نمایش نمایش

ID : 13826536
رئیس پلیس آگاهی استان یزد به شایعه جرم خیزی استان یزد پایان داد

یزد کم جرم ترین استان کشور


رئیس پلیس آگاهی استان یزدگفت: 14 درصد از زندانیان استان یزد در سال 1393، از نظر ملّیت غیر ایرانی بوده اند که اکثریت آن ها شامل افغانی های ساکن استان می شود و استان یزد در گروه سوم کم جرم ترین استان های کشور قرارگرفته است.

به گزارش عصر فرهنگ، رئیس پلیس آگاهی استان یزدگفت: 14 درصد از زندانیان استان یزد در سال 1393، از نظر ملّیت غیر ایرانی بوده اند که اکثریت آن ها شامل افغانی های ساکن استان می شود و استان یزد در گروه سوم کم جرم ترین استان های کشور قرارگرفته است.

به گزارش تابناک، سرهنگ علی رضا خالقی گفت: بر اساس آمارهای موجود، بنا به تناسب جمعیت و جغرافیای استان، یزد کمترین جرم را داراست.
وی درباره ی تعریف کلی جرم گفت: هر فعل یا ترک فعلی که به موجب قانون، برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم تلّقی می شود.


رئیس پلیس آگاهی استان یزد دباره اینکه «چند رصد مجرمین استان، غیربومی و یا اتباع بیگانه است؟» بیان کرد: محل تولد نیمی از زندانیان استان، استان های دیگر یا به قولی غیر بومی این استان است.


وی ادامه داد: حدود 14 درصد از زندانیان استان یزد در سال 1393، از نظر ملّیت غیر ایرانی بوده اند که اکثریت آنها شامل افغانی های ساکن استان می شود.


وی درباره ی رتبه بندی جرائم انجام گرفته در استان، از سرقت به عنوان جرم یاد کرد و افزود: بالاترین آمار پرونده های ورودی به پلیس آگاهی مربوط به سرقت است که بیش از 80 درصد کل پرونه های موجود را تشکیل می دهد.


سرهنگ علی رضا خالقی ادامه داد: از این تعداد سرقت، حدود 41 درصد مربوط به سرقت موتورسیکلت در سه ماهه اول سال 1394 بوده است. بعد از آن، سرقت وسایل داخل خودرو و قطعات آن با 22 درصد بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.


وی درباره ی سرقت های دیگر افزود: سرقت از اماکن خصوصی حدود 20 درصد است و پس از آن سرقت از منازل قرار دارد که حدود 12 درصد از کل سرقت ها را تشکیل می دهد.


رئیس پلیس آگاهی استان یزد تأکید کرد: بعد از سرقت، جعل و کلاهبرداری بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است که حدود 15 درصد از کل جرم ها را شامل می شود و پس از آن جرائم جنایی و اقتصادی قرار دارند که شامل 5 درصد جرائم است.


وی کاهش جرائم در سه ماهه اول امسال را نسبت به مشابه پارسال امیدوار کننده دانست و بیان کرد: در سه ماهه ی ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، شاهد کاهش حدود 40 درصدی وقوع سرقت در سطح استان بوده ایم که در این مدّت حدود 28 درصد کشف سرقت ها افزایش داشته است.


سرهنگ علی رضا خالقی در ادامه گفت: ما در این مدّت شاهد کاهش 35 درصدی سرقت منزل، کاهش 32 درصدی سرقت مغازه، کاهش 39 درصدی سرقت سایر اماکن، کاهش 32 درصدی سرقت خودرو، کاهش 15 درصدی سرقت موتورسیکلت و کاهش 18 درصدی سرقت لوازم و وسایل داخل خودرو بوده ایم.


وی ادامه داد: جعل و کلاهبرداری در این مدّت نسبت به مشابه سال قبل 34 درصد کاهش را نشان میدهد. در جرائم جنایی، موضوع قتل عمد کاهشی 50 درصدی را تجربه کرده است.


رئیس پلیس آگاهی استان یزد درارتباط با علل کاهش جرائم در سطح استان افزود: پلیس در این راستا با برنامه ریزی های مناسب از جمله تشکیل کمیسیون های پیشگیری و مقابله با سرقت در راستای نظرات کارشناسان خبره  و اجرای مصوبات این جلسات، طرح های عملیاتی  و انتظامی د رسطح استان را به اجرا در آورده است که از جمله این طرح ها می توان به طرح جمع آوری موتورسیکلت های فاقد تجهیزات ایمنی رها شده توسط شهروندان در سطح شهر اشاره کرد که این طرح توسط پلیس پیشگیری در همه مناطق استان اجرایی شده که در سال جاری شاهد اثرات مثبت آن و کاهش 15درصدی سرقت موتورسیکلت بوده ایم.


وی به طرح های دیگری در راستای کاهش سرقت اشاره کرد و گفت: از دیگر برنامه های پیشگیری و کشف سرقت موتورسیکلت، طرح توقیف موتورسیکلت های فاقد پلاک و پلاک مخدوش در سال جاری توسط عوامل انتظامی  و آگاهی  اجرا گردید که موفقیت آمیز بوده است.


سرهنگ علی رضا خالقی در ادامه بیان کرد: در زمینه ی پیشگیری از سرقت مراکز تجاری و محل کسب و کار مردم، طرح گشت های انتظامی به صورت پیاده در این مراکز از دیگر عوامل تأثیرگذار بر کاهش سرقت در استان قلمداد می شود.


وی از طرح تفرج گاه ها و پارک ها برای جلوگیری از مزاحمت اوباش برای خانواده ها  نام برد و گفت که این طرح  در سال جاری و در شب ها اجرا شده و اثرات مثبتی در کاهش جرائم به همراه داشته است.


وی ادامه داد: علاوه بر این طرح ها که به صورت منطقه ای اجرا می شود، طرح هایی از مرکز در جهت مقابله و مبارزه با سارقین به صورت سراسری در کل کشور ابلاغ و اجرا می شود.


رئیس پلیس آگاهی استان یزد در جهت آموزش همگانی  و اطلاع رسانی به مردم تأکید کرد و افزود: با حضور پلیس در مدارس و مساجد و دیگر اماکن عمومی  و از طریق روزنامه ها، تلویزیون و دیگر رسانه های ارتباط جمعی، می توان هشدار ها و توصیه های آگاهی بخشی در جهت پیشگیری از وقوع جرم به اطلاع مردم عزیز رساند.


وی درباره ی عوامل اصلی و زمینه ساز کلیه ی جرائم، تأکید کرد و گفت: سهل انگاری و بی احتیاطی مردم در نگهداری از اموال خود، بیشترین عامل بروز سرقت هاست و در ارتباط با عامل دوم می توان به اعتماد و اطمینان بیش از اندازه به ناشناخته اشاره کرد که نداشتن شناخت کافی نسبت به افراد، علّت اساسی وقوع جرائم مالی و اقتصادی است و علّت سوم، عدم کنترل والدین بر فرزندان، زمینه ساز وقوع جرائم جنایی  است که باید به شدت از این عوامل پرهیز کرد.


سرهنگ علی رضا خالقی در پایان  توصیه هایی هم درباره ی پیشگیری از سرقت ها بیان کرد: برای پیشگیری از سرقت منزل و اماکن خود، باید به حفاظت فیزیکی بیشتر توجه شود از جمله نصب قفل های مناسب، نصب نرده برای پنجره ها و محل های ورودی، محکم سازی ساختمان، نصب سیستم های هشدار دهنده ی الکترونیکی و استفاده از دوربین های مدار بسته باشد.






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها