نمایش نمایش

ID : 32875940
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد:

سرانه مصرف شیر یزدی‌ها 9 لیتر از سرانه کشوری کمتر است


معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: میانگین سرانه مصرف لبنیات برای هر نفر در استان یزد 111 لیتر است.

به گزارش عصر فرهنگ؛ ضرورت مصرف شیر و فرآورده‌های آن را هم پزشکان و متخصصان تغذیه و سازمان‌های بین‌المللی تأکید کرده‌اند. میزان مصرف هر فرد بالغ از سوی سازمان‌های بهداشتی بین‌المللی روزانه نیم لیتر شیر مایع، 25 تا 35 گرم پنیر و 200 گرم ماست توصیه ‌شده است.

جدا از آن؛ احادیثی را درباره مصرف شیر از سوی بزرگان دینی ما آمده است. حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام‏ مى‏فرماید: «اللّبن احد اللحمین - شیر یکى از دو گوشت است»؛ همچنین در کتاب معتبر کافی امام صادق (ع) فرمودند: «بر تو باد مصرف شیر چراکه گوشت را می‌رویاند و استخوان را استحکام می‌بخشد

«نادر سلیم» معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، با بیان اینکه میانگین سرانه مصرف لبنیات در استان یزد 111 لیتر است، اذعان کرد: این در حالی است که سرانه مصرف لبنیات در کشور میانگین 120 لیتر و میانگین جهانی 300 لیتر است.

وی با اشاره به اینکه استان یزد ازلحاظ تولید شیر در کشور در جایگاه هجدهم قرار دارد، اظهار کرد: شیر تولیدی استان در 33 ایستگاه به ظرفیت 241 تن جمع‌آوری می‌شود.

سلیم با اشاره به تولید روزانه 650 تن شیر در استان یزد خاطرنشان کرد: بخشی از شیر تولیدی به 17 کارخانه لبنی استان عرضه می‌شود و بالغ‌بر 300 تن از آن‌هم با گواهی حمل بهداشتی و تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان یزد به استان‌های فارس و مازندران صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه شیر و فرآورده‌های لبنی در سلامت مردم تأثیر زیادی دارد، ابراز امیدواری کرد: با ترویج فرهنگ مصرف شیر در بین تمامی اقشار جامعه به‌ویژه در مدارس ابتدایی شاهد ارتقاء بیش‌ازپیش سلامتی جامعه هدف باشیم.

این مقام مسئول توزیع شیر رایگان در مدارس، توزیع شیر کامل پاستوریزه و هموژنیزه از سوی اتحادیه دامداران، آموزش مردم در جهت فرهنگ‌سازی مصرف شیر، نظارت مستمر دستگاه‌های متولی بر مراکز عرضه شیر، اطلاع‌رسانی در جهت خطرات ناشی از عدم مصرف شیر و گفتمان سازی در مراکز علمی باهدف حفظ سلامت جامعه را ازجمله اقداماتی عنوان کرد که در راستای افزایش سرانه مصرف لبنیات در استان انجام‌گرفته است.

وی با اشاره به اینکه بستر مناسبی برای پرورش دام در استان یزد فراهم است، تصریح کرد: افرادی که توانایی پرورش دام دارند، می‌توانند برای اخذ مجوز به مدیریت‌های جهاد کشاورزی 11 شهرستان استان مراجعه کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 338 هزار تن انواع فرآورده‌های دام و طیور، شامل 240 هزار تن شیر خام، 15 هزار و 500 تن گوشت قرمز، 56 هزار تن گوشت مرغ، 23 هزار تن تخم‌مرغ، سه هزار 589 تن گوشت سایر ماکیان و 239 تن عسل در استان تولید می‌شود.

یزد رسا

انتهای پیام/

 

 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها