ID : 26042760
مهاجرت به اشکذر تهدیدی برای فرهنگ خانواده ها؛

کنترلی بر ورود مهاجرین به اشکذر وجود ندارد/ صنعت استان امروز برای «غیر بومی» ها اشتغال زایی می کند!


حضور مهاجرین به خصوص اتباع بیگانه بازتاب های گوناگونی را در جامعه داشته که نظر قشرهای مختلف مردم در این خصوص مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش یزد رسا به نقل از خبرنگار نسیم صادق، پس از شهادت سید علی رضا میردهقان اشکذری به دست یکی از اتباع بیگانه شهرستان، بحث چرایی حضور این افراد در شهرستان بالا گرفت تا جایی که با همت بسیج، پایگاه های مقاومت سراسر شهرستان به محل هایی برای دریافت اطلاعات شناسنامه ای اتباع بیگانه و مهاجرین به شهرستان اشکذر انتخاب شدند.

صنعتی شدن در کنار مزایایی که برای شهرستان اشکذر در بر داشته، دارای معایب بی شماری از جمله افزایش جمعیت کارگری در این شهرستان بوده است که از مشکلات فرهنگی ناشی از چند فرقه گی می توان به عنوان مهمترین آن ها اشاره کرد. مهاجرت مخصوصاً حضور اتباع بیگانه در اشکذر، آسیب‏های فرهنگی و اجتماعی را در متوجه جامعه شهرستان کرده است. حضور اتباع بیگانه در شهرستان عواقب دیگری  نظیر عرضه و مصرف مواد مخدر، در هم‏خوردگی ترکیب جمعیتی و بی‌‏توجهی به بهداشت فردی و روانی را در پی دارد.

یکی از ساکنین اشکذر در گفت وگو با خبرنگار نسیم صادق، با بیان اینکه افراد غیر بومی جمعیت بالایی را در شهرستان دارا می باشند، گفت: بسیاری از مشاغل خدماتی به این افراد اختصاص یافته و شاهد حضور آن ها در کارخانه های اطراف اشکذر نیز هستیم.

مختاری افزود: هرچند حضور اتباع بیگانه سبب افزایش خرید و فروش در اشکذر به خصوص در بخش مسکن شده است، ولی به این دلیل که نظارتی بر کیفیت ورود این افراد به شهرستان وجود نداشته است امروز شاهد وجود مشکلات عمده فرهنگی و حتی امنیتی در شهرستان هستیم.

وی با بیان اینکه زمانی بدون دلهره در ساعات پایانی شب می توانستیم در خیابان تردد کنیم، تصریح کرد: درست از زمانی که شهادت سید میردهقان رخ داد، دیگر نمی توان با اطمینان خاطر در این ساعات در خیابان قدم زد بلکه باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.

مختاری با اشاره به اینکه در بین جمعیت مهاجر به شهرستان انسان های پاک و شریف زیادی حضور دارند، گفت: اگر ساماندهی اتباع توسط مسئولین شهرستان به درستی و با وسواس لازم اجرا شود شاهد شهری خوب حتی با حضور غیریبه ها خواهیم بود.

طاهری یکی از ساکنین اشکذر که بیش از یک سال است به این شهرستان سفر کرده، علت مهاجرت خود به همراه خانواده اش به اشکذر را اشتغال عنوان کرد و گفت: در کرمان کار خوب پیدا نمی شود و یا اینکه اگر هم بشود کار مناسبی پیدا کرد، تضمینی به حضور بلند مدت در آن شغل وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مردم اشکذر مردمی خون گرم و مهربان هستند، اظهارداشت: طی یک سال گذشته مشکلی در زندگی خود در این شهرستان نداشته ام، ولی بحث مهاجرین که حضور آن ها در این شهرستان زیاد شده است به یک مسئله مهم برای مردم تبدیل شده است.

طاهری حساسیت مردم نسبت به آینده شهرشان را درست توصیف کرد و افزود: باید سازوکار مناسبی در این مهاجرت ها وجود داشته باشدتا افراد دیگری که مجبور به مهاجرت از شهرشان به نقاط دیگری مثل اشکذر می شوند درگیر چنین مسائل حاشیه ای نشوند.

«حسن طالبیان» عضو شورای شهر اشکذر در مصاحبه با خبرنگار نسیم صادق، در خصوص اقدامات انجام شده برای ساماندهی مهاجرین به شهرستان، گفت: کارگروه فرهنگی با محوریت ساماندهی مهاجرین به شهرستان اشکذر و بررسی نقاط آسیب آن طی چندین جلسه توسط معاونت فرهنگی سپاه شهرستان تشکیل شده است.

وی با اشاره به مصوبات این جلسات خاطرنشان کرد: در این جلسات چند رویکرد برای مواجهه با این پدیده اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

طالبیان جلوگیری از افزایش تعداد مهاجرین نسبت به وضع موجود را یکی از خروجی های این کارگروه اعلام کرد و افزود: با کنترل گلوگاه های جذب کارگر نظیر گلخانه ها، کارگاه های صنعتی و کارخانه های موجود در سطح شهرستان می توان از نحوه جذب این افراد به شهرستان مطلع شد.

این عضو شورای شهر تبعات فرهنگی جبران ناپذیر ناشی از مهاجرت افراد غیر بومی به شهرستان را یکی از مسائل مطرح شده در این جلسات نام برد و تصریج کرد: کنترل جمعیت مهاجر ساکن از طریق نهاد هایی نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره)، دفتر امام جمعه و فرمانداری اشکذر که بیشتری یاری را به مهاجرین می دهند دیگر سیاست تعیین شده در این کارگروه فرهنگی است.

طالبیان مراجعی نظیر آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، مرکز بهداشت و ثبت احوال را ازجمله مراکز مهم برای سرشماری جمعیت مهاجر شهرستان نام برد و گفت: ظرفیت اشتغال زایی صنعت موجود در استان تکمیل شده و ما با توسعه صنعت تنها برای مهاجرین اشتغال زایی می کنیم و این درست در تضاد با سیاست های کنترل مهاجرت به این منطقه است.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.