ورود استان یزد به هفدهمین سال خشکسالی/ دستگاهها آمادگی لازم را برای مقابله با بحرانها ندارند
به گزارش یزدرسا نه نقل از یزد آوا، مدیر کل مدیریت بحران استان یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی چهار هدف اصلی این ارگان محسوب میشود، اظهار کرد: مدیریت بحران استان بیشترین توان خود را در بخش پیشگیری و درمان قرار داده است و در این راستا 14 کارگروه با عضویت 34 دستگاه در راستای کاهش و مقابله با مخاطرات طبیعی فعالیت میکنند.
هادی هادی نسب افزود: چنانچه مردم آمادگی کامل داشته باشند کمترین مخاطرات مالی و جانی را متحمل خواهند شد که بر این اساس سند آموزشی کاهش مخاطرات طبیعی در استان تدوین و به وزارت کشور انعکاس داده شد که در آن یزد به عنوان پایلوت جهت آموزش شهروندان انتخاب شده است و طی آن در پنج سال آینده همه شهروندان از آموزشهای لازم برخوردار باشند.
وی ادامه داد: طبق برنامه، مقرر شده در سال جاری 200 هزار نفر در برابر مخاطرات طبیعی آموزش داده شوند که تاکنون این برنامه با پیشرفت 55 درصدی همراه بوده است؛ اما با این وجود طبق برآوردهای انجام شده تنها 10 درصد جامعه آمادگی لازم در برابر مخاطرات را دارند.
هادی نسب با اشاره به آموزشهایی که برای کاهش مخاطرات و آمادگی دستگاهها انجام میشود، عنوان کرد: دستگاهها آمادگی لازم را برای مقابل با بحرانها ندارند با این حال کارشناسان مانورها، تمام دستگاهها را آماده میکنند و طبق دستورالعمل جدید که هر استانی معین استانهای دیگر است تمام توان خود را برای مدیریت بحران، کمک به استان و دیگر استانها قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه امکانات دولتی پاسخگوی مواقع بحرانی نیست، خاطرنشان کرد: برخی امکانات در اختیار مجموعه بخش خصوصی وجود دارد که در نظر داریم با جمع آوری یک بانک اطلاعاتی از بخش خصوصی و دستگاههای دولتی، مجموعه اطلاعات را جمعآوری کنیم که تاکنون 60 تا 70 درصد از این بانک اطلاعاتی آماده شده تا در صورت نیاز و در مواقع بحرانی در کمترین زمان بتوان از آنها بهرهگیری کرد.
مدیر کل مدیریت بحران استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت خشکسالی استان، گفت: یزد برای هفدمین سال متوالی وارد خشکسالی شده است و کم بارش ترین استان محسوب میشود و با این وجود تنها به مدت دو سال که از دید مسئولان جزء استانهای خشکسال قرار گرفته است.
هادی نسب با اشاره به کم آبی و بی آبی روستاهای شهرستانهای استان یزد تصریح کرد: بالغ بر 300 روستای استان با بی آبی مواجه بودند که از طریق تانکرهای دستگاههای دولتی به آنها آبرسانی شد و در روستاهای کم آب نیز باید مدیریت مصف صورت گیرد.
وی با بیان اینکه توان اعتباری دولت جوابگوی خسارت خشکسالی توان نیست، ادامه داد: برای جبران خسارت خشکسالی باید از بیمه استفاده کنند اما بیش از 50 درصد بیمه نشدهاند، با این وجود سال گذشته 1000 میلیارد تومان برای شخارت خشکسالی اعتبار اختصاص یافت و در سال جاری نیز یک هزار و 350 میلیارد تومان به صندوق کشاورزی ابلاغ شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استان با اشاره به بیشترین بحرانهایی که استان یزد را مورد تهدید قرار میدهد، تصریح کرد: بعد از خشکسالی، بحرانهای حوادث جادهای، طوفان، زلزله و آتش سوزی را بیشترین تهدید را برای استان دارند.
انتهای پیام/ف
Related Assets:
- زبان هنر میتواند میزان تلفات در بحران را به حداقل برساند
- تلاقی خشکسالی و سرما؛ خطری برای کشاورزی استان
- کشاورزی و منابع طبیعی استان؛ قربانیان اصلی خشکسالی
- کشاورزی و منابع طبیعی استان؛ قربانیان اصلی خشکسالی
- خشکسالیها مددجویان كمیته امداد استان را افزایش داده است
- حل «بحران آب» در کشور به مشارکت مردم نیاز دارد
- از دست رفتن «جمعیت روستا» نخستین پیامد خشکسالی در اشکذر
- تنها 21 هزار خانوار یزدی بیمه حوادث منازل هستند