ID : 18246073
رشد قارچ گونه فست فودی‌ها در یزد؛

یزد کشش 500 فست فودی را ندارد/ فست فودی‌هایی که متضرر می‌شوند


25 درصد از مردم یزد به یکی از بیماری‌های پر خطر مبتلا هستند که یکی از علل آن می تواند مصرف غذاهای پرکالری از جمله فست فودها باشد با این وجود در سال‌های اخیر تعداد فست فود فروشی ها در یزد به نحو چشمگیری افزایش یافته است و در حال حاضر مناطقی مانند صفائیه مملو از مراکز فروش فست فود است.

یزد آوا؛ محمد حسن لطفی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد چندی پیش در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب که 25 درصد از مردم یزد به یکی از بیماری‌های پر خطر مبتلا هستند، گفت: دیابت، چربی و فشار خون از بیماری‌های خطرناک اما خاموش به شمار می‌روند که ۲۵ درصد مردم یزد به نوعی با این بیماری‌ها مواجه هستند، 90 درصد از جمعیت استان مصرف مناسب پنج گروه غذایی را رعایت نمی‌کنند و ۵۰ درصد از جمعیت استان تحرک کافی ندارند.

از طرفی دیگر یکی از دلایل بیماری‌هایی چون دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی سرطان استفاده از غذاهای نامناسب با کالری‌های بالا از جمله فست فودها است.

در سال‌های اخیر تعداد فست فود فروشی ها در یزد به نحو چشمگیری افزایش یافته است و در حال حاضر مناطقی مانند صفائیه مملو از مراکز فروش فست فود است.

500 واحد عرضه فست فود در یزد/ 130 واحد بدون پروانه

سید سعید زرگرچی مسئول اتحادیه صنف اغذیه و پیتزافروشان یزد در این خصوص از فعاليت تقریبا500 واحد عرضه فستفود در يزد خبر داد و گفت: از اين تعداد واحد صنفی370واحد پروانه‌دار، و تقریبا 130 واحد بدون پروانه کسب در حال فعالیت هستند.

تجمع یک سوم فست فودی ها در صفائیه / باورهای غلطی که فست فودی‌ها را متضرر خواهد کرد

وی با بیان اینکه تقریبا بیش از یک سوم این واحدها در مناطق قاسم آباد، صفائیه و دخمه (جنوب غربی یزد) در حال فعالیت هستند، ادامه داد: اغلب کسانی که به فست فود فروشی روی می آوردند این باور غلط را دارند که این شغل بسیار سود آور است و با مشاهده برخی واحدهای شلوغ عرضه فست فود این رویا در سر می پرورانند که آنها هم می توانند در آمد خوبی از این راه کسب کنند.

زرگرچی با اشاره به زیاد شدن متقاضی برای کار اغذیه فروشی یادآور شد: اکثریت قریب به اتفاق کسانی که وارد این کار می شوند تخصص و تجربه کافی را ندارند و پس از مدت کوتاهی متضرر خواهند شد و کار را به دیگری واگذار می‌کنند.

وی با بیان اینکه قیمت‌ انواع فست فودها را اتحادیه اغذیه فروشی و پیتزا مصوب می‌کند، ادامه داد: با بازرسی و نظارتی که وجود دارد فست فود فروشی ها موظفند که اغذیه خود را با قیمت مصوب ارائه کنند و چنانچه مردم شکایتی دارند می‌توانند به واحد نظارت اتاق اصناف و یا اتحادیه اغذیه فروشی مراجعه کنند.

زرگرچی با بیان اینکه تاکنون تعداد محدود شکایتی از فست فودی ها شده است، افزود: فست فودفروشی‌هایی که پروانه کسب ندارند پس از شناسایی از طریق بازرسی و نظارت اتاق اصناف یزد به آنها اخطار داده می شود و چنانچه برای دریافت مجوز اقدام نکنند پلمپ خواهند شد.

اکثر واحدهای مسکونی تبدیل شده به فست فودی؛ فاقد مجوز

مسئول اتحادیه صنف اغذیه و پیتزافروشان یزد با اشاره به تبدیل شدن برخی واحدهای مسکونی به مکان عرضه فست فود گفت: متأسفانه این موضوع عرف شده است  و برای یک سال است که مجوزی برای این کار داده نمی‌شود و اکثر کسانی که واحدهای مسکونی تبدیل به فست فروشی کرده‌اند بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

زرگرچی با اشاره به رشد قارچ گونه فست فودی در یزد تصریح کرد: باید تعداد فست فروشی محدود باشد اما به هیچ صورت نتوانستیم مجوزی بگیریم که محدودیتی در افزایش فست فودی ایجاد شود چرا که این مسئله کشوری است و چون آن را در جهت اشتغال زایی می دانند همکاری صورت نمی گیرد.

یزد کشش این همه فست فودفروشی را ندارد

وی با اشاره به جمعیت یزد و با تأکید بر اینکه یزد کشش این همه مغازه فست فودی را ندارد، گفت: یزد جمعیت مشخصی دارد و تعداد فست فور خورهای آن تقریبا مشخص است به این صورت که اگر جمعیت بالای 50 تا 60 سال و جمعیت زیر 5 سال را که غالبا فست فود نمی خورند از جمعیت یزد کم کنیم به یک تعدادی خواهیم رسید که همه آنها نیز اهل خوردن فست فود نیستند که چنانچه تخمینی بزنیم شاید با اختلاف 20 درصد از واقعیت به جمعیتی می‌رسیم که آنها هم قرار نیست هر روز فست فود بخورند.

مسئول اتحادیه صنف اغذیه و پیتزافروشان یزد ادامه داد: با این محاسبات و با توجه به اینکه همه فست فود فروشان مالک نیستند و هزینه‌های آب، برق، مالیات، کارگر و غیره هم دارند و  برای نمونه هر پیتزافروشی با فروش روزانه کمتر از 50 عدد پیتزا متضرر خواهد شد، با تقریب 80 درصد به تعداد مشخصی فست فودی مورد نیاز در یزد خواهیم رسید که لازم است هم نیروهای متخصص آن باشند و مردم بتوانند فست فود با کیفیتی تهیه کنند و هم فست فودی بتواند با توجه به هزینه های موجود درآمد خوبی داشته باشد.

قیمت انواع فست فود در یزد

زرگرچی قیمت مصوب انواع فست فود ها را اینگونه اعلام کرد: قیمت انواع پیتزا از 12 هزار تا 20 هزار تومان، همبرگر 6 هزارتا 6 هزار و 500 تومان، چیزبرگر 7 هزار تا 7 هزار و 500 تومان، ساندویچ خوراک مخصوص 4 هزا ر تا 4هزارو 500 تومان، خوراک معمولی 3 هزار تا 3 هزار و 500 تومان.

 

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.