نقش بینظیر انقلاب اسلامی ایران بر جنبشها و انقلابهای منطقه
به گزارش یزد رسا، یکی از مهمترین ویژگیهای انقلاب اسلامی ایران، تأثیر آن در پیشبرد روند بیداری و آگاهی مسلمانان جهان بود. تا جایی که امروز بسیاری از جنبشهای اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی ایران است.
این مسئله به قدری اهمیت دارد که حتی بسیاری معتقدند از اصلیترین عوامل دشمنیهای غرب و آمریکا با جمهوریاسلامی، بخاطر نقش آفرینی و نفوذ روزافزون این نظام در بین ملتهای جهان است.
جنبش امل لبنان، حزبالله لبنان، جنبش توحید اسلامی لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین، مجلس اعلای عراق، حزب الدعوه عراق، حزب الدعوه خلیج، جبهه انقلاب اسلامی شبهجزیره عربستان، حزبالله حجاز، حزب آزادیبخش شبهجزیره عربستان، جبهه اسلامی قومی سودان، حزب نهضت تونس، جبهه اسلامی برای آزادی بحرین، گروه عدل و احسان مراکش، جنبش مجاهدین مراکش، دارالتوحید کویت، جنبش آزادی بخش کویت، حزبالدعوه کویت، جبهه نجات اسلامی الجزایر، حزبالله الجزایر، جنبش اسلامی الجزایر، جنبش مجاهدین مراکش، جنبش آزادیبخش در قطر، جنبش توحید اردن، سازمان آزادیبخش اسلامی مصر، جماعهالاسلامی مصر، سازمان جهاد مصر، نهضت اجرای فقه جعفری پاکستان، حزب اسلامگرای رفاه ترکیه، انصارالله یمن و ... از جمله جنبشهای اسلامی هستند که همگی از انقلاب اسلامی تأثیر پذیرفتهاند و از حامیان جمهوری اسلامی محسوب میشوند. رهبران برخی از این جریانها به دلیل حمایت و همراهی با جمهوری اسلامی و پیروزی از گفتمان انقلاب به شهادت رسیده و یا زندانی و شکنجه شدهاند.
البته وقوع انقلاب اسلامی نیز صرفا منحصر به ایران نبود و از همان ابتدا بر بیداری اسلامی در کشورهای مختلف و جهان شمولی انقلاب مورد تأکید بود.
امام خمینی(ره) در همین رابطه فرمودهاند: «معنای صدور انقلاب ما، این است که همه ملتها بیدار شوند و همه دولتها بیدار بشوند و خودشان را از این گرفتاریهایی که دارند نجات بدهند.»
رهبر معظم انقلاب نیز در این باره میفرمایند: «علیرغم گذشت بیش از یک صدوپنجاه سال از برنامهریزی مدرن و همه جانبه علیه اسلام، امروز در سراسر دنیا یک حرکت عظیم اسلامی به وجود آمده است که به موجب آن، اسلام در آفریقا، آسیا و حتی در قلب اروپا، حیات جدیدی را باز یافته و مسلمانان به شخصیت و هویت واقعی خود پی بردهاند.»
شخصیتها و اندیشمندان اسلامی نیز بر تأثیر انقلاب اسلامی بر مسلمانان جهان اذعان کردهاند. شیخ عبدالعزیز عوده، روحانی برجسته فلسطین گفته است: «انقلاب [امام] خمینی رحمهالله، مهمترین و جدیترین تلاش در بیدارسازی اسلامی ملتهای مسلمان بود.»
مجیب الرحمان شامی، روزنامهنگار پاکستانی نیز در این باره میگوید: «تأثیر بزرگ دیگر امام این است که گرچه ایشان یک رهبر شیعه بودند، با این وجود مبلّغ جدایی نبودند، فریاد او برای اسلام بود.»
فتحی شقاقی، دبیر کل شهید جنبش جهاد اسلامی فلسطین مینویسد: «بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، نخستین مرکز جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه فعال شد. ظهور امام خمینی رحمهالله بر روی روشنفکران فلسطینی مؤثر واقع شد و سبب گردید که آنها در جستجوی راههایی برای اعمال تعلیمات امام خمینی رحمهالله در صحنه فلسطین برآیند.»
شیخ اسعد تمیمی یکی از رهبران فلسطینی میگوید: «تا زمان انقلاب ایران، اسلام از عرصه نبرد غایب بود، حتی در عرصه واژگان؛ مثلاً به جای جهاد از کلماتی چون نضال و کفاح استفاده میشد.»
حسین موسوی رهبر جنبش امل اسلامی نیز در این باره میگوید: «ما به جهان اعلام میکنیم که جمهوریاسلامی مادر ماست. دین ما، ملکه ما، خون ما و شریان حیات ماست.»
