25راهبرد فنی وحرفهای تفت درتحقق اقتصاد مقاومتی/ 4 ظرفیت مغفول مانده شهرستان تفت
به گزارش یزد رسا، رییس مرکز فنی و حرفه ای امام خمینی(ره) تفت صبح تفت با اشاره به 29 بهمن ماه سالروز ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در راستای افق چشم انداز 1404 با هدف رشد و پویایی اقتصاد کشور و دستيابي به اهداف سند چشم انداز بيست ساله سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي را ابلاغ فرمودند.
* جهادی، انعطاف پذير، فرصت ساز، مولد، درونزا و پيشرو بودن رویکرد های اقتصاد مقاومتی
علی شبانی مهم ترین رویکرد های اقتصاد مقاومتی را جهادی، انعطاف پذير، فرصت ساز، مولد، درونزا و پيشرو بودن دانست و گفت: برای تحقق عملی اقتصاد مقاومتی باید با این رویکرد ها اقدام صورت گیرد.
وی اقتصاد بعنوان يكي از شاخصه هاي با اهميت توسعه دانست و گفت: اقتصاد نيازمند طيف گستردهاي از امكانات، ظرفيتها، توانمنديها و برنامهها است تا بتواند در مسير درست حركت کند که يكي از پيش نيازهاي اساسي و به عبارتي يكي از مؤلفههاي اصلي آن، نيروي انساني است.
*نیروی انسانی، موتور محركه چرخه توسعه اقتصادي
شبانی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی آگاه، با دانش، متفكر و مبدع، موتور محركه چرخه توسعه اقتصادي است، اذعان داشت: نيروي انساني براي تأثيرگذاري بر فرآيند توسعه، نيازمند تخصص است که این تخصص با آموزش در سطوح و ابعاد مختلف ایجاد می شود.
* ارتقاء توانمنديهاي فناورانه رکن اساسی اقتصاد مقاومتی/ آموزشهاي مهارتي بعد تاثیرگذار اقتصاد مقاومتی
رییس مرکز فنی و حرفه ای امام خمینی(ره) تفت آموزشهاي مهارتي را یکی از اصلی ترین راه های تخصص پروری برشمرد و گفت: آموزش های مهارتی بدليل توانمندسازي نيروي انساني و ارتقاء توانمنديهاي فناورانه، بعنوان يكي از اركان اساسي در برنامههاي توسعه و بويژه توسعه در بعد اقتصادي و بصورت خاص در راستاي نيل به اهداف اقتصاد مقاومتي در شرايط كنوني به شمار ميرود.
شبانی افرود: نقش آموزشهاي مهارتي در توليد و انتقال فناوري، فعاليتهاي دانش بنيان و نوآورانه، ايجاد و ارتقاء توان كارآفريني و ارتقاء توان عوامل توليد، از جمله ابعاد تأثيرگذاري اين آموزشها بر فرآيند اجرای عملی اقتصادي مقاومتی است؛ از همين روي توجه به اين آموزشها امري ضروري است.
*25 عنوان راهبرد و برنامه مرکز امام خمینی(ره) تفت در تحقق اقتصاد مقاومتی
وی با بیان اینکه مرکز آموزش فني و حرفهاي امام خمینی(ره) تفت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: این مرکز برای نیل به اهداف و اجرای عملی سیاست های اقتصاد مقاومتی اقدام به تدوين راهبردها، سياستها و برنامههاي عملياتي اقتصاد مقاومتي کرده است.
شبانی تعداد برنامه های اجرایی مرکز فنی و حرفه ای امام خمینی(ره) تفت را بیش از 25 مورد عنوان کرد و به شرح ذیل تشریح کرد:
*نيازسنجي آموزشي در روستاها و مناطق محروم و كمتر توسعه يافته در راستاي سياست ايجاد و راستاي اجرايي شدن اهداف اقتصاد مقاومتي
*برگزاري همايش مديريت انرژي
*ارتقاء مشاغل خانگي، بنگاههاي اقتصادي كوچك و زودبازده.
*راهاندازي كارگاههاي آموزشي در زمينههاي كشاورزي و مشاغل خانگي و زودبازده به عنوان مثال در سال 93 دو دوره آموزشي پرورش شترمرغ، دو دوره آموزشي پرورش زنبور عسل، دو دوره آموزشي توليد ورمي كمپوست، دو دوره آموزشي پرورش قارچ خوراكي، کلاس های صنايع دستي مانند كيف دوزي چرمي، رشتههاي مختلف قالي بافي، مشبك كار و سرمه دوز تشكيل شده است که در اين دورهها جمعاً بيش از 240 نفر آموزش ديدهاند.
*ساماندهي وامهاي خوداشتغالي و نظارت بر عملكرد دريافت كنندگان اين گونه وامها.
*راهاندازي مركز تخصصي آموزش "پرورش شترمرغ" در شهر تفت.
*اجراي دوره هاي متعدد آموزشي در سراسر شهر تفت و روستاهاي تابعه در راستاي طرح غني سازي اوقات فراغت كه در مجموع بيش از 950 نفر آموزش ديده اند.
*آموزش متقاضيان در رشتههاي مختلف صنعتي( از قبيل برق صنعتي، برق ساختمان، جوشكاري، برق خودرو، آسانسور و...) به بيش از 510 نفر.
* توانمند سازي زنان با هدف فراهم آوردن زمينههاي ايجاد اشتغال سريع و تقويت مشاغل خانگي، از طريق آموزشهاي مهارتي به نحوي كه از مجموع 1200 نفر ثبت نام شده سال 93، 540 نفر زن بودهاند.
وی برنامه های آینده این مرکز در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی را ايجاد كارگاههاي كشاورزي در رشتههاي نيازسنجي شده شهرستان مخصوصاً روستاها، ايجاد كارگاهها با روش آموزش، توليد، بازاريابي و فروش محصولات، ايجاد كارگاههاي آموزشي گردشگري و هتلداري، تقويت كارگاههاي آموزش ضمن كار در بخش صنعت، ايجاد تنوع در آموزش رشتههاي خدماتي، توسعه آموزشهاي مهارتي در رشتههاي مختلف دامپروري و برگزاري همايش و دورههاي مديريت انرژي و انرژيهاي نو دانست.
*گردشگردی، کشاورزی، صنعت و دامپروی شهرستان تفت ظرفیت های مغفول مانده اقتصاد مقاومتی
شبانی، ظرفيتهاي اقتصاد مقاومتی شهرستان تفت را در زمينه های گردشگردی، کشاورزی، صنعت و دامپروری برشمرد و گفت: در این 4 زمینه شهرستان تفت ظرفیت ویژه ای برای تحقق اقتصاد مقاومتی دارد که متاسفانه مغفول مانده است.
Related Assets:
- عدم توسعه کشت گلخانهای وچغندرقند درابرکوه/لزوم توجه به بسته بندی/اقدامات جهاد ابرکوه درتحقق اقتصاد مقاومتی
- اقتصادی که هنوزمقاوم نشده است!
- آغاز ثبت نام در بیش از ۱۸ رشته آموزشی در مرکز فنی و حرفه ای امام خمینی(ره) تفت
- جوان تفتی به مرحله کشوری "المپیاد ملی مهارت" راه یافت
- مولفههای اقتصاد مقاومتی، مردم محوری و تولید داخلی است/ با تکیه بر دانشهای بیرونی، اقتصاد مقاومتی شکل نمیگیرد