ID : 11348697
رئیس جهاد کشاورزی ابرکوه:

عدم توسعه کشت گلخانه‌ای وچغندرقند درابرکوه/لزوم توجه به بسته بندی/اقدامات جهاد ابرکوه درتحقق اقتصاد مقاومتی


رئیس جهاد کشاورزی ابرکوه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در شهرستان گفت: در حقیقت اقتصاد مقاومتی یعنی امنیت غذایی و تبدیل تهدیدات به فرصت ها که در ابرکوه نیز اقدامات بسیاری انجام شده و در قسمت هایی هم ضعف هایی وجود دارد.

به گزارش یزد رسا، مهندس محمد علی حاتمی زاده رئیس جهاد کشاورزی ابرکوه در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزه‌های فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن آن تاثیرها می‌باشد و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است. همچنین برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگی‌های خارجی کاهش یابد و بر تولید داخلی کشور و تلاش برای خود اتکایی تاکید شود.

 


حاتمی زاده افزود: در اقتصاد مقاومتی هدف استفاده از توان داخلی و مقاومت در مقابل تحریم ها با ایجاد کمترین بحران است. هدف بخش کشاورزی ایجاد امنیت غذایی و رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات اساسی است، در حقیقت اقتصاد مقاومتی یعنی امنیت غذایی و تبدیل تهدیدات به فرصت ها و رسیدن به وضع مطلوب است.


وی عنوان کرد: جهاد کشاورزی ابرکوه در راستای تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و در مسیر اهداف اقتصاد مقاومتی در سال 1393 در هر یک از زیر بخش های ذیل اقداماتی انجام داده است.

 


الف: بخش آب و خاک
* پیگیری مدیریت مصرف بهینه آب و کاهش مصرف آن؛ در این راستا 1800 هکتار از باغات تحت سیستم نوین آبیاری با راندمان بالای 70 درصد آبیاری می گردد.


* همکاری با شورای حفاظت آب در نصب کنتورهای هوشمند جهت کاهش مصرف آب.
* اجرای ایزولاسیون کانال های آبیاری جهت افزایش راندمان انتقال آب شامل لوله گذاری و احداث کانال های بتنی به مسافت بیش از 80 کیلومتر.
* احداث 80  باب استخرهای تنظیمی آب.

 


ب: بخش تولیدات گیاهی و دامی
* افزایش عملکرد در هکتار با معرفی ارقام جدید و پر محصول گندم، جو و  .... با استفاده از آخرین تحقیقات مراکز تحقیقاتی کشور.
* تهیه و توزیع بیش از 113 تن بذر اصلاح شده در سطح 100 هکتار کشاورزی حفاظتی.
* مطالعه و تدوین الگوی کشت.
* مبارزه با سن گندم در سطح 3000 هکتار.
* ایجاد شبکه های مبارزه با آفات درختان میوه در سطح 2000 هکتار.
* بهینه سازی مصرف سوخت در گلخانه ها.
* تامین به موقع نهاده های کشاورزی بیش از جماه کود شیمیایی بمیزان 4500 تن.
* پیش آگاهی در زمینه مبارزه با آفات و بیماری ها جهت تولید محصولات با کیفیت و سالم.
* اختصاص مبلغ بیش از ده میلیارد ریال جهت خرید ماشین آلات کشاورزی و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون در بخش دام و طیور و زراعت و باغبانی.
* اصلاح نژاد دام های سبک و سنگین و بهینه ساری مصرف سوخت در مرغداری ها و بهسازی و نوساری واحدهای دامی.

 


ج: در بخش ترویج
* ایجاد مزارع الگویی، نمایشی، تحقیقی و ترویجی در زمینه گندم، جو، کلزا و ...
* آموزش های مهارتی و هدایت مدیریت منابع مالی به سمت پروژه های نیمه تمام و توانمند سازی تشکل های خدمات مشاوره ای.

 


د: امور اراضی
* تلاش در جهت حفظ کاربری اراضی کشاورزی.
* واگذاری اراضی ملی در جهت ایجاد مراکز تولیدی کشاورزی.


رئیس جهاد کشاورزی ابرکوه اقتصاد مقاومتی را در حقیقت تقویت روحیه خود اتکایی، توانمند سازی تشکل های بخش کشاورزی، بهره گیری از نخبگان و متخصصین، کاهش هزینه های تولید و افزایش درآمد بهره برداران با حفظ محیط زیست و رسیدن به توسعه پایدار دانست.


حاتمی زاده عوامل موثر در تولیدات کشاورزی که باعث تحقق اقتصاد مقاومتی در این بخش می باشند را در موارد زیر خلاصه کرد و گفت:


* منابع انسانی: بهره برداران، کارشناسان و تشکل های مرتبط با بخش می باشند. (با آموزش، ترویج و تغییر نگاه بهره برداران از کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی).

* منابع پایه:  آب، خاک و زمین است، که با افزایش بهره وری و تلاش در زمینه کاهش مصرف آب و حفظ خاک با اجرای کشاورزی حفاظتی حاصل می شود.

* زیر ساختها: شامل شبکه های آبیاری، کانال ها، استخرها، مجتمع های گلخانه ای و دامداری، سیلو، انبار، سرد خانه و کشتارگاه است که در ابرکوه به جز سردخانه و کشتارگاه در سایر موارد بحمدا... زیر ساخت های خوبی فراهم شده است.

* نهاده های تولید: علیرغم تولید انواع کودهای شیمیایی، سموم و ماشین آلات متاسفانه هنوز تعدادی از واکسن ها،  قارچ کش ها،  سموم و اسپرم جهت تلقیح دام ها بومی سازی نشده اند.

* تولید دانه های روغنی و تولید روغن های نباتی: که عواملی چون عملکرد پایین، آفات، ریزش  زیاد در زمان برداشت و ... عوامل بازدارنده کشت کلزا و ...  در منطقه مانع این کار شده است.

* تولید شکر: به دلیل کویری بودن منطقه و پر آب خواه بودن چغندر قند ناگزیر به حذف این محصول در منطقه شده ایم.

* توسعه کشت گلخانه ای: به علت نوسانات بازار، با عدم رغبت بهره برداران روبرو شده و شاهد رکود و عدم موفقیت شهرستان در این زمینه هستیم.


وی تصریح کرد: طبق آمار، سالیانه 20 تا 30 درصد از محصولات کشاورزی به صورت ضایعات به هدر می رود، در بخش نانوایی با افزایش کیفیت نانوایی ارقام جدید این مشکل تعدیل گردیده است. اما در سایر موارد نیاز به تاسیس صنایع وابسته و تبدیلی می باشد که مقدمات آن فراهم و با معرفی بهره برداران جهت تهیه دستگاه های خشک کن محصولات، بصورت خانگی نیز اقداماتی صورت گرفته است.


حاتمی زاده اذعان داشت: حفظ و توسعه صنایع کوچک روستایی با استفاده از اعتبارات اقتصاد مقاومتی در حال انجام می باشد و کم توجهی به حفظ و شناسایی صفات برجسته ژنتیکی گیاهی، دامی و طیور بومی (ذخایر ژنتیکی) از جمله اموری است که نیاز به توجه بیشتر و تحقیقات گسترده تری دارد.


وی ابراز کرد: همچنین کنترل و رصد بازار محصولات کشاورزی که به آن کم توجهی شده، اخیرا با اجرایی شدن سامانه رصد محصولات کشاورزی، در حال اجرا می باشد. ضعف بسته بندی و صنایع مربوط به آن که در کل کشور لزوم توجه بیشتری را می طلبد.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.