نمایش نمایش

ID : 11385092
هشدار آيت‌الله ناصری را جدی بگیریم

ضرورت چاره‌اندیشی برای اصلاح وضعیت حجاب در مراکز دولتی


خوشبختانه اکثر قاطع مردم بومی یزد، با توجه به ریشه‌های عمیق دینی و اعتقادی و حساسیت فوق‌العاده به حفظ حریم ناموس و خانواده، کارنامه درخشانی در این زمینه دارند و بخش قابل توجهی از بدحجابی‌ها، مربوط به مهاجران غیربومی است.

عصر فرهنگ، هشدار آیت‌الله ناصری در خطبه‌‌های نمازجمعه درباره پدیده بدحجابی در سطح یزد و استفاده از فروشندگان بانو با ظاهر نامناسب، اگر چه اشاره به آفتی بود که در سایه غفلت و سهل‌انگاری مسئولان و مردم به وضعیتی بغرنج مبدل گردیده است؛ اما باید تلنگری جدی به همگان باشد تا بیش از پیش به این مقوله مهم توجه داشته باشند.

 

خوشبختانه توده‌های گوناگون مردم یزد اهمیت خاصی برای شعائر مذهبی و نمادهای اعتقادی قائل هستند و از جمله بدیهی‌ترین جلوه‌های دین‌باوری آن‌ها، حساسیت ویژه به رعایت حجاب توسط نوامیس و استفاده از حجاب برتر است.

 

با این همه متاسفانه این استان که به سبب ریشه‌های عمیق دینی و دین‌مداری مردمانش، از دیرباز به «دارالعباده» شهرت یافته و اهالی آن با عنوان افتخارآمیز شناخته می‌شوند، در سال‌های اخیر به دلیل رشد شتابان در زمینه صنعتی شدن و نیز گسترش مراکز آموزش عالی بخصوص واحدهای دانشگاه آزاد و هجوم نیروهای غیربومی با فرهنگ‌های گوناگون، در رعایت حجاب و استفاده از پوشش برتر وضعیتی تامل‌برانگیز پیدا کرده است.

 

این وضعیت اگرچه در مقایسه با برخی شهرهای دیگر،‌ بسیار مطلوب و رضایت‌بخش است؛ اما در مقایسه با برند «دارالعباده» و «حسینیه ایران» قابل قبول نیست و باید برای اصلاح آن، تدبیری اساسی اندیشید.

 

بی‌گمان اصلاح این تغییر وضعیت نگران‌کننده، ‌نیازمند همفکری و دلسوزی عملی و «غیرشعاری» مسئولان در و نیز آحاد مردم این خطه است و صد البته نقش مسئولان از اهمیت و تاثیرگذاری بیش‌تری برخوردار خواهد بود.

 

نگاهی به محیط‌ها و مراکز زیر مجموعه دولت بخصوص در مرکز استان نشان می‌دهد که متاسفانه برخی مسئولان، به مسئولیت خود در این زمینه چندان توجه ندارند و از این روست که کارمندانی با پوشش نامناسب و حجاب غیرقابل قبول، در برخی اماکن دولتی مشغول فعالیت هستند.

 

این در حالی است که کم‌ترین وظیفه مسئولان ارشد دولتی در سطح استان، سروسامان دادن به وضعیت حجاب کسانی است که به عنوان «کارمند» در ادارات و مکان‌های دولتی اشتغال دارند و حقوق و مزایای خود را از بیت‌المال دریافت می‌کنند.

 

طبیعی است برگزاری جلسات توجیهی درباره اهمیت رعایت کامل حجاب و نقش آن در پاسداشت اصالت‌های بومی و دینی دارالعباده و حفظ هویت و امنیت خانواده‌ها، گامی آسان و تاثیرگذار در این زمینه به شمار می‌آيد.

 

در مراحل بعدی می‌توان به مرور از ابزارهای بازدارنده برای بهبودبخشیدن به وضعیت حجاب در اماکن دولتی همچون ادارات، مراکز آموزشی،‌بیمارستان‌ها و ... بهره گرفت و با توجه به إشراف قانونی دولت بر کارمندان و زیرمجموعه‌های خود، این اقدام به نسبت بازدهی آن، سهل و کارآمد خواهد بود.

 

مسئولان برجسته استان در گام‌های بعدی می‌توانند به موازات رسیدگی عملی به وضعیت حجاب ‌در مراکز دولتی، به سامان دادن حجاب در مراکزی که به طور غیرمستقیم بر آن‌ها اشراف دارند، همت گمارند.

 

تذکر و در صورت لزوم برخورد مناسب با فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌هایی که با استفاده ابزاری از فروشندگان بدحجاب، منافع مادی خود را بر مصالح مردم دارالعباده ترجیح می‌دهند، گامی خردمندانه در این زمینه به شمار می‌آید.

 

صداوسیمای مرکز یزد نیز می‌تواند با تولید برنامه‌هایی آموزنده، اصالت و غنای فرهنگ دارالعباده و نیاکانمان در زمینه‌های گوناگون از جمله رعایت حجاب کامل را یادآور شود و با بهره‌گیری از متدهای نوین آموزش غیرمستقیم، فواید رعایت حجاب و پیامدهای ناگوار بدحجابی را که گاه جبران‌ناپذیر خواهد بود، به مخاطبان گوشزد کند.

 

خوشبختانه اکثر قاطع مردم بومی یزد، با توجه به ریشه‌های عمیق دینی و اعتقادی و حساسیت فوق‌العاده به حفظ حریم ناموس و خانواده، کارنامه درخشانی در  این زمینه دارند و بخش قابل توجهی از بدحجابی‌ها، مربوط به مهاجران غیربومی است.

در این زمینه نیز مردم استان به ویژه بانوان اصیل یزدی می‌توانند با زبان لیّن و پایبندی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر، نقش مؤثری در مقابله با رواج بدحجابی بر عهده بگیرند و مانع از سست‌شدن بنیان‌های اعتقادی در دیار دارالعباده شوند.

 فائزه شورکی






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها