نمایش نمایش

ID : 14188016

گلایه‌شهروندان از زمین‌هایی‌که زباله‌دان شده‌اند


شهرداری یزد در سال جاری بیش از یک میلیارد تومان اعتبار برای حصارکشی زمین‌های رها شده در شهر اختصاص داده و این در حالی است که بیش از 80 درصد این زمین‌ها مالک خصوصی دارند...

به گزارش عصر فرهنگ، شهرداری یزد در سال جاری بیش از یک میلیارد تومان اعتبار برای حصارکشی زمین‌های رها شده در شهر اختصاص داده و این در حالی است که بیش از 80 درصد این زمین‌ها مالک خصوصی دارند.

به گزارش همشهری،شاید کسانی که زمین‌هایشان را بدون حصار در حاشیه معابر شهر رها‌ کرده‌اند تنها به منافع خود و ارزش افزوده قیمت زمین می‌اندیشند اما نمی‌دانند که این زمین‌های رها شده تا چه حد در نازیبا شدن چهره شهر و در نتیجه روحیه مردم تاثیر منفی دارد.
مالکان این زمین‌ها تصور نمی‌کنند که با رها کردن املاکشان زمینه زباله‌دان شدن این زمین‌ها و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی را فراهم می‌کنند و همسایگان را می‌آزارند.
زمین‌های رها شده شهر در داخل محله‌ها و خیابان‌های فرعی به مراتب بیشتر از معابر اصلی است اما با توجه به تردد روزانه شهروندان از معابر اصلی، زمین‌های بدون حصارکشی این معابر  بیشتر به چشم می‌آیند.

گلایه‌ شهروندان برای زمین‌هایی که زباله‌دان شده‌اند
یکی از شهروندان یزدی با اشاره به وجود زمین‌های رها شده در حاشیه بلوار کوثر یزد می‌گوید: شهرداری بخشی از زمین‌های رها شده در این بلوار نسبتا شلوغ و پرتردد را حصارکشی کرده است.
«نادر محمدی» با تاکید بر الزام شهروندان و مالکان به حصارکشی زمین‌های رها شده، می‌افزاید: تا زمانی که شهرداری اهرمی قوی برای برخورد با این افراد نداشته باشد، زمین‌ها باید با اعتبارات شهرداری حصارکشی شود.
یکی دیگر از شهروندان یزدی ساکن شهرک رزمندگان نیز می‌گوید: رها کردن زمین‌ها زمینه زمین‌خواری را برای افراد سودجو فراهم می‌کند و مالکانی که نگران آینده زمین‌هایشان هستند باید جلوی این سودجویی را بگیرند.
«احسان عبداللهی» رها کردن زمین‌ها بدون حصارکشی را عامل تبدیل شدن آنها به زباله‌دان می‌داند و می‌افزاید: صاحبان این زمین‌ها اگر نگران سرمایه خود نیستند حداقل به فکر همسایگان زمین‌ها و آلودگی‌های بهداشتی که گریبان آنها را می‌گیرد، باشند. وی از وجود زمین‌های رها شده در حاشیه معابر و کوچه‌های شهرک رزمندگان خبر می‌دهد و می‌افزاید: حصارکشی این زمین‌ها از پرسه سگ‌ها و حیوانات وحشی ولگرد در داخل محله‌ها جلوگیری می‌کند.
یکی دیگر از شهروندان شهرک مهرآوران نیز با اشاره به وفور زمین‌های بدون حصار در این شهرک از مالکان می‌خواهد هر چه سریع‌تر به حصارکشی املاک خود اقدام کنند تا سایر ساکنان شهرک با آسایش در این شهرک زندگی کنند.
«زهرا تاج‌آبادی» معضل رها شدن زمین‌های شخصی در حاشیه معابر مناطق جدید شهر را پررنگ می‌داند و می‌افزاید: شهرداری باید با ارائه مشوق‌ها، مالکان را به ساخت و ساز تشویق کند یا حتی‌المقدور آنها را به سمت حصارکشی زمین‌ها سوق دهد.

