نمایش نمایش

ID : 13384354

سروده «علی معلم» به مناسبت نیمه شعبان


سروده استاد معلم به مناسبت نیمه شعبان، خجسته میلاد امام عصر(عج) منتشر شد.

به گزارش عصر فرهنگ، محمدعلی معلم‌دامغانی رئیس فرهنگستان هنر، ابیاتی به مناسبت نیمه شعبان میلاد مسعود منجی عالم بشریت، حضرت ولی‌عصر(عج) سروده است.
 
 
طلوع طلعت خورشید حق مبارک‌باد
به لطف، باد صبا چشم غنچه را بگشاد
 
ز باغ بوی گل آورد پیک باد بهار
به دست ساقی گلرخ پیاله را مگذار
***
وعده صبح شام غم فرداست
منشین باد صبحدم برخاست
ابر گوهر به گوش گل آویخت
باد مشاطه زلف بید آراست
فرودین فرش زمردین گسترد
به گل افشان، شکوفه را یاراست
گوشوار گل است شبنم صبح
ساقی خاک چشمه خاراست
آنچه زین پیش کام دشمن بود
دوست آمد ز مقدمش ماراست
آفتاب جمال حق سر زد
زخم تیغ طلایی‌اش کار است
نور و باران سپاه جمشیدند
روز مرگ سکندر و داراست
موعد پاگشای موعود است
غالیه مشک و عنبر ساراست
خط و خالی ملطغه‌ست از دوست
خال و خط گرچه روی زیبا راست
این سحر یک ستاره رخشا باش
هر که روشن چریکه تاراست





پرستو
شناخت جایگاه « گویش های ایرانی » در گرو شناخت « زبان های پیش از اسلام »

بررسی تاریخ فرهنگ و سیاست کشورهای جهان نشان می دهد که شکوفایی فرهنگی ملت ها همواره در گرو شناخت راستین شهروندان از فرهنگ خود و پیچیدگی های جامعه بوده است . بستری که شیادان سیاسی ، از انقلابی تا اصلاح طلب ، بر آن برنامه ها و دسیسه های خود برای پسرفت یک ملت پی می ریزند ، همانا « ناآگاهی » یک ملت از وضعیت ویژه ی خود است . این بی سبب نیست که سیاست ورزان راستین ، می کوشند راه رهایی یک ملت را از گذرگاه « شکوفایی فرهنگی و افزایش دانش همگانی » بگذرانند .
مسائل کشور ما ، ایران ، به سبب تاریخ دیرپای آن با مسائل کشورهای نوپای استعمارساخته و ملت هایی که یکشبه با برنامه های ابرقدرت ها پدید می آیند ، متفاوت است . آنچه دقت ایرانیان در شعارهای فریبنده ی سیاست ورزان را بایسته می دارد ، « پیشینه ی چندهزارساله » و « سهم ایران در پی ریزی تمدن جهانی » است .
در یکصد سال گذشته ، در دوره های گوناگون ، گروه هایی از سیاستمداران ، بنابر خواست استعمارگران ، کوشیده اند شبهه هایی در نقش بی مانند « زبان فارسی » در سامان فرهنگ ایرانی پدید آورند . اینان تا آنجا پیش رفته اند که مدعی شده اند می توان « گویش های ایرانی غبرفارسی » را بر جای زبان فارسی نشاند . آنچه این کارگزاران استعمار از آن بهره برده اند ، « نا آگاهی ایرانیان از جایگاه درخشان دانش و فرهنگ ایران پیش از اسلام » است ؛ همان جایگاهی که زبان فارسی را به «دومین زبان جهان اسلام » بدل کرد و به ایرانیان این توانایی را بخشید تا موسس سه مذهب اهل سنت اسلامی باشند .
یکی از زبان هایی که آشنایی با آن ، برای شناخت جایگاه زبان فارسی و پیوندهای غرورآفرین گویش های ایرانی با یکدیگر و زبان فارسی ، بایسته است ، « زبان پهلوی » است . سعید عریان ویرایش سوم کتاب « متن های پهلوی » از انگشت شمار کتاب های پهلوی برجای مانده از دوران پیش از اسلام را منتشر کرد .
در این نشانی با این کتاب آشنا شویم :
http://iranchehr.com
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۴/۰۵/۲۴ ۰۸:۱۷.

فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها