نمایش نمایش

ID : 17891020

مشكل دفع فاضلاب در 36 درصد بيمارستان‌هاي یزد


کارشناس مرکز بهداشت استان یزد وضعیت دفع فاضلاب 64 درصد بیمارستان‌های اين استان را مطلوب خواند و گفت: تمام بيمارستان‌هاي استان بايد تا سه سال آينده با رعايت الزامات زيست محيطي در دفع فاضلاب و پسماندهاي خود به "مديريت سبز" دست يابند.

به گزارش عصر فرهنگ؛ محمدمهدی دشتی" در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، وضعيت قريب 64 درصد از بيمارستان‌هاي استان را به لحاظ فاضلاب‌های بیمارستانی مطلوب گزارش كرد و با بيان اين كه حدود 46 درصد از بيمارستان‌هاي يزد به شبکه فاضلاب متصل و 18درصد نيز داراي تصفیه‌خانه هستند، گفت: در مورد اين تعداد مشكل بهداشتي خاصي نداريم.

وي با اشاره به مشكل دفع فاضلاب در 36 درصد بيمارستان‌هاي استان، تصريح كرد: اين بیمارستان‌ها عمدتاً با مشكل مالي براي اتصال به شبکه فاضلاب مواجه هستند يا اين كه به لحاظ فنی امکان اتصال آنها به شبكه وجود نداشته است.

به گفته‌ي دشتي، البته در برخي از مناطق شهر هم هنوز شبکه فاضلاب ايجاد نشده است لذا نمي‌توان انتظار داشت بیمارستان‌هاي اين مناطق به شبكه فاضلاب متصل شوند.

اين کارشناس بهداشت استان با تاكيد بر اين كه وضعیت فاضلاب‌هاي بيمارستاني استان نگران‌کننده نیست، اظهار كرد: فاضلاب‌های بیمارستانی تفاوت چنداني با ساير فاضلاب‌ها ندارند لذا در صورت عدم امكان دفع از طريق شبكه فاضلاب يا استفاده از تصفیه‌خانه، براي دفع آنها از چاه‌هاي جذبي بهره گرفته مي‌شود.

وی در مورد تأثیرات منفي اين فاضلاب‌ها بر آب‌های زیرزمینی نيز گفت: از آنجايي كه سطح آبهاي زيرزميني در يزد بسيار پايين است، قاعدتاً احتمال آلودگي اين فاضلاب‌ها همانند فاضلاب‌هاي خانگي كه از اين طريق دفع مي‌شوند، بسيار اندك است.

دشتي با بيان اين كه فاضلاب‌هاي شهري حتي مي‌تواند به طور طبيعي در تغذیه سفره‌هاي زيرزميني موثر واقع شود، در اين باره يادآور شد: البته صاحبنظران و اساتید دانشکده بهداشت بايد در مورد اين كه جنس و بافت خاك در چاه‌های جاذب يزد مي‌توانند مانع از دفع آلودگي‌ها شوند يا خير، نظر تخصصي بدهند.

اين كارشناس بهداشت استان، نظارت بر عوامل آلاينده در مورد فاضلاب‌هاي بيمارستاني را همانند ديگر فاضلاب‌ها مورد تاكيد قرار داد و گفت: معمولاً قبل از تعيين نحوه دفع فاضلاب‌هاي بيمارستاني، ماهیت‌ آنها به لحاظ ميزان آلودگي‌ها بررسي مي‌شود.

وي پیش‌تصفیه فاضلاب‌های بیمارستانی را در راستاي تعيين استاندارهای زيست‌محیطي خواند و عنوان كرد: معمولاً ماهیت فاضلاب‌های بیمارستانی نیازي به پیش‌تصفیه خاصی ندارند ولی با اين حال به ويژه در مواردي كه فاضلاب از مكان‌هايي كه استفاده از تركيبات زيان‌آور براي محيط زيست را در دستور كار دارند، استحصال مي‌شود براي رعايت استانداردهاي زيست محيطي مورد توجه است.

وی خاطرنشان كرد: البته الزامات و استانداردهاي زیست‌محیطی و بهداشتی همیشه در حال ارتقاء و تغيير هستند به نحوي كه براي حفظ محيط زيست و سلامت جامعه، روز به روز اين شرایط سخت‌گیرانه‌تر می‌شود.

دشتي با تاكيد بر اين كه الزامات اتصال بيمارستان‌ها به شبکه فاضلاب از سوي وزارت نیرو تدوین و ابلاغ شده است، گفت: با توجه به فراهم شدن  شرايطي سهل‌تر براي بيمارستان‌ها، مگر در مواردي كه مشكلات مالی و فنی وجود دارد، ساير بيمارستان‌ها در اين رابطه اقدام كرده‌اند.

وي با اشاره به تاكيد وزارت بهداشت براي رسيدن بيمارستان‌ها به سطح "مديريت سبز" در بازه‌ي زماني سه ساله، گفت: بيمارستان‌ها در همين راستا بايد به سطحي از رعايت الزامات زيست محيطي در دفع فاضلاب و پسماند‌هاي بيمارستاني برسند.

اين كارشناس بهداشت مركز بهداشت استان با بيان اين كه تقريباً هيچ كدام از بيمارستان‌هاي يزد در رابطه با دفع بهداشتي پسماند مشكلي ندارند، ابراز اميدواري كرد كه تمام استان در بازه مشخص شده در رابطه با دفع بهداشتي فاضلاب‌هاي بيمارستاني نيز موفق عمل كند.

دشتي در پايان نيز يادآور شد: اين كه امروز خوشبختانه مديريت‌ بيمارستان‌هاي يزد به باور امكان استفاده از سیستم تصفیه‌خانه براي بازيافت پساب‌هاي بيمارستاني جهت استفاده در آبياري فضاي سبز و كاهش هزينه‌هاي آب‌بهاي بيمارستان‌ها رسيده‌اند، به ويژه در استان كويري يزد گام بسيار بزرگي است و مي‌تواند از آلودگي‌هاي زيست محيطي احتمالي اين فاضلاب‌ها روي محيط زيست بكاهد.






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها