نمایش نمایش

ID : 10464324
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان یزد:

نیمی از کتابخانه های یزد توسط خیرین ساخته شده/ افتتاح بزرگترین کتابخانه استان در بهمن ماه


رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان یزد: کتابخانه جوادی که در بهمن ماه سال جاری به بهره برداری می رسد و با 2700 متر زیر بنا به بهترین کتابخانه شهرستان یزد تبدیل خواهد شد، تماماً توسط یک خیر ساخته شده است.

عصر فرهنگ، برای بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان یزد و 50 هزار عضو فعال آن به سراغ رئیس این نهاد یعنی محمدمحسن رفیعی رفتیم. رفیعی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان  یزد، فارغ التحصیل رشته کتابداری و دانشجوی کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی است. متنی که در ادامه می آید حاصل گفت و گوی ما با جناب آقای رفیعی است:

 

چه تعداد کتابخانه در یزد مشغول فعالیت هستند؟
در شهرستان یزد مجموعا 40 کتابخانه دایر می باشد. از این تعداد 28 کتابخانه با مدیریت نهاد کتابخانه های عمومی و 12 کتابخانه دیگر به صورت مشارکتی اداره می شود. البته در حال حاضر فعالیت های گسترده ای در کتابخانه های شهرستان صورت می گیرد. برای مثال بخش کودک، بخش مرجع اطلاع رسانی ، کارگاه های نقد کتاب، کانون های ادبی و کلاس های قصه گویی در کنار هسته مرکزی هر کتابخانه مشغول ارائه خدمات به مراجعین هستند.

 

این کارگاه های ادبی و نقد تا چه میزان فعال می باشند؟
سال گذشته چهار همایش نقد کتاب ملی و برنامه های شب شعر خوشه های زخم توسط نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان یزد، برگزار شد.در حال حاضر هم سعی می کنیم ماهانه یک جلسه نقد کتاب داشته باشیم.  هر چند به علت سیاست نهاد کتابخانه های کشور این امر به قوت سابق پیگیری نمی شود. جهت گیری ها  در سیاست های جدید به سمت کتاب کودک و نوجوان رفته و برگزاری چنین جلساتی به وزارت ارشاد، واگذار شده است.

 

جدا شدن نهاد کتابخانه ها از وزارت ارشاد را چگونه ارزیابی می کنید؟
به نظر بنده این اتفاق، اتفاق میمون و مبارکی بود. مسلما با تشکیل نهاد یک نگاه تخصصی به بحث کتاب و کتابداری شکل گرفت. نهاد کتابخانه ها قبلا یکی از معاونت های وزارت ارشاد بود، ولی الان مستقل عمل می کند. هر چند ما هنوز با حالت ایده آل فاصله داریم ولی با نگاه ویژه به این بخش خصوصا در بحث نیروی انسانی و کتابدار محوری قطعا نهاد کتابخانه ها به لطف خداوند آینده درخشانی خواهد داشت.

 

حمایت و همکاری شهرداری یزد با نهاد کتابخانه ها به چه صورت است؟
خوشبختانه ما تعامل خوبی با شهرداری یزد داریم و این سازمان بودجه مصوب نهاد کتابخانه ها را پرداخت می کند. البته در نتیجه رایزنی دبیر کل نهاد کتابخانه ها با کمیسیون فرهنگی مجلس، امسال قانونی تصویب شد که شهرداری هایی که سهم کتابخانه ها را پرداخت نکردند مبلغ مورد نظر از سر جمع حساب شهرداری در دارایی کسر می شود و به حساب نهاد کتابخانه های آن شهر واریز می شود.

 

نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان یزد، چه راهی برای جذب کمک ها و همراهی خیرین برای ساخت کتابخانه دارد؟
50 درصد کتابخانه های شهرستان توسط خیرین ساخته شده است و ما از این لحاظ موقعیت خوبی داریم.
در سال 1391 طی جلسه ای با حضور استاندار و مسئولین وقت، انجمن خیرین کتابخانه ساز استان تشکیل شد. به مدد این حرکت کارهای خوبی صورت گرفته و به خیرین گرای حرکت در مسیر ساخت کتابخانه داده شده است. برای مثال جشنواره خیرین که در آبان ماه سال 92 برگزار شد و در نتیجه چند خیر هم اعلام آمادگی کردند. خوشبختانه در حال حاضر کتابخانه جوادی که در بهمن ماه سال جاری به بهره برداری می رسد  و با 2700 متر زیر بنا به بهترین کتابخانه شهرستان یزد تبدیل خواهد شد، تماماً توسط یک خیر ساخته شده است.

 

چه برنامه ای برای جذب جوانان به کتاب و کتاب خوانی دارید؟
همانطور که می دانید در سنین بالا  ترغیب افراد و تغییر رفتار مشکل می شود، لذا اعتقاد راسخ داریم که فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید در دوران کودکی شکل بگیرد. به همین جهت سعی و سیاست نهاد کتابخانه ها ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از کودکی است و در این راه از هر زیر ساختی و هر وسیله ای هم استفاده می کنیم.


کلاس های قرآن، نهج البلاغه، قصه گویی، کتابخوانی، برپایی نخستین نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان با بخش های متنوع، برگزاری کلاس های نقاشی و برگزاری نمایشگاه از این آثار گواهی بر این مدعاست.

 


 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها