ID : 37874544
یک کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد

حباب دانستن تمام سهام بورس اشتباه محض است


زارعیان گفت: این که می گویند تمام شرکت ها در بورس حباب دارند حرف اشتباهی است، شاید حدود یک سوم این شرکت‌ها که عمدتاً شرکت‌های کوچک هستند دارای حباب باشند.

محسن زارعیان  در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: کسری بودجه دولت  و افت همزمان مقدار و قیمت فروش نفت باعث شده تا درآمدهای دولت به شدت کاهش پیدا کند. دولت برای حل این معضل ناچار است که بحث افزایش مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی را در پیش گیرد و یا دارایی‌های مازادی که متعلق به دولت، شرکت‌های دولتی، ارگانهای حکومتی و بانک‌ها است را واگذار کند.
این کارشناس و فعال بازار سرمایه افزود: با واگذاری شرکت های دولتی علاوه بر تامین بودجه خصوصی سازی نیز اتفاق می افتد. همچنین مزیت دیگری که وجود دارد این است که ورود نقدینگی به بازار های دیگر اعم از طلا، ارز، خودرو و املاک باعث ایجاد تورم و کوچکتر شدن سفره مردم و در نتیجه سخت تر شدن شرایط معیشتی مردم خواهد شد.
 
جذب نقدینگی در بورس رونق تولید را به دنبال دارد
وی اضافه کرد: زمانی که نقدینگی سرگردان به سمت بازار بورس برود علاوه بر کنترل تورم موجب تزریق نقدینگی به شرکت های تولیدی و خدماتی کشور می شود. در نتیجه شرکت های جدید می توانند در بورس عرضه شده، شرکت های قبلی افزایش سرمایه می دهند و یا سهام شان را راحت تر به فروش رسانده و در نتیجه این امر رونق بیشتر تولید را به دنبال دارد.
 
 
زارعیان بیان کرد: خوشبختانه اکنون ما بعد از چندین دهه اقتصاد بانک محور مثل سایر کشورهای دنیا به سمت اقتصاد سرمایه محور میرویم. در تمام دنیا بانک ها فقط در زمینه تامین مالی ارقام خرد فعالیت می کنند. یعنی بانکها تنها برای کارمند، کارگر، دانشجو، یک کسب و کار کوچک شخصی و یا یک کارگاه شخصی تامین سرمایه انجام می دهند. اما پروژه‌های عظیم و فعالیت‌های عظیم اقتصادی از طریق بانک تامین مالی نمی‌شود بلکه شرکت‌های بزرگ برای تامین بودجه مورد نیاز خود از طریق بازار سرمایه اقدام می کنند. 
وی ادامه داد: به این صورت نقدینگی‌های سرگردان وخرد تجمیع و منجر به پروژه های بزرگ و سود آوری می‌شوند که به رونق اقتصادی کشور کمک کرده، تولید ملی را افزایش می دهند و در نتیجه ارزش پول ملی کشور افزایش، تورم مهار و اشتغال رونق می گیرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بنده با ۱۵ سال سابقه فعالیت در این بازار اعلام می کنم امروز جنس بازار سرمایه با قبل تفاوت دارد. سابق بر این شاید 20 هزار نفر فعال حرفه‌ای در بازار داشتیم اما اکنون در عرضه های اولیه بیش از ۲ میلیون نفر شرکت می‌کنند و تاکنون ۱۲ میلیون نفر کد بورسی دریافت کرده اند.این سیل جمعیت و نقدینگی کماکان ادامه دارد و بسیاری به علت ازدحام جمعیت پشت درب دفاتر کارگزاری ها بوده و هنوز موفق به دریافت کد بورسی نشده اند.ضمناً پیش بینی می شود این روند تا چند ماه دیگر نیز ادامه پیدا کند.
 
حباب دانستن تمام سهام بورس اشتباه محض است
وی در پاسخ به این سوال که آیا بورس حباب دارد یا نه عنوان کرد: پراید ۷۰ میلیونی، املاک میلیاردی، سکه بهار آزادی بیش از ۶ میلیون تومان، دلار بیش از ۱۶ هزار تومان، گوشی موبایلی که ظرف چند روز اخیر بیش از 60 درصد افزایش قیمت داشته حباب دارند ولی نمی دانم چرا همه این کلمه حباب را برای بورس به کار می‌برند. 
زارعیان ابراز داشت: در مورد این موضوع شما را ارجاع می‌دهم به حرف آقای دژپسند وزیر اقتصاد که گفت این که افرادی کلیت بورس یعنی همه ۵۵۰ شرکت را حباب بنامند نشان می دهد که کارشناس بورس نیستند.
این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: این ها حرف جدیدی نیست. بعضی افراد از زمانی که شاخص کل ۱۶۰ هزار واحد بود تا الان که به نزدیکی یک میلیون رسیده این حرف را می زنند. اینها کارشناس بورس و بازار مالی نیستند، عمدتاً یا مخالفین برنامه های دولت در واگذاری ها هستند یا دلالان بازارهای موازی هستند که به مشکل خورده اند. 
 
 
وی گفت: این که کلیت ۵۵۰ شرکت موجود در بورس حباب داشته باشد حرف اشتباهی است ولی شاید حدود یک سوم این شرکت‌ها که عمدتاً شرکت‌های کوچک هستند و طی روند یک سال اخیر بیش از ۱۰ یا ۲۰ برابر رشد داشته اند دارای حباب باشند. در این مورد هم باید دانست که اقبال به چنین شرکت هایی در هفته‌های اخیر کم شده و این نشان می دهد بازار هوشمند شده است.
وی بیان کرد: حدود یک سوم از شرکت‌ها به قیمت معامله می شوند یعنی در محدوده فعلی می ارزند و خیلی جای رشد ندارند. یک سوم شرکت های باقیمانده نیز ارزنده بوده و تا کنون رشد خاصی نداشته اند اما گزارشات تولید و فروش آنها روند مثبت و رو به رشد را نشان میدهد که همین امر بیانگر ارزش بالای آنها و در نتیجه توجیهی بر تقاضای بازار است. 
 
تازه واردها مراقب باشند
زارعیان گفت: برای اینکه افراد تازه وارد در بازار سرمایه دچار مشکل نشوند پیشنهاد می شود در مورد ارقام کلان بالای یک میلیارد تومان از طریق عقد قرارداد سبدگردانی با شرکت های رسمی و مورد تایید سازمان بورس اقدام کرده و برای سرمایه های کمتر از حدود 70 صندوق‌ مشترک سرمایه گذاری استفاده کنند.
وی ادامه داد: افراد تازه وارد می توانند با اعتماد سرمایه خود را به این شرکت ها و صندوق ها بسپارند چرا که سرمایه ها تجمیع شده و با دانش و تجربه کارشناسان در نمادهای معتبر سرمایه گذاری و از این طریق یک ایمنی برای افراد ایجاد می شود.
انتهای پیام/
 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.