48 درصد تولیدات کشاورزی استان کم آبخواه است/خاتم و ابرکوه پیشرو در کشت گیاهان کم آبخواه
به گزارش یزد رسا، سجادی پوررئیس اداره کل جهاد کشاورزی استان یزد در گفت و گو با خبرنگار یزد آوا گفت: محصولات پر آبخواه مانند: یونجه، گندم، ذرت که در سطح استان یزد کشت این محصولات بسیار کم است، استان یزد در حال حاضر 32 درصد کشت زراعی و 68 درصد به صورت باغ است که توجیه اقتصادی باغ بیشتر از کشت زراعی است.
وی گفت:درشهرستان خاتم کشت انجام شده زراعی بوده ولی در حال حاضر حدود 14هزارهکتار باغ پسته وجود دارد.این الگوی کشت به خاطر محدودیت آبی موجود به این سمت و سو کشیده شده است. بحث دیگری که وجود دارد مزیت اقتصادی است که کشاورز به فکر درآمد خود است و باید کشت به نحوی انجام شود که با کمترین درصد آبیاری بیشترین محصول را برداشت کنند.
سجادی پور اظهار کرد:رویکرد کشت استان یزد بیشتر به سمت محصولات کم آبخواهی مانند؛ زعفران، گیاهان دارویی، لیمو، گل گاوزبان، مرزنگوش وترویج کشت به یا کشت های متراکم گلخانه ای می رود. اگر آمار سه سال قبل را که این نوع کشت در شهرستان ها وجود نداشت با سال های اخیر که این این نوع کشت کم آبخواه در تمام شهرستان ها به خصوص شهرستان های خاتم و ابرکوه به صورت جدی درحال انجام است مقایسه کنیم برداشت 10برابری محصول با کمترین میزان مصرف آب را شاهد هستیم که راندمان مصرف آب را دراستان یزد در پی خواهد داشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد یادآور شد: در توسعه دام وطیور که نیاز مبرم به آب تصفیه نشده دارد به جهت اینکه استان یزد تولید کننده علوفه نیست باید سالی 800هزار تا 1 میلیون تن نهاده های دامی شامل: جو، ذرت وارد استان شود که ما حصل آن حدود 330هزار تن تولیدات دامی استان است. در حال حاضر از یک میلیون و 550هزارتن تولید دربخش کشاورزی استان یزد داریم که 330هزار تن تولیدات دام و طیور،420هزار تن محصولات گلخانه ای است.
وی افزود: حدود 48 درصد تولیدات بخش کشاورزی (دام و طیور،گلخانه ای)استان کم آبخواه است. این میزان تولید کمتر از 5 درصد آب بخش کشاورزی را استفاده می کند.از مجموع کشت در استان یزد 68 درصد را کشت باغی، 1 درصد گلخانه ای و 31 درصد را بخش زراعی به خود اختصاص داده است. بافق، اردکان، مهریز، خاتم به دلیل شور بودن آب کشاورزی اکثرا به کشت پسته روی آورده اند که در مقابل شوری آب مقاوم بوده و آب زیادی را مصرف نکرده وازنظر اقتصادی نیزبه صرفه است.
انتهای پیام/ط
Related Assets:
- اختصاص 70 هکتار زمینهای زراعی بخش بهمن به کشت گیاهان دارویی
- کشاورز بافقی دست به خاک زد طلا شد! +تصاویر
- ظرفیت بالای استان یزد در کشت گیاهان دارویی؛ موتور محرکه اقتصاد مقاومتی
- «ایده شو» محلی برای پرورش قدرت خلاقیت و تجاری سازی است
- تجلی اقتصاد مقاومتی در کاشت بیش از یک هزار و 200متر مربع گیاهان دارویی توسط کارآفرین یزدی
- 14 شرکت و هسته در مرکز رشد گیاهان دارویی اشکذر فعالیت می کنند/ايده هاي نو در انتظار حمایت