ID : 12184619
رييس هيات‌مديره انجمن صنفي آرد‌سازان:

قيمت نان تا پايان امسال آزاد می شود


رييس هيات‌مديره انجمن صنفي آرد‌سازان گفت: قيمت نان تا پايان امسال آزاد می شود.

به گزارش یزد رسا، رييس هيات‌مديره انجمن صنفي آرد‌سازان با اشاره به طرح آزاد پزی نانوایی ها اظهار داشت: قيمت نان تا پايان امسال آزاد می شود.

 

محمدرضا مرتضوي افزود: اگر روش فروش نان از قرص به كيلو تبديل شود و روش عرفي گذشته كنار گذاشته شود، مي‌توان شاهد حل مشكلات در اين حوزه بود. زيرا در اين حوزه امكان تقلب نيست و رانت‌هايي كه وجود دارد از بين مي‌رود.


رييس هيات‌مديره انجمن صنفي آرد‌سازان در گفت‌وگو با «تعادل» بيان كرد: 40سال است كه راجع به قيمت نان بحث‌هاي تكراري صورت مي‌گيرد و صحبت‌هاي فراواني بر سر اين موضوع وجود دارد. براي تعيين قيمت نان چند فاكتور وجود دارد كه اگر اين فاكتورها و معيارها براي مردم، روزنامه‌ها و دولت توضيح داده شود مي‌توان راه‌حلي براي آن پيدا كرد و دغدغه مردم و اصناف اين حوزه را حل كرد.

 

محمدرضا مرتضوي در توضيح اين معيارها، بيان كرد: يكي از مهم‌ترين اين فاكتورها اين است كه نان ايراني يك نان تخت است و در كارگاه‌ها پخت مي‌شود و روش پخت آن با نان‌هاي صنعتي متفاوت است. همچنين در هر كارگاه به‌طور ميانگين 500 كيلو آرد مصرف مي‌شود و قاعدتا 4 كارگر براي پخت نان بايد وجود داشته باشد. در اين شيوه پخت، تعداد كارگرها محدود است و كارگر نانوايي، براي پخت نان با كيفيت بايد حرفه‌يي و آموزش‌ديده باشد.

 

وی تصریح کرد: در كارگاه‌هاي سنتي نبايد بيش از يك حد مشخص نان پخته شود زيرا با افزايش اين مقدار در روز، بحث كيفيت و زمان پخت مطرح مي‌شود كه نتيجه‌يي جز كاهش كيفيت نان را با خود ندارد.

 

وي ادامه داد: موضوع ديگر افزايش دستمزد كارگر است كه دستمزد كارگران هر سال بين 15 تا 25 درصد افزايش پيدا مي‌كند و آيا مي‌توان با وجود اين شرايط قيمت نان را ثابت نگه داشت. مردم بر اين مساله بسيار حساسيت نشان مي‌دهند اگر بخواهيم كه دستمزد كارگران را افزايش دهيم و تعداد كارگاه‌هاي نان‌پزي افزايش پيدا نكند راهي جز كاهش وزن چانه نان وجود ندارد كه در اين شرايط كيفيت نان كاهش پيدا مي‌كند. 

 

رييس هيات‌مديره انجمن صنفي آردسازان درباره راه‌حل موجود براي تعيين قيمت نان، توضيح داد: چاره اساسي در اين مورد تغيير دادن پخت نان از روش سنتي به صنعتي است. براي مثال نان سنگك را نمي‌توان به روش صنعتي پخت اما نان‌هايي مانند لواش و تافتون كه به صورت سرد استفاده مي‌شوند را مي‌توان به صورت صنعتي توليد كرد و با مدرن كردن روش توليد مي‌توان ميزان توليد نان با كيفيت را افزايش داد. 

 

وي تاكيد داشت: براي بحث نان 40 سال است كه راه‌حلي انديشيده نشده است و اكنون زمان آن رسيده است كه متخصصان در حوزه نان از جمله نانواها و نماينده اصناف با همفكري راهي براي حل اين مشكل بيابند.  مرتضوي محل‌هاي مهم و اساسي آسيب به نان را به چهار دسته تقسيم كرد و گفت: مردم به عنوان مصرف‌كنندگان اصلي نان، اصناف اين حوزه، ‌دولت به عنوان نقش موثر خود و كيفيت نان موضوعات مهمي است كه در موضوع نان موثر هستند.

 

  وي يكي ديگر از عوامل موثر در حل مشكلات نان را فروش كيلويي آن برشمرد و توضيح داد: اگر روش فروش نان از قرص به كيلو تبديل شود و روش عرفي گذشته كنار گذاشته شود، مي‌توان شاهد حل مشكلات در اين حوزه بود. زيرا در اين حوزه امكان تقلب نيست و رانت‌هايي كه وجود دارد از بين مي‌رود. 

 

رييس هيات‌مديره آرد‌سازان در خصوص سياست‌هاي قيمت‌گذاري نان در دولت گذشته، اعلام داشت: كارگروهي براي تعيين قيمت نان وجود دارد كه در دولت گذشته طي سه سال اين كارگروه قيمت جديد تعيين نكرد و حاضر نبود راجع به قيمت نان صحبت كند و اعلام كرده بود كه قيمت نان تغيير نكند و بر وزن چانه‌هاي نان نيز كنترلي نداشتند. 

 

وي ادامه داد: اين‌بار سه ساله عدم تعيين قيمت نان بر دوش گروه جديد افتاد و سال گذشته صحبت‌هاي فراواني براي تعيين قيمت نان صورت گرفت كه امكان حل تمامي مشكلات به صورت يكجا وجود نداشت. 

 

مرتضوي درباره نانوايي‌هاي آزادپز و دولتي‌پز اظهار داشت: اكنون اكثر نانوايي‌هاي سنگك آزادپز هستند. كه براي تشخيص آنها تابلو و پارچه‌هايي نصب شده است اما با مرور زمان تشخيص و كنترل آنها دشوار خواهد شد. 

 

رييس هيات‌مديره آرد‌سازان: اكنون با سوبسيدي كه از طرف دولت براي نان در نظر گرفته شده و همچنين بخشي از يارانه نقدي و هزينه‌يي كه مردم براي خريد نان پرداخت مي‌كنند هزينه تمام شده براي هر كيلو نان تقريبا 3800 تومان است كه اگر قيمت نان آزاد شود اين قيمت به 2800 تومان مي‌رسد.  وي در پايان تاكيد كرد: قيمت نان آزاد به نفع اقتصاد كشور خواهد بود و قيمت نان تا پايان امسال آزاد خواهد شد.

منبع: تعاذل 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.