چراروحانی افت65هزارمیلیاردی بازارسرمایهراخروجاز رکودمینامد؟!
به گزارش یزدرسا ، بازار سرمایه در یک سال اخیر ۶۵ هزار میلیارد تومان کوچکتر شد که به معنای تشدید رکود اقتصادی است.
رئیسجمهور شهریور یک سال پیش در مشهد به عنوان خبر خوش اعلام کرد که «از رکود خارج شدهایم» اما آمار از کوچکتر شدن بازار سرمایه به عنوان نشانه تعمیق رکود حکایت میکند. به گزارش مشرق براساس آمار بانک مرکزی، ارزش بازار سهام در پایان شهریورماه سال گذشته ۳۲۹ هزار میلیارد تومان بود که با حدود ۲۰ درصد کاهش به رقم ۲۶۴ هزار میلیارد تومان در پایان شهریورماه امسال رسید. مطابق آمار بانک مرکزی، ارزش بازار سهام نسبت به رکود آن در آذرماه سال ۱۳۹۲، بیش از ۱۶۱ هزار میلیارد تومان معادل ۳۷ درصد سقوط کرده است.
ارزش بازار سهام در ابتدای دولت یازدهم یعنی در تیرماه سال ۱۳۹۲ حدود ۲۶۵ هزار میلیارد تومان بود بنابراین با رسیدن این شاخص به ۲۶۴هزار میلیارد تومان در شهریورماه امسال، میتوان گفت بورس در ۲ سال اخیر به نقطه اول بازگشته و بازدهی صفر داشته است.
شاخصهای مهم دیگر بازار سرمایه نیز در نیمه اول امسال، منفی بودهاند به طوری که شاخص کل نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد و ارزش معاملات سهام ۴۵ درصد کاهش یافته است.
لازم به ذکر است در ماههای اول دولت یازدهم شاخص بورس رشد چشمگیری داشت و حسن روحانی نیز بر حمایت دولت از بازار سرمایه تاکید میکرد.
به عنوان مثال، یکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۲ رئیس وقت سازمان بورس و اوراق بهادار گزارشی از وضعیت عملکرد بازار سرمایه به هیئت دولت ارایه کرد که در آن به رشد ۱۱۳ درصدی ارزش بازار بورس، افزایش ۴۸۰ درصدی ارزش معاملات و ۳ برابر شدن دفعات معاملات بورس اشاره شده بود.
در آن دوران که بازار سرمایه روزگار خوشی را میگذراند براساس گزارشی که هیئت دولت منتشر کرد، یکی از علل اصلی رشد بورس سیاستهای حمایتی دولت از بازار سرمایه عنوان شد. بنابراین در ۲ سال اخیر که بورس روند نزولی طی کرده، این سوال مطرح است که آیا سیاستهای حمایتی دولت متوقف شده است؟ به نظر میرسد همانطور که در دوران رشد و رونق بورس در اوایل دولت یازدهم، روحانی مشتاق حمایت از بورس بود، در شرایط طولانی مدت سقوط نیز بازار سرمایه نیازمند حمایت شخص اول دولت است.
در همین حال یک کارشناس مسایل اقتصادی ضمن هشدار نسبت به بازگشت روند افزایشی نرخ تورمی گفت: دولت باید نسبت به هدایت جریان نقدینگی به سمت بخشهای تولیدی چارهاندیشی کند.
سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی در حاشیه نشستی در خصوص چالش افزایش نقدینگی با توجه به تغییر سیاستهای پولی دولت گفت: طبق نظریات اقتصادی، مابین افزایش نقدینگی و رشد تورم رابطه مستقیم وجود دارد و از این رو پیشبینی میشود در ماههای آتی دولت نتواند همچنان روند کاهشی تورم را حفظ کند.
منبع:کیهان
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- فریب رونق کاذب بورس را نخورید
- دلایل هجوم مردم به بازار سرمایه چیست؟
- حتی یک نفر با کارت اعتباری دولت خرید نکرده است!/شکست تدبیر دولت در طرح خروج از رکود
- ارز برای عدد ممنوعه 3/6 تره هم خورد نکرد/نرخ دلار برجام را نقض کرد
- حفظ پایگاه اجتماعی دولت پس از برجام؛ تحقق وعده های روی زمین مانده است/دولت در باتلاق «پسابرجام» می ماند؟
- یک هفته ای که پوتین معلم روحانی شد!
- چرا هر وقت اصلاحطلبان روی کارند، بورس سقوط میکند؟!
- تحلیل رئیس سابق بورس از دلایل اوضاع بد و زیان چند هزار میلیارد دلاری سهامداران
- آیا روحانی این بار به سوالات دانشجویان پاسخ میدهد؟
- «رویکرد دولت در ۲ سال گذشته نسبت به دانشگاه حداقلی بوده است»