شیخ سعید شعبان، رهبر فقید جنبش توحید اسلامی لبنان در خصوص انقلاب اسلامی میگوید: «امام، دولت اسلامی را در پایگاهی به وسعت یک میلیارد مسلمان بنا نهاد و ندای وحدت شیعه و سنی را تحقق بخشید و اکنون بر همه علما و پیروان اسلام است تا این گنجینه بزرگ را حفظ نموده و سنی و شیعه در کنار هم امتی را تشکیل دهند که استکبار جرأت نفوذ در میان آنان را نداشته باشد. امام آرزوی بزرگوارانی چون جمالالدین اسد آبادی، محمد عبده، نواب صفوی و ... را برآورده کرد.»
احمد ورسی سردبیر مجله مسلمنیوز لندن، با تأکید بر جهان شمول بودن اهداف انقلاب اسلامی میگوید: «موفقیت انقلاب اسلامی با یک انقلاب بدون خونریزی افکار مسلمانان را تغییر داد و مشخص ساخت که یک چنین عملی انقلاب در جهان اسلام امکانپذیر است و امت اسلامی، قادر است حکومت را اداره کند. زمان نشستن عالم در مسجد و تنها به جنبه روحانی اسلام اندیشیدن به سرآمده و رهبر امت اسلامی هم به دنیا میاندیشد و هم به آخرت توجه میکند. دیدگاه ایشان در مورد نه شرقی، نه غربی حکومت اسلامی ایران را از قدرتها مستقل ساخت. امام خمینی(قدّس سرّه) تفکر کلیشهای از حکومت اسلامی به عنوان بازگشت به سالهای سیاه را نابود ساخت و برعکس، ثابت نمود که اسلام همچنان نیرویی پویاست که قادر به راهبری امت در اجتماع به اصطلاح مدرن و فوق مدرن کنونی است.»
ریاج تاتاری رئیس جامعه مسلمانان اسپانیا، با تجلیل از شخصیت حضرت امام خمینی، از ایشان به عنوان عامل بیداری مسلمانان در جهان اسلام یاد کرده و میگوید: «امام خمینی که شخصیتی ممتاز و برجسته در جهان اسلام شناخته میشود، موفق شد یک انقلاب مهم اسلامی را در ایران به پیروزی برساند. پیروزی انقلاب اسلامی در ایران یک حرکت بسیار مهم و با اهمیت برای جهان اسلام به حساب میآید و سبب افتخار مسلمانان است.»
تأثیر انقلاب انقلاب اسلامی در بین ملتهای جهان با گذشت زمان اوج گرفته و امروز به جایی رسیده که دشمنان قسم خورده جمهوریاسلامی حال با صراحت به نفوذ نظام اسلامی در منطقه اذعان میکنند. این روزها مقامات کشورهای غربی از تسلط جمهوری اسلامی بر پایتخت چهار کشور منطقه میگویند و البته آنها به خوبی به این واقعیت اذعان دارند که این تسلط نه به زور نظامی و یا حتی کمکهای اقتصادی و مالی صورت گرفته، بلکه این تسلط معنوی و گفتمانی جمهوری اسلامی است. که اگر قرار بود از طریق نظامی و مالی کشوری بتواند تا این میزان در دیگر کشورها نفوذ کند خود آمریکا و همچنین عربستان سعودی بیشترین هزینهها را در این زمینه در کشورها میکنند.
نقش برجسته و بیبدیل جمهوری اسلامی در مبارزه با داعش در سوریه و عراق و شکست این نیروی آمریکا در منطقه، این روزها نقل محافل مختلف است و کمتر کسی است که بتواند نقش ویژه ایران اسلامی را در این زمینه نادیده بگیرد.
نخست وزیر عراق در گفت وگو با روزنامه الحیات درباره کمک ایران به عراق در برابر داعش، میگوید: «این کشور از هفته اول یک پل هوایی برای انتقال اسلحه به عراق، منطقه کردستان و بغداد ایجاد کرد و این مسئله پنهان نبود... من شکی ندارم که ایرانیها صادقانه از عراق حمایت میکنند زیرا تهدید داعش فراتر از عراق رفته است ... دخالت سریع ایران برای کمک به عراق، مسئلهای راهبردی بود و حتی در آغاز درباره اینکه چگونه پول سلاح ایران به این کشور داده شود، تفاهمی صورت نگرفت.»
حسنین هیکل، سردبیر کهنهکار و معروف روزنامه مصری الاهرام میگوید: «ایرانیها دو بار به مدیترانه آمدند. بار اول در دوره هخامنشیان و با زور اسلحه و قوای نظامی. آن بار دوام زیادی نیاوردند، چرا که فقط سرزمینها را تسخیر کرده بودند و بار دوم در دوران انقلاب اسلامی، این دفعه اما، ماندگارند زیرا، بر دلها حکومت میکنند.»
انتهای پیام/س*