نمایش نمایش

ID : 29231515

روزهای سخت عارف


ناکامی فراکسیون امید در انتخابات هئیت رئیسه سال دوم مجلس که روز گذشته برگزار شد، بار دیگر انتقادهای فراوانی را متوجه این فراکسیون و محمدرضا عارف کرد.

یزدرسا؛ ماجرا از جایی شروع شد که در خرداد 92 محمدرضا عارف را مجبور به کناره‌گیری از انتخابات کردند. بعد از پیروزی روحانی گفتند عارف معاون اول روحانی بشود، که این اتفاق نیفتاد. گفتند وزیر علوم بشود که این هم نشد.

اما با نزدیک شدن به انتخابات مجلس، از عارف به عنوان رئیس مجلس نام بردند و آنگاه که همه 30 نفر عضو لیست امید در تهران وارد بهارستان شدند، اصلاح‌طلبان ریاست محمدرضا عارف بر قوه مقننه را قطعی دانستند؛ اما آنچه اتفاق افتاد این بود که عارف نه تنها ریاست مجلس را به لاریجانی واگذار کرد که او حتی نتوانست رئیس کمیسیون آموزش بشود.

در طول یک سال که از عمر مجلس دهم می‌گذرد، انتقادهای فراوانی متوجه فراکسیون امید و محمدرضا عارف به عنوان رئیس آن شده است. تا جایی که بسیاری از اصلاح‌طلبان عنوان کرده‌اند این فراکسیون در یک سال گذشته عملکرد قابل دفاعی نداشته است. اما ناکامی فراکسیون امید در انتخابات هئیت رئیسه سال دوم مجلس که روز گذشته برگزار شد، بار دیگر انتقادهای فراوانی را متوجه این فراکسیون و محمدرضا عارف کرد. فراکسیون امید در انتخابات دیروز هیئت رئیسه مجلس، دو تن از اعضای خود را در این هیئت از دست داد. به این ترتیب که به جای علی‌اصغر یوسف‌نژاد و محمدقسیم ‌عثمانی، آقایان محمدحسین فرهنگی و اسدالله عباسی از فراکسیون ولایت وارد هیئت رئیسه مجلس شدند.

خبرآنلاین که یکی از اصلی‌ترین رسانه‌های حامی دولت و اصلاح‌طلبان است، در مطلبی تحت عنوان «فراکسیون امید چطور کاپ پیروزی را به ولایی‌ها تقدیم کرد؟» نوشت: «شاید انتخابات اخیر هیئت رئیسه مهم‌ترین پیام سیاسی خود را نه از صندلی ریاست و نواب رئیسی بلکه از 9 صندلی دیگر هیئت رئیسه صادر کند، آنجا که فراکسیون امید دو کرسی مهم خود در هیئت رئیسه مجلس را از دست داد و به رقیب خود در فراکسیون ولایی تقدیم کرد.

زمزمه‌های قبل از انتخابات می‌گفت فضای انتخابات امسال مبهم‌تر از سال اول خواهد بود، اگر در انتخابات سال اول، فرصت لابی و رایزنی را به هیچ طیف حاضر درپارلمان نداده بود، اما رایزنی‌ها و لابی‌ها برای انتخابات سال دوم از مدت‌ها پیش آغاز شده بود.

ائتلاف‌های پشت پرده یکی بعد از دیگری رونمایی می‌شدند، خبرها می‌گفت فراکسیون مستقلین و امید قرار نیست در یک جناح قرار بگیرند، گویی آنکه قدرت لابی‌های فراکسیون ولایی در جذب رای مستقلین مجلس در این صندلی‌ها کارگر افتاده است تا محمدقسیم عثمانی و یوسف‌نژاد در نتیجه همین لابی‌های پشت پرده جای خود را به محمدحسین فرهنگی و اسدالله عباسی دو نامزد فراکسیون ولایی بدهند. و سهم فراکسیون ولایی در صندلی‌های هیئت رئیسه سنگین‌تر از سال اول شود.

ضعف فراکسیون امید مجلس در لابی‌های درون پارلمانی باز هم در همین نقطه خود را نشان داد، فراکسیونی که سال اول با تصور اینکه همه افراد راه یافته به مجلس با لیست امید برعهده خود پایبند هستند تصور می‌کرد که می‌تواند کرسی‌های هیئت رئیسه را قبضه کند اما در نهایت همان توصیف کواکبیان رقم خورد، افرادی که با لیست امید وارد شدند اما زنبیل خود را در صف رقیب گذاشتند.»

سایت نامه‌نیوز از دیگر رسانه‌های حامی دولت نیز نوشت: «پیام حذف دو عضو فراکسیون امید از هیئت رئیسه مجلس چیست؟ کم توانی یا بی‌تجربگی؟ علت شکست‌های پی‌درپی عارف چیست؟ این وسط اما یک مسئله مهم خود نمایی می‌کند. فراکسیون امید دو کرسی بسیار مهم خود را از دست داده و مسئولیت این شکست قطعا بر عهده محمدرضا عارف است. او یا بی‌تجربه است و یا کم‌توان؛ دلیل‌اش هر چه باشد او یک نقطه منفی دیگر برای خود در کارنامه پارلمانتاریستی‌اش در قامت ریاست فراکسیون برجای گذاشته است.

عارف باید خیلی زودتر از این‌ها وارد لابی با فراکسیون مستقل‌ها برای حفظ ترکیب هیئت رئیسه می‌شد. انفعال و عدم تحرک مثمرثمر او یک هزینه دیگر به اصلاح‌طلبان تحمیل کرده است. شاید همین روزها اصلاح‌طلبان تصمیم تازه‌ای برای ریاست فراکسیون امید اتخاذ کنند. محمدرضا عارف روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد. بعد از فاجعه نحوه تهیه و تدوین لیست امید برای شورای شهر تهران این حالا دومین عملکرد نامطلوب برای این چهره اصلاح‌طلب است. گویا زمزمه‌هایی آغاز شده؛ زمان نزول سیاسی عارف فرا رسیده است.»

همچنین سایت انتخاب یکی دیگر از رسانه‌های حامی دولت و نزدیک به اصلاح‌طلبان در واکنش به انتخابات هیئت رئیسه مجلس دیروز عنوان کرد: «دست فراکسیون امید از صندلی‌های ناظران هیئت رئیسه خالی ماند.»






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها