ID : 8643021
یک کارشناس مسائل اقتصادی:

ثبات در حوزه سکه و ارز کار مثبت "روحانی" بود/ضرورت فعال سازی 80 بخش وابسته به مسکن برای خروج از رکود/انتقاد از سمینارهای نمایشی برای اقتصاد مقاومتی


یک کارشناس مسائل اقتصادی ضمن انتقاد از عملکرد شعاری در خصوص اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در حال حاضر تبیین خوبی از اقتصاد مقاومتی صورت نگرفته و مسئولان قوا هنوز دقیق مشخص نکردند که کدام بخش مربوط به حوزه وظایف آنان است و به همین دلیل نمی توان تمام مسئولیت را گردن رئیس قوه مجریه بیاندازیم.

به گزارش یزدرسا ،عباسعلی ابونوری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در خصوص عملکرد دولت در حوزه اجرای اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: متاسفانه بحث هایی که در رابطه با اقتصاد مقاومتی عنوان می‌کنند بیشتر نظریه شخصی است تا یک کار کارشناسی و دقیق.


وی افزود: در حال حاضر تبیین خوبی از اقتصاد مقاومتی صورت نگرفته و مسئولان قوا هنوز دقیق مشخص نکردند که کدام بخش مربوط به حوزه وظایف آنان است و به همین دلیل نمی توان تمام مسئولیت را گردن رئیس قوه مجریه بیاندازیم.


این کارشناس مسائل اقتصادی با توجه به نقش قوه مقننه گفت: نمایندگان باید هرچه بیشتر مطالب و بندهای ابلاغی را به درستی تبیین و تصویب کنند و به قوه مجریه برای اجرای تخصصی ابلاغ کنند.



** انتقاد ازسمینارهای بدون خروجی و نمایشی به نام اقتصاد مقاومتی


ابونوری ادامه داد: تک تک بندهایی که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند باید به درستی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و به صورت قانون، همراه با برنامه ریزی و بودجه مکفی به دستگاه های اجرایی ابلاغ شود و صرف اینکه فقط بر روی اصول و بندها به صورت شعاری عمل شود، کافی نیست.


وی با انتقاد از برگزاری سمینارهای متعدد و نمایشی و بدون هدف در رابطه با اقتصاد مقاومتی بیان داشت: بسیاری از این جلسات خروجی مناسب و اجرایی ندارد و بیشتر در این سخنرانی‌ها نظرات شخصی اعمال می‌شود نه کار کارشناسی دقیق و علمی.



** لزوم تشکیل جلسات ویژه توسط مسئولان قوا برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی


این استاد دانشگاه یادآور شد: بنابر این می‌بایست در گام اول تعریف درستی از اقتصاد مقاومتی ارائه کنیم و بعد از آن عملکرد حوزه های مخنلف را با اصول اقتصاد مقاومتی بسنجیم. در همین راستا نیاز است مسئولان سه قوه یک کارگروه ویژه و مستمر تشکیل دهند تا ضمن بررسی ابعاد مختلف بندهای اصول اقتصاد مقاومتی راه‌کارهای اجرایی آن را تحلیل کرده و پس از تصویب عملیاتی کنند وگرنه تا کنون سمینارهای مختلفی انجام شده ولی خروجی مناسب و شایسته ای را شاهد نبودیم.


این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین در رابطه با نرخ اعلام شده رشد اقتصادی از سوی رئیس جمهور، تصریح کرد: افراد عادی بدون شک تغییری در وضع زندگی معیشتی و روزمره خود احساس نمی‌کنند. افرادی که به فعالیت روزمره می‌پردازند و دانش اقتصادی کافی ندارند در زندگی معمول خود این مسئله  که رشد منفی 5 درصد تبدیل به رشد حدودا مثبت 4 درصدی شده، را درک نمی کنند و این امر طبیعی است.

** رشد اقتصادی مثبت ، فقط نتیجه کار اجرایی دولت یازدهم نیست/

تاثیر سرمایه گذاری‌ سال‌های گذشته برمثبت شدن نرخ رشد
ابونوری اضافه کرد: البته این رشد اعلام شده مربوط به کل تولید ناخالص ملی نیست و در عین حال در بخش‌هایی حتما به این نرخ رشد رسیده ایم که شخص رئیس جمهور از تریبون عمومی آن را اعلام ‌می‌کند و این رشد از نظر علمی نیز قابل اثبات هست. البته باید توجه داشت، این گونه نیست که تمامی اقدامات در دولت آقای روحانی اتفاق افتاده باشد و ممکن است سرمایه گذاری هایی در سال گذشته صورت گرفته باشد که امروز به این رشد اقصادی در سایه آرامش ایجاد شده رسیده‌ایم.


وی در ادامه ابراز کرد:‌ این طور که نیست که فقط با کار اجرای دولت یازدهم به این رشد دست پیدا کرده باشیم بلکه با برنامه ریزی دقیق می‌توان به این نتایج رسید و این امر چیز غیر معقولی نیست که عده ای از آن بهره برداری تبلیغاتی علیه جناح مقابل می‌کنند.

**ضرورت تشکیل بسیج همگانی برای خروج از اقتصاد تک محصولی


ابونوری در بخش دیگر از این گفت و گو با اشاره به وابستگی اقتصاد به نفت و آسیب‌های اقتصاد تک محصولی، خاطرنشان کرد: اقتصاد ما 110 سال است که به نفت وابسته شده و نمی‌توان توقع داشت که یک شبه از این حالت برون رفت. اگر قرار است که از این وابستگی خراج شویم باید یک بسیج همگانی و همیت ملی شکل بگیرد که بتوانیم از فردا تمامی درآمدهای نفتی را سرمایه گذاری کنیم.


این استاد دانشگاه بیان کرد: ما نیاز به یک انقلاب اقتصادی داریم تا همه مردم قبول کنند که نباید چنین وابستگی داشته باشیم و تا زمانی که چنین چیزی محقق نشود به هیچ وجه وابستگی ما به نفت از بین نخواهد رفت.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رکود بخش مسکن، گفت: وقتی که بخش مسکن فعال شود چیزی حدود 80 بخش دیگر نیز به تبع آن فعال می‌شود ولی ما بخش‌های مهمتری نیز داریم. به نظر من ابتدا باید بخش های جنبی و صنایع وابسته به مسکن را با استفاده از تسهیلات لازم فعال و پویا کنیم تا در سایه آن زنده شدن بخش مسکن را شاهد باشیم.



** ثبات در حوزه سکه و ارز کار مثبت روحانی بود


ابونوری ادامه داد: کار مثبتی آقای روحانی در دولت انجام داد که هرمنتقدی نیز از آن حمایت می کند موضوع ثبات قیمت سکه و ارز بود. سرمایه گذاران وقتی احساس امنیت در حوزه های اقتصادی کنند بدون شک وارد میدان شده و فعالیت سرمایه گذاری خود را آغاز می کنند که خوشبختانه این احساس تاحدودی به وجود آمده و بسیاری از صاحبان ثروت علاقه به سرمایه گذاری و کار تجاری در ایران پیدا کرده‌اند. به هرحال اگر ثبات در بازار ارز و سکه به همین روال ادامه پیدا کند به یاری خدا در سال 94 یک رونق نسبی در بازار مسکن دست پیدا خواهیم کرد.


انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.