تلاش شهرداری برای حصارکشی
شهرداری یزد چند سالی است که حصارکشی زمین‌های رها شده را برای زیباسازی شهر و جلوگیری از دفع زباله‌ها در این نقاط آغاز کرده است. معاون فنی و عمرانی شهرداری یزد از تخصیص بیش از یک میلیارد تومان بودجه برای حصارکشی زمین‌ها در سال جاری خبر می‌دهد.
«محمدرسول طهماسبی» می‌گوید: امسال برای هر یک از مناطق یک، 2 و 3 شهرداری، 300 میلیون تومان و برای ناحیه تاریخی شهرداری نیز بیش از 100 میلیون تومان اعتبار برای حصارکشی زمین‌های رها شده در نظر گرفته شده است.
وی ادامه می‌دهد: حصارکشی زمین‌های رها شده در مناطق شهرداری با دیوارهای پیش‌ساخته بتنی با بهای هر مترمربع 225 هزار تومان اجرا می‌شود و برای حصارکشی زمین‌های ناحیه تاریخی شهرداری نیز از آجر استفاده می‌شود.
این مسئول با اشاره به زمین‌های رها شده در تمام نقاط شهر می‌افزاید: 80 درصد از زمین‌های رها شده در شهر، دارای مالک خصوصی است و برخی از آنها که البته تعدادشان محدود است از املاک اداره کل راه و شهرسازی است.
طهماسبی با اشاره به محدودیت اعتبار برای حصارکشی همه زمین‌های رها شده در شهر می‌گوید: اعتبار حصارکشی زمین‌های رها شده در شهر به شهرداری‌های مناطق تعلق گرفته تا بر اساس اولویت، هزینه کرد آن اقدام کنند.

ضرورت اخطار دادن به مالکان زمین‌ها
یکی از اعضای شورای شهر یزد انتقاداتی به زمین‌های رها شده در شهر یزد به ویژه در معابر اصلی دارد.
«سپنتا نیک‌نام» می‌گوید: تجربه نشان داده است که هشدار شهرداری به مالکان، موجب تسریع در حصارکشی زمین‌های رها شده در شهر می‌شود.
وی با اشاره به اجرای این طرح در بلوار شهیدان انتظاری در منطقه 3 شهرداری یزد، مشارکت مالکان برای حصارکشی این زمین‌ها را مطلوب ارزیابی کرد و خواستار توسعه این اطلاع‌رسانی در مجاورت سایر زمین‌های رها شده در شهر شد.
این عضو شورای شهر از شهرداری می‌خواهد برای تسریع در حصارکشی زمین‌های رها شده در شهر از اکیپ بخش‌خصوصی توانمند و فعال کمک بگیرد.

صدور تراکم‌های تشویقی برای ساخت و ساز
شهردار یزد از انعقاد قرارداد با بخش‌خصوصی برای حصارکشی زمین‌های رها شده در شهر خبر می‌دهد و می‌افزاید: پیمانکار در حال شناسایی زمین‌های رها‌شده در شهر است.
«محمدرضا عظیمی‌زاده» یکی از وظایف پیمانکار را اعلام اخطار به مالکان برای حصارکشی زمین‌های دارای مالکیت خصوصی اعلام می‌کند و می‌گوید: مالکانی که در موعد تعیین شده به حصارکشی زمین‌ها اقدام نکنند، مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.
وی بر ضرورت اطلاع‌رسانی به مالکان زمین‌های رها‌شده در تمام نقاط شهر تاکید می‌کند و می‌افزاید: با اجرای طرح شناسایی املاک در شهرداری، امکان تعیین تکلیف اراضی و دریافت عوارض زمین‌های رها شده از مالکان فراهم شده است.
این مسئول ادامه می‌دهد: همچنین توافقاتی برای صدور تراکم‌های تشویقی برای مالکان این زمین‌ها صورت گرفته است تا به ساخت و ساز در املاک خود اقدام کنند.
وی می‌گوید: بخش اعظمی از بلوار کوثر حصارکشی شده است که عمده آنها از املاک شهرداری نیست اما شهرداری برای زیباسازی شهر به حصارکشی این زمین‌ها اقدام کرده است و هزینه حصارکشی و عوارض زمین را از مالکان دریافت خواهد کرد.


مكث
حصارکشی زمین‌های مسیر فرودگاه تا میدان امام حسین(ع)
معاون فنی و عمرانی شهرداری یزد از حصارکشی زمین‌های رها شده در مسیر فرودگاه یزد تا مرکز شهر در مسیر بلوار آزادگان، بلوار جانباز، بلوار کوثر و میدان امام حسین(ع) خبر می‌دهد. «محمدرسول طهماسبی» می‌افزاید: معاونت عمرانی شهرداری این طرح را با هدف ساماندهی یکی از مبادی ورودی شهر با اعتبار 450 میلیون تومان در سال جاری اجرا کرده است.





فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها