؛

رستاخیز توقیف نشد فقط ممکن بود جشن هسته ای تحت الشاع قرار بگیرد!


علی جنتی با اشاره به حاشیه‌های «رستاخیز» و توقف اکران آن گفت:ما اکران این فیلم را به تعویق انداختیم بخصوص که نمی‌خواستیم جشن هسته‌ای تحت‌شعاع این موضوع قرار بگیرد.

به گزارش عصر فرهنگ، علی جنتی  در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از جمله چالش‌های وزارت ارشاد مخصوصا در چند ماهه اخیر در زمینه ضمانت اجرایی مجوزها است، آیا وضعیت بر همین منوال خواهد گذشت یا مذاکره یا قانون گذاری‌هایی خواهید داشت؟ گفت: ما اعلام کردیم که پای مجوزی که می‌دهیم ایستاده‌ایم و واقعاً هم اینطور بوده است‌. به‌شدت از مجوز‌هایی که برای کنسرت‌ها دادیم حمایت کردیم و حتی حمایت استانداران در استان‌ها را جلب کردیم، با وزارت کشور و نیروی انتظامی نیز مذاکره کردیم که از مجوزهایی که صادر می‌شود حمایت کنند و اجازه ندهند که مجوزها بی‌جهت لغو شود.

وی خاطرنشان کرد: منتهی در حوزه کنسرت‌ها مشخص است که آقایان ائمه جمعه در بعضی جاها دخالت می‌کنند و معمولاً در سخنرانی‌ها و خطبه‌های نماز جمعه به این مسئله می‌پردازند، بنابراین سعی ما این است که احساسات دینی مردم را علیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحریک نکنیم، بنابراین ما با حفظ این حساسیت‌ها مجوز صادر می‌کنیم.

وزیر ارشاد با اشاره به وضعیت سینما ادامه داد: سعی می‌کنیم در سینما تا آنجا که می‌شود اصلاحات لازم را فیلم‌ها انجام بدهند، چون گاهی بعضی از فیلم‌ها مشمول موارد اصلاحات بسیار زیادی می‌شوند که گاه تا 40 هم مورد می‌رسد ولی و ما نهایتاً مجوز می‌دهیم و پای آن هم می‌ایستیم. همین‌طور که الان می‌بینید خیلی از فیلم‌ها بعد از یکسری اصلاحات اکران شده است و در بعضی موارد دیگر هم هست که ما از مجوزهایمان نگذشته‌ایم.

وزیر ارشاد با اشاره به حاشیه‌های «رستاخیز» و توقف اکران آن گفت: فیلم «رستاخیز» به دلیل اینکه یک فیلم دینی تاریخی است‌، آقایان مراجع بحث‌هایی روی آن دارند و ما هم نمی‌توانستیم نظرات مراجع را نادیده بگیریم. قرار بود این فیلم در ایام عیدفطر اکران شود که ما آن را به تعویق انداختیم، بنابراین مجوزمان را به هیچ وجه لغو نکردیم.

علی جنتی درباره‌ی آخرین وضعیت نمایش «رستاخیز» توضیح داد: این فیلم هم ممکن است مثل بعضی از فیلم‌های دیگر با بعضی از اصلاحات جزئی اکران شود. منتهی در آن مقطع زمانی من احساس کردم یک عده عناصری می‌خواهند علیه دولت و فعالیت‌هایش، تظاهراتی را به عنوان دفاع از تاریخ عاشورا راه بی‌اندازند و به دنبال بهانه‌گیری هستند، همان‌طور که شاهد بودید، عده‌ای دو روز در مقابل وزارت ارشاد تظاهرات کردند که خیلی هم آدم‌های مذهبی‌ای نبودند ولی این بهانه‌ای بود برای اینکه با دولت مخالفت کنند بنابراین ما اکران این فیلم را به تعویق انداختیم بخصوص که نمی‌خواستیم جشن هسته‌ای تحت‌شعاع این موضوع قرار بگیرد.

علی جنتی تصریح کرد: طبیعی است که ما به اندازه 80 میلیون نفر جمعیت، 80 میلیون سلیقه هم داریم، فرهنگ هم آمیخته با زندگی مردم است و طبیعی است که وزارت ارشاد همواره از سوی عده‌ای در حوزه‌های مختلف نمایشی،تجسمی، سینما، ادبیات‌ مورد نقد قرار می‌گیرد و هر حرکتی که می‌کنیم به هر حال با مخالفت‌هایی مواجه می‌شویم که البته با این فضا از گذشته هم آشنا بودم.

وزیر ارشاد تصریح کرد: یک مقدار اخلاق حرفه‌ای در حوزه رسانه‌ها در حال خدشه‌دار شدن است و گاهی مطالب و اتهاماتی زده می‌شود و در بیان مطالب تحریف صورت می‌گیرد از جمله دروغ‌گویی، دروغ پروازی و تهمت‌های ناروا زیاد است اما با این حال، دولت خودش روشی در حوزه رسانه‌ها‌ داشته است و سعی کرده که کارها انجام شود.

او در توضیح کارهای انجام شده توسط دولت در حوزه رسانه و مطبوعات گفت: اولاً در صدور مجوزها فکر می‌کنم که یک حرکت جهشی داشتیم. مجموعاً در طول این دو سال، حدود سه هزار مجوز برای نشریات مکتوب یا الکترونیک صادر کردیم و مجموعا به ششصد، هفتصد نشریهِ الکترونیک مجوز داده‌ایم که نسبت به کل آنچه که در گذشته داشتیم رقم قابل توجهی است.

