تولید سالانه 3تن عسل توسط زنبوردار یزدی/خشکسالی؛ میزان برداشت عسل از کندوها را به نصف کاهش داده است
به گزارش یزدرسا، علی اکبر صالحی از برگزیدگان بخش کشاورزی استان در زمینه زنبورداری است که چندی پیش به عنوان پرورش دهنده برتر زنبور عسل در استان از وی تجلیل شد. صالحی 42 سال سن دارد و به واسطه شغل پدری خود، تقریبا 30 سال است که در این زمینه فعالیت میکند.
صالحی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، اظهار کرد: زنبورداری به عنوان شغل اصلی بنده است و به واسطه علاقهای که به این کار دارم فعالیت مستمر در این زمینه دارم و به صورت عمده به تولید عسل مشغول هستم و حتی با وجود تجربه 30 ساله در این زمینه در کلاسهای آموزشی که ممکن است در هر جایی از کشور برگزار شود، شرکت میکنم.
وی با بیان اینکه سالانه تقریبا 3 تن عسل از کندوها برداشت میکنم، ادامه داد: با ظرفیت 500 کندو به تنهایی در حال فعالیت هستم و سالانه از هر کندو تقریبا 6 کیلوگرم عسل برداشت میکنم و با اینکه قبلا تولید سالانه از هر کندو تا 12 کیلو عسل میرسید اما خشکسالیهای پی در پی موجب افزایش تلفات زنبورها و کاهش تولید شده است.
این زنبوردار نمونه با بیان اینکه تجربه، حرف اول را دز زنبورداری میزند، گیاهشناسی، رعایت اصول بهداشتی و استفاده به موقع از داروها، استقرار کندوها در مناطق مناسب و جا به جایی هایی به موقع برای تامین شهد و گرده و تلاش و کار مستمر را از دلایل موفقیت خود در این عرصه نام برد.
صالحی با بیان اینکه در زمینه تولید ملکه نیز مشغول هستم، تولید «ژل رویال» را از دیگر اقدامات خود در زمینه زنبورداری عنوان کرد و ادامه داد: ژل رویال یکی از محصولات با ارزش زنبور است که خواص درمانی و بهداشتی زیادی دارد و درمان بسیاری از بیماریها است.
وی خاطر نشان کرد: زنبور موجودی است که کار اصلی را که تولید عسل است همانگونه که به او وحی شده انجام میدهد اما خشکسالی در استان موجب بالا رفتن تلفات و پیدایش بیماریها در زنبورها میشود و باید در این وضعیت مدیرت خوبی وجود داشته باشد تا خسارت ناشی از خشکسالی به حداقل برسد.
این تولید کننده برتر استان با بیان اینکه پرورش زنبور جای ثابتی ندارد و باید چندین بار برای تغذیه زنبورها جابه جایی صورت گیرد، با اشاره به مشکلاتی که زنبورداران با آن مواجه هستند، تصریح کرد: به بیمه زنبورداران اهمیت داده نمیشود، خود زنبورها هم بیمه نشدند، شکر با نرخ دولتی به زنبورداران داده نمیشود و هیچگونه تسهیلاتی نیز به آنها پرداخت نمیشود و در واقع مسئولان اقدام خاصی برای رفع مشکلات از جمله انجام نمیدهند.
وی با اشاره به آمار بالای بیکاری در استان گفت: متأسفانه به دلیل هزینههای بالا و خشکسالیهایی که وجود دارد جوانان کمتری به کار زنبورداری روی میآورند و یا طیکمتر از یک سال، این شغل را رها میکنند، با این وجود چنانچه به زنبوداری علاقه داشته باشند میتوانند با سرمایه کمتر از 10 میلیون و با استفاده از تجربیات افرادی که در زمینه مشغول به کار هستند و مشورت گرفتن از آنها، به این کار روی آوردند.
انتهای پیام/ف
Related Assets:
- تجلی اقتصاد مقاومتی در کاشت بیش از یک هزار و 200متر مربع گیاهان دارویی توسط کارآفرین یزدی
- لبیک روحاني مهريزي به شعار«اقتصاد مقاومتی؛اقدام و عمل» بااشتغال جوانان
- برپایی نمایشگاه فرش در راستای اقتصاد مقاومتی
- زنبورداری در روستای «مزرعه ملا» تفت از دریچه دوربین
- طلاسازی که با تسهیلات اقتصاد مقاومتی قارچ هم پرورش می دهد
- جوان یزدی با تسهیلات اقتصاد مقاومتی برای خود و سه تن دیگر اشتغالزایی کرد
- نبود نمایشگاه دائمی؛حلقه مفقوده توسعه توانمندی زنان/ نقش نامرئی زنان خانهدار در اقتصاد جامعه
- زیرساخت های صنعت در منطقه تقویت شود / فراهم شدن زمینه اشتغال ۶۰۰ نفر با راهاندازی یک واحد تولیدی