نمایش نمایش

ID : 16033494

سیاسی‌ترین دهۀ سال


ما نه تنها باید سیاسی شویم، بلکه باید سیاست را کنترل کنیم، نگذاریم سیاست به هر راهی که دلش می‌خواهد برود. بلکه باید از دین در عرصه سیاست به گونه‌ای استفاده کنیم که موجب سعادت فردی و اجتماعی ما شود...

 عصرفرهنگ، گزیده‌ای از سخنرانی حجت الاسلام پناهیان در هیئت شهدای گمنام (19-7-94) پیرامون ماه محرم در ادامه می‌آید؛

 
 امام خمینی(ره) می‌فرمودند: والله اسلام تمامش سیاست است. اسلام دین سیاست است قبل از اینکه دین معنویات باشد. سیاست شغل انبیاست. (صحیفۀ امام ج1ص270 و ج6ص467و ج13ص443)
 
ان‌شاءالله که دهه اول محرم دهه پرباری برای ما باشد. شاید ما اگر بپذیریم که دهۀ اول محرم یا هفته اول محرم را هفته امر به معروف و نهی از منکر قرار دهیم، طبیعتاً این هفته سیاسی‌ترین هفتۀ سال خواهد بود چون امر به معروف و نهی از منکر اولا سیاسی است. این که ما با شنیدن امر به معروف و نهی از منکر یاد بی‌حجاب و مسائلی از این دست می افتیم، این ناشی از اشتباه ما در دینداری است. امر به معروف و نهی از منکر اول به مسائل کلان مربوط می شود، بعد به مسائل جزئی‌تر.
 
اباعبدالله الحسین(ع) که فرمودند: «اُرِیدُ اَن آمِر بِالمَعروفِ وَ اَنهَی عَنِ المُنکَرِ» یک حرکت سیاسی انجام دادند و جلو رفتند که از یارانشان- که البته بی‌وفا شدند- برای کوبیدن قدرت سیاسی باطل کمک بگیرند.
 
ما نه تنها باید سیاسی شویم، بلکه باید سیاست را کنترل کنیم، نگذاریم سیاست به هر راهی که دلش می‌خواهد برود. بلکه باید از دین در عرصه سیاست به گونه‌ای استفاده کنیم که موجب سعادت فردی و اجتماعی ما شود. در این شرایط بیشترین نور را هم می‌گیریم.
 
دین ما را فعال بار می آورد.
 
دین ما را جوری بار می‌آورد که آدم های باهوش و حساسی نسبت به اطرافمان باشیم. دین ما را منفعل بار نمی‌آورد بلکه فعال بار می‌آورد.
 
یک عالم ربانی شاگردش را صدا کرد و فرمود: همسایه تو چند روز است گرسنه است بعد تو اسمت را شاگرد امام جعفر صادق(ع) و پیرو امیرالمومنین (ع) گذاشته‌ای؟! گفت: من خبر نداشتم. فرمود: اگر خبر داشتی که نابودت کرده بودم من الان صدایت کردم که بگویم چرا خبر نداشتی! تو دینداری؟!
 
این یعنی دین به ما می‌گوید حواست باشد، تمام تکلیفی که داری، جلوی پایت و سر راهت نیست. باید سرت را بگردانی تا تکالیفت را پیدا کنی.
 
اینجا کار سخت می‌شود. پس دین ما را جوری بار می‌آورد که حواسمان به خیلی چیزها باشد.
 
رسول خدا(ص) به این سادگی در مورد کسی نمی‌فرماید که مسلمان نیست، اما یک جایی که خیلی راحت این را فرمودند، اینجاست: کسی که صبح کند و دغدغۀ مسائل مسلمانان را نداشته باشد، مسلمان نیست (مَنْ أَصْبَحَ لَایَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِم‏؛ کافی/ ج3 ص417)
 
اهل‌بیت(ع) هم به این سادگی نمی‌گویند شما از ما نیستید، ولی یک جایی که خیلی راحت این حرف را زدند اینجاست: از ما نیست کسی که هر روز صبح خودش را محاسبه نکند. (کافی ج2 ص453) این یعنی ما باید دنبال بدی‌ها و گناهانمان و روزنه‌های نفوذ شیطان بگردیم و برای امشب استغفار کنیم و برای فردا صبح به خدا توکل و به اهل‌بیت (ع) توسل کنیم که مبادا گمراه شویم.
 
اصلا! ما زندگی منفعلانه نداریم. دین ما را فعال بار می‌آورد.





فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها