ID : 10562357
عیاری برای اینکه بسنجیم تحسین گران عمارچقدر راست می‌گویند!؟

از صداوسیما تا سینما؛ مرثیه‌ای برمظلومیت فیلم اشکذری «خانه‌ای کنار ابرها» در اکران


حقیقت آن است که جشنواره‌ی عمار بعد از تأیید مقام معظم رهبری دیگر نیازی به تأیید این و آن ندارد و تأیید دیگران، چیزی به اعتبار این جشنواره اضافه نخواهد کرد؛ بلکه جشنواره‌ی عمار و عماری‌ها، حالا منتظر عمل مدیران فرهنگی هستند نه شعار آنها. و «سید جلال دهقانی اشکذری» و فیلم دوست‌داشتنی‌اش «خانه‌ای کنار ابرها» یکی از همین عماری‌ها هستند...

به گزارش یزد رسا، «این فیلم بسیار کم هزینه بود و هزینه‌ی ساخت آن حدود 500 میلیون تومان شد. اما در حال حاضر با  9 سالن در حال اکران عمومی است و از این 9 سالن، 4 سالن آن تک سئانس هستند و ساعت 11:30 شب به آن سئانس داداه‌اند که کسی در این ساعت به سینما نمی‌رود. ظاهراً برخی می‌خواهند این فیلم زودتر از پرده‌ی سینما پائین بیاید.»
 

 

به گزارش رجانیوز، جملات بالا بخشی از اظهارات «سید جلال دهقانی اشکذری» بعد از دریافت جایزه‌ی بهترین فیلم داستانی بلند پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی مردمی فیلم عمار برای کارگردانی فیلم دفاع مقدسی «خانه‌ای کنار ابرها»ست؛ جشنواره‌ای که بعد از چند سال دیده نشدن، حالا دیگر چنان آبرویی کسب کرده که این روزها تحسین آن به تکه‌کلام مدیران فرهنگی و مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس و شورای شهر و روحانیون و... تبدیل شده است. از تمجید «علی مطهری» در آن نطق جنجالی از جشنواره‌ی عمار و «حجت‌الله ایوبی» نفر اول سینمای کشور که جایی برای نشستن در اختتامیه‌ی عمار پیدا نکرد گرفته تا تحسین اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس که این روزها سینمایی‌ها از آن‌ها دل خوشی ندارند و «محمد سرافراز» که با آمدن او، امسال تبلیغات جشنواره‌ی عمار در رسانه‌ی ملی چند برابر شد.  اما با همه‌ی این تحسین‌ها، فیلم بلند برگزیده‌ی عمار این روزها دارد روی پرده ذبح می‌شود.

 

«خانه‌ای کنار ابرها» این روزها در ماراتن عجیب و غریب و اکران همراه با فیلم‌هایی که در یک اتفاق بی‌سابقه تعدادشان دو رقمی شده است، در بدترین ماه سال با کمترین تبلیغات و در میان سیل تحسین‌هایی که از طرف نهادها و شخصیت‌ها به سمت جشنواره‌ی «عمار» روانه می‌شود، روی پرده رفته است و در این میان، تحسین‌کنندگان این جشنواره همگی یادشان رفته که می‌توانند از این فیلم در اکران حمایت کنند. فیلمی که نه بیلبورد دارد و نه تیزر آن‌چنانی و نه حتی سالن برای اکران! سرگروهی فیلم هم که پس از دو هفته از آن سلب شد. با این حال مشخص نیست که می‌شود بلایی را که سر «خانه‌ای کنار ابرها» آمده، ا«کران» نامید یا نه.

عجیب این است که تحسین‌کنندگان دولتی عمار، در حالی همگی از لزوم حمایت از «عماری‌ها» برای راه یافتن به سینمای بلند داستانی صحبت می‌کنند که فیلم بلند یکی از همین «عماری‌ها»ی مستعد که در اولین حضورش در جشنواره‌ی فیلم فجر، دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه را هم تصاحب نموده و فانوس بهترین فیلم داستانی عمار را هم دریافت کرده است، روی پرده از حداقل حمایت‌ها هم برخوردار نیست. ماجرا البته وقتی تراژیک‌تر می‌شود که «نادر طالب‌زاده» