37 روز آلودگی بالای حد استاندارد در 6 ماه گذشته در یزد/کاهش 95 درصدی بارندگی در شهر یزد
به گزارش یزدرسا به نقل از یزد آوا، محمدحسین امامی مدیرکل مدیریت بحران استان یزد ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت خوب بارندگی در کشور گفت: استان یزد برخلاف کل کشور کاهش بسیار شدیدی در حوزه بارندگی داشته است و می توان گفت این وضعیت در 30 تا 40 سال گذشته بی سابقه و با تداوم آن از ابتدای سال با بحران خشکسالی مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه میانگین بارش در استان یزد در سه ماهه شروع سال آبی نسبت به سال گذشته با کاهش 53 درصدی مواجه بوده است؛ اعلام کرد: میزان کاهش بارندگی در شهرستان یزد 95 درصد، بافق کاهش 54 درصد، بهاباد 40 درصد، میبد 78 درصد، مهریز 70 درصد، اشکذر81 درصد، اردکان 71 درصد، تفت 56 درصد و ابرکوه 23 درصد بوده است.
امامی با بیان اینکه وضعیت آلودگی در یزد نه تنها بهتر از کشور نیست بلکه بدتر نیز هست، ادامه داد: در 6 ماهه سال جاری در یزد از 186 روز، 37 روز آلودگی بالای نرمال بوده است و به عبارتی در این مدت به طور متوسط ماهیانه 6 روز آلودگی در یزد بالاتر از استانداردها بوده است.
وی با بیان اینکه زلزله از لحاظ وقوع حوادث در استان بالاترین رتبه را داشته است، گفت: زلزله 4.9 ریشتری بهاباد در آبانماه که خوشبختانه خسارت چندانی نداشته است، مهمترین زلزله شش ماه گذشته در استان یزد بوده و بعد از زلزله آتشسوزی جنگلهای خاتم و مراتع استان و سپس آلودگی هوا و طوفان و ریزگردها، در میان سایر حوادث طبیعی پرشمارتر بودهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استان ایجاد فروچاله ها به خصوص در شهرستانهای ابرکوه و خاتم را از دیگر تهدیداتی دانست که به تازگی به جمع تهدیدهای طبیعی استان اضافه شده است و علت آن را برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی اعلام کرد.
امامی برگزاري مانورهای مختلف و جلسات 14 كارگروه تخصصي مديريت بحران استان، ديدار با امام جمعه، میزبانی نشست مديريت بحران در حوزه شركتهاي وزارت نيرو در استان، برگزاري مسابقات در سطح مدارس، برگزاری نشست همانديشی مديريت و افزايش ارتقای ايمنی در شهرستان بهاباد و نشست علمي با عنوان تغيير اقليم و غيره را از جمله مهمترین برنامههای استان در هفته ايمنی در برابر زلزله برشمرد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مديريت بحران استان در هشت ماهه گذشته از سال جاری، از ترسيم نقشه پايه مديريت بحران شهر يزد براي اولين بار در كشور و تهيه اين نقشه براي شهر زلزلهخيز بهاباد، تهيه طرح خطرپذيری ريزگردها، طوفانهای شن و آلايندهها، تهيه طرح جامع خطرپذيری سيل، پيگيری طرح بيمه فراگير منازل مسكونی استان در برابر حوادث عمده مانند زلزله و برگزاری 15 مورد مانور در زمينههای مختلف خبر داد.
انتهای پیام/