تجلی اقتصاد مقاومتی در کاشت بیش از یک هزار و 200متر مربع گیاهان دارویی توسط کارآفرین یزدی
به گزارش یزدرسا به نقل از یزدبانو؛ سکینه حیدری بانوی بافقی، متاهل و دارای جهار فرزند است؛ این بانوی تلاشگر با داشتن مدرک تحصیلی دیپلم همت گماشته و با پرورش گیاهان دارویی، بر فرهنگ اقتصاد مقاومتی جامه عمل پوشانده است. وی حدود 2 سال است که کاشت گیاهان دارویی را به عنوان پیشه خود در کنار نقش مادری و همسری انجام میدهد.
مدیریت موثر در مزارع تولیدی انواع گیاهان دارویی، دستیابی به سطح تولید کمی و کیفی مناسب محصول جهت تولید فرآوردههای دارویی، ترویج فعالیت کشت گیاهان دارویی بین زنان روستایی، استفاده از سموم شیمیایی و مصرف کودهای شیمیایی به میزان حداقل، شرکت در دوره های آموزشی و ارتباط مستمر با جهاد کشاورزی و زنان روستایی از جمله فعالیتهایی است که این مروج نمونه در کارنامه کشاورزی خود دارد.
حیدری در گفتگو با خبرنگار یزدبانو در مورد چگونگی ورود به این عرصه خاطر نشان کرد: در دورههای آموزشی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی توسط مروجانشان ارائه شد، شرکت کردم و با توجه به شرایط مناسبی که وجود داشت، تصمیم به کاشت گیاهان دارویی گرفتم.
وی ادامه داد: با توجه به کمآبی منطقه و همچنین فضای کمی که داشتم با مشورت کارشناسان به این نتیجه رسیدیم که شرایط برای کاشت گیاهان دارویی محیا است.
مروج برتر در زمینه کاشت گیاهان دارویی افزود: برای شروع کار حدود 500متر زمین برای کاشت در نظر گرفته شد. اما با موفقیتآمیز بودن طرح کاشت گیاهان دارویی رفته رفته وسعت زمین کاشت را افزایش دادیم و در حال حاضر کاشت گیاهان دارویی در بیش از یک هزار و 200متر مربع زمین انجام میگیرد. حدود 80درختچه به لیمو در فضای گفته شده پرورش می دهیم که برای آنکه شاخه آنها در هم تنیده نشود، باید درختچهها از یکدیگر فاصله داشته باشند.
این بانوی کشاورز که در حال حاضر تنها گیاه به لیمو و نعناع فلفلی تولید می کند، در مورد میزان سرمایه اولیه مورد نیاز گفت: در صورت داشتن زمین و آب مورد نیاز هزینه خاصی لازم ندارد و تنها با 80هزار تومان کار پرورش گیاهان دارویی را شروع کردم. با خرید اولیه نشاء نعناع فلفلی و به لیمو توانستم کار را شروع کنم، اما بعد از آن با توجه به اینکه میتوان از این گیاه در فصل پاییز نشا تولید کرد، نیاز به خرید مجدد ندارد.
حیدری در مورد میزان برداشت اذعان کرد: برداشت گیاهان دارویی در هر دوره متفاوت است و حدود 2 الی 3بار در ماه برداشت داریم.
وی آب دادن به گیاه حداقل هفتهای یکبار، مراقبت و جداسازی برگهای زرد، بررسی ریشه گیاه و مواظبت برای جلوگیری از کرمخوردگی را از جمله امور لازم برای نگهداری و پرورش این گیاهان عنوان کرد.
حیدری تصریح کرد: همسرم در این کار حامی اصلی من بودهاند؛ پدر و مادرم نیز با تجربیات خود در کشاورزی مرا برای موفقیت هرچه بیشتر در این کار همراهی کردهاند؛ از این سه عزیز کمال تشکر را دارم.
وی عرقگیری و استفاده از اسانس آن در تهیه آدامس و به عنوان طعمدهندههای نعناعی از موارد استفاده نعناع فلفلی عنوان کرد و افزود: میزان درآمد حاصل از پرورش بهلیمو بیشتر از نعناع فلفلی است؛ خواص فوق العاده به لیمو باعث شده تا به راحتی بازار فروش خود را پیدا کند.
این بانوی بافقی پرورش گیاهان دارویی را برای بانوان شغلی مناسب دانست و گفت: پرورش گیاهان دارویی وقت زیادی نمیگیرد و بانوان میتوانند در کنار خانهداری، همسرداری و تربیت فرزند به این شغل بپردازند.
وی تلاش و کوشش افراد را لازمهی فعالیت موثری دانست و تصریح کرد: خواستن توانستن است؛ اینکه در منطقه کم آب و کویری یزد این گیاه را پرورش دادیم برای سایر شهرستانها جالب بود.
این کشاورز نمونه بخش ترویج استفاده بهینه از زمینهای بایر را به بانوان روستایی توصیه کرد و افزود: البته باید شرایط برای پرورش گیاهان دارویی از لحاظ مختلف چون هوا، دما، آب، زمین و غیره سنجیده شود.
وی با ابراز خرسندی از اینکه در زمینه اقتصاد مقاومتی وارد شده و به فرمان مقام معظم رهبری عمل کرده است، خاطر نشان کرد: بانوان میتواندن با استفاده از وقت خود به بهترین نحو، و همت گماشتن برای تولید هر چند اندک، به شعار«اقتصاد مقاومتی؛اقدام و عمل» لبیک گویند.
انتهای پیام/ش
Related Assets:
- تولید سالانه 3تن عسل توسط زنبوردار یزدی/خشکسالی؛ میزان برداشت عسل از کندوها را به نصف کاهش داده است
- لبیک روحاني مهريزي به شعار«اقتصاد مقاومتی؛اقدام و عمل» بااشتغال جوانان
- اجرای کامل طرح «ترسیب کربن» در ابرکوه،حمایت مسئولین را می طلبد
- 17 هزار هکتار از اراضی استان یزد به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است