نمایش نمایش

ID : 22450936
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابرکوه:

پرونده تخریب بافت تاریخی ابرکوه در حال پیگیری است


رئیس اداره میراث ابرکوه در واکنش به تخریب های اخیر گفت: تخریب بافت های تاریخی بر اساس استفتاء از مقام معظم رهبری جرم می باشد و از طریق مراجع قضایی پیگیری می شود.

به گزارش عصرفرهنگ؛ به نقل از سرو ابرکوه، هنوز چند روزی از ثبت ملی بافت تاریخی ابرکوه در فهرست آثار ملی نگذشته بود که باز هم شاهد یک مورد تخریب بخش دیگری از این بافت ارزشمند در شهر بودیم.


این اقدام آنچنان برای مسئولین میراث فرهنگی ناگوار بود، که شرافت مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اعلام کرد: با عاملین به طور قاطع برخورد خواهد شد.


در همین راستا خبرنگار سرو ابرکوه، گفتگویی با رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابرکوه ترتیب داد، تا از واکنش این ارگان در رابطه با تخریب بافت تاریخی تازه به ثبت رسیده، جویا شود:


162 هکتار بافت تاریخی ثبت شده در ابرکوه
مجاهد کرباسی در رابطه با وضعیت کلی بافت تاریخی، اظهار کرد: 162 هکتار از کل مساحت شهر ابرکوه را بافت تاریخی آن تشکیل داده است. از زمانی که چند مورد تخریب مشاهده شد، مدیر کل میراث فرهنگی، ثبت بافت تاریخی را در دستور کار قرار داد و پس از بازدید کارشناسان مربوطه و پیگیری های وی اقدام مذکور عملی شد. این در حالی است که شهرستان میبد نزدیک به هزار متر بافت تاریخی ثبت شده دارد.


کرباسی در رابطه با مزیت های این ثبت، اذعان کرد: ثبت بافت تاریخی علاوه بر اینکه در رابطه با مسائل حقوقی دست ما را بازتر می کند و بیش از گذشته می توانیم از حقوق آثار دفاع کنیم، موجب کمتر شدن موارد تخریب شده و همچنین در رابطه با جذب اعتبارات ملّی جهت حفظ، مرمت و نگهداری این بناها موثر می باشد.


بافت تاریخی با نصب تابلو مشخص می شود
وی خاطرنشان کرد: برای شناسایی بافت تاریخی و آگاهی شهروندان، تابلوها و بنرهایی با همکاری شهرداری تهیه و در سطح شهر منتشر می شود که مبنی بر آن هر گونه ساخت و ساز، تخریب، مرمت و بازسازی در بافت تاریخی باید با هماهنگی شهرداری و میراث فرهنگی صورت گیرد.


تخریب بناهای تاریخی برای توسعه تکایا، جرم است
کرباسی در رابطه با تخریب بناهای تاریخی به دلیل توسعه تکایا و مساجد، گفت: طی جلسه ای با حضور روسای هیأت های مذهبی، استفتاء مقام معظم رهبری(حفظ الله) و آیت الله مکارم شیرازی مبنی بر اینکه "به طور کلی تخلف از مقررات و قوانین دولت اسلامی جایز نیست" بیان شد و در حضور مدعی العموم شهرستان مصوب گردید که از این پس هر گونه تغییر در بافت تاریخی بدون کسب مجوز از میراث فرهنگی جرم محسوب و از طریق مراجع قضایی پیگیری می شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابرکوه خاطرنشان کرد: هم اکنون پرونده یکی از موارد تخریب بافت تاریخی شهر، در مراجع قضایی در حال پیگیری می باشد.

وی در این زمینه به قوانین مجازات اسلامی برای متجاوزین به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استناد کرد و گفت: بر اساس ماده 564 این قانون، هرکس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی وبرخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یاتزئینات اماکن فرهنگی، تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت نماید، به حبس از شش ماه تا دوسال و پرداخت خسارت وارده محکوم می گردد.


ایجاد خانه های بوم گردی، گامی در مسیر توسعه گردشگری
این مقام مسئول در حوزه توسعه گردشگری نیز، بیان کرد: می توان گفت از زمانی که خانه های بوم گردی، رستوران ها و سفره خانه های سنتی در ابرکوه راه اندازی شده، تغییر ملموسی در راستای افزایش جذب گردشگر را شاهد بودیم و افراد وقتی می بینند خانه های قدیمی را نمی توانند خراب کنند، از ظرفیت موجود استفاده کرده و آن را به سفره خانه و یا خانه بوم گردی تبدیل می کنند.


کرباسی تأکید کرد: حفظ آثار تاریخی و توسعه صنعت گردشگری تنها بر عهده میراث فرهنگی نیست؛ بلکه کلیه شهروندان، دستگاه های اجرایی، شهرداری و شورای شهر باید در این زمینه مشارکت داشته باشند. لذا یکی از اقدامات موثر در این زمینه جذب سرمایه گذار و استفاده از بخش خصوصی جهت احداث مراکز اقامتی و رفاهی می باشد.


هر گونه کم کاری مساوی است با حذف عنوان شهر نمونه گردشگری از ابرکوه
وی متذکر شد: با توجه به اینکه ابرکوه یکی از 14 شهر گردشگری کشور می باشد، باید در حفظ این عنوان بیش از این تلاش کرد، در غیر اینصورت این عنوان از شهرستان ابرکوه یا هر شهر گردشگری دیگر حذف خواهد شد.

گفتنی است رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان در خاتمه از همکاری فرمانداری، نیروی انتظامی و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان در رابطه با حفظ و حراست از بناهای تاریخی، تقدیر کرد.

 


انتهای پیام/ م.ف






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها