سرمایهگذاری بر روی صنایع فارغالتحصیلمحور در دستور کار قرار دارد
سید جمال سجادیپورسرپرست فرماندار شهرستان میبد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به چالشهای موجود در این شهرستان و برنامههای فرمانداری گفت: نگاه ما در شهرستان میبد بر اساس سند آمایش استان که ابلاغ شده، روی توسعه پایدار است و این رویکرد در همه بخشها اعم از صنعت، اقتصاد، گردشگری و کشاورزی متناسب با ظرفیتهایی که وجود دارد دنبال میشود.
وی افزود: در بخش صنعت با توجه به چالشهایی که وجود دارد و تراکم واحدهای صنعتی در یک پهنه و بحثهای آلایندگی که ایجاد کرده طبیعی است که بایستی در کوتاه مدت تدابیری اندیشیده شود.
سرپرست فرمانداری میبد اظهار داشت: در حوزه صنعت باید بتوانیم به سمت واحدهایی که کمآبخواه و واحدهایی که اشتغال آنها فارغالتحصیلمحور است برویم؛ به عبارت دیگر صنایع باید بتواند چالشهای ما را برطرف کند و مانع ورود نیروهای مهاجر شود و از آن طرف درصد بیکاری فارغ التحصیلان را کاهش دهد.
سجادیپور خاطرنشان کرد: صنایع هایتک و آن دسته از صنایعی که آلایندگی کمتری داشته باشد در دستور کار جهت پیگیری قرار دادهایم تا ریلگذاری جدیدی صورت بگیرد و حداقل بخشی از سرمایهگذاری برای صنایع خاص با محوریت اشتغال فارغالتحصیلمحور قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: در حوزه معادن هم سیاستهایی که سند آمایش تعیین کرده در دستور کار قرار دارد و مباحث زیستمحیطی خوشبختانه امروز جز اولویتهای استاندار قرار دارد و مسئولین شهرستان میبد هم همین نگاه را دارند.
سرپرست فرمانداری میبد با بیان اینکه در حوزه گردشگری و صنایع دستی ظرفیتهای بسیاری زیادی در شهرستان میبد داریم، عنوان کرد: بافتهای تاریخی مانند نارین قلعه با قدمت 4 هزار سال، بقعه خواجه رشیدالدین میبدی، چاپارخانه، یخچال میبد، خانه حائریها و مسجد جامع میبد از جمله این موارد است.
سجادیپور بیان کرد: زیلو میبد سال گذشته ثبت جهانی شد امسال داریم دنبال میکنیم که این صنایع دستی به عنوان برند شهرستان میبد و جغرافیای میبد معرفی شود.
وی با بیان اینکه باید سعی کنیم بحث زیلوبافی را در قالب مشاغل خانگی ترویج کنیم، یادآور شد: در شرایط حاضر ما حدود 300 واحد مشاغل خانگی در شهرستان میبد داریم که باید آن را توسعه دهیم.
فرماندار میبد ادامه داد: در حوزه سفال نیز شهرستان میبد ظرفیت بسیار خوبی دارد و میشود در این زمینه نیز این صنعت را احیا کنیم.
سجادیپور تأکید کرد: نمای شهر و اماکن اقامتی ما به خوبی معرف آثار باستانی و صنایع دستی شهرستان نیست و ما باید بتوانیم با زنجیره کردن بافت تاریخی و صنایع دستی کاری کنیم که گردشگر به این نتیجه برسد که ارزش این را دارد که در شهر اقامت کند و حضورش صرفا گذری نباشد.
وی تصریح کرد: در حوزه گردشگری و صنایع دستی شهرستان میبد کارهایی بصورت پراکنده انجام گرفته اما نیاز به کاری منسجم و حساب شده دارد و این در دستور کار ما است.
سرپرست فرمانداری میبد گفت: اعتقاد داریم اگر در زمینه گردشگری و صنایع دستی بطور جدی برنامهریزی شود و کار انجام بگیرد اتفاقات خوبی رخ خواهد داد و میتواند صنعت هتلداری و خدمات را توسعه بدهد و این ظرفیت مهمی است که باید مورد استفاد قرار بگیرد.
سجادیپور افزود: در حوزه کشاورزی اولویت اصلی ما بحث آب است و باید بتوانیم بهرهوری از آب را افزایش بدهیم چه در قالب اجرای سیستمهای کمفشار و آبیاری قطرهای و چه در اصلاح الگوی کشت که محصولاتی که کمآبخواه باشند و دارای مزیت اقتصادی باشند و بتوانند رقابت کنند.
انتهای پیام/