وزیر ارشاد با اشاره به تسهیلات مطرح شده برای رسانه‌ها تصریح کرد: در گذشته گاه دو تا دو سال و نیم طول می‌کشید که یک نشریه مجوز بگیرد اما الان این روند بطور میانگین حدود پنج ماه بیشتر طول نمی‌کشد.

علی جنتی در ادامه با تاکید بر اعمال شفافیت در صدور مجوزها توضیح داد: کسانی که در خواست صدور مجوز نشریه می‌دهند، می‌توانند هر روز بر روی سایت وزارت ارشاد روند صدور مجوزشان را پیگری بکنند تا متوجه شوند که درخواستشان در چه مرحله‌ای است و چه روزی در هیات نظارت بر مطبوعات مطرح شود و یا نتایج آن چیست؟! همچنین ما اقداماتی را که در هیات نظارت بر مطبوعات انجام می‌شود به‌طور کاملاً شفاف و رسماً اعلام می‌کنیم.

وزیر ارشاد گفت: از آنجا که این دولت عمیقاً به آزادی بیان در چارچوب قانون معتقد است، سعی شده که در آن حدی که در توان ما بوده است از توقیف مطبوعات جلوگیری کنیم، گرچه دولت در داخل هیات نظارت نفوذ زیادی ندارد‌ -از دولت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هست و نماینده‌ی وزارت علوم و بقیه از دستگاه‌های قضایی، مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی، حوزه علیه و نماینده مطبوعات هستند و دولتی نیستند- اما تلاش ما نمایندگان دولت و حتی آقای دکتر انتظامی (معاون مطبوعاتی) این بوده است حدالامکان از سایر مجازات‌ها استفاده کنیم و به توقیف یا لغو پروانه متوسل نشویم و توقیف تنها به عنوان یک راه حل نهایی، در صورت تخلفات خیلی حاد انجام شود‌.

وی ادامه داد: منتهی گاهی رأی اکثریت بر این بوده که نشریه‌ای را توقیف کنند. از سوی دیگر دستگاه قضایی هم مرجعی است که آن هم اجازه دارد هر نوع که می‌خواهد با تخلفات برخی از مطبوعات و نشریات برخورد کند و معمولاً هم به اشد مجازات برخورد می‌کنند، بنابراین بیشتر ما دیده‌ایم که در قوه قضائیه توقیف رخ داده است.

جنتی در عین حال خبر داد: در این خصوص مذاکراتی حتی با رئیس قوه قضاییه و سایر مراجع قضایی صورت گرفته است که اجازه بدهند برخورد با تخلفات مطبوعات، در خود هیئت نظارت که یک نهاد تخصصی مربوط به این امر است صورت گیرد و تا اندازه‌ای نیز همکاری آنها جلب شده است و ما الان کمتر شاهد توقیف مطبوعات توسط دستگاه‌های قضایی هستیم.

وزیر ارشاد همچنین تصریح کرد: قانون انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات، قانونی است که راه را برای روزنامه نگاران‌، خبرنگاران و خبرگزاری‌ها خیلی باز می کند که بتوانند به‌راحتی با همه‌ی دستگاه‌های دولتی و حتی نهادهای خصوصی که خدمات عمومی می‌دهند، مواجه شوند و اطلاعات کسب کنند آنها نیز موظفند اطلاعات را به صورت شفاف در اختیارشان قرار بدهند. در مورد خود قانون مطبوعات هم که اشکالات فراوانی دارد، ما لایحه‌ی جدیدی تهیه کردیم که آنچه که مربوط به وزارت ارشاد بوده است تکمیل شده است و لایحه‌ی این قانون را آماده کرده‌ایم و معتقدیم که باید آن را در معرض افکار عمومی اصحاب رسانه بگذاریم و قصد داریم، نظرات خود اصحاب مطبوعات و رسانه‌ها را هم در آن اعمال کنیم و بعد لایحه را به دولت و مجلس بدهیم.

علی جنتی با اشاره به قانون نظام صنفی رسانه است، توضیح داد: این قانون محل چالش و بحث بسیاری است که داریم بر روی آن کار می‌کنیم و هنوز تکمیل نشده است. ولی به هر حال در آن مورد هم باید با اخذ نظرات خود اصحاب رسانه کار را پیش ببریم و بعد به دولت و مجلس‌ ارایه کنیم. منتهی اینکه کمی با تانی داریم عمل می‌کنیم به این دلیل است که می‌خواهیم این قانون زمانی به مجلس برود که مجلس آن را تصویب کند. نمی‌دانیم که این لایحه در مجلس کنونی با چه سرنوشتی روبرو می‌شود؟ بنابراین با تأنی بیشتری عمل می‌کنیم.

او در پایان دوباره تاکید کرد: لایحه‌ی قانونی رسانه‌ها آماده است و در آینده‌ی نزدیک آن را به دولت می‌دهیم و تا زمانی تصویب شود، ‌تقریبا به آخر سال می‌رسد بنابراین امیدواریم در مجلس آینده به تصویب برسد.

ایسنا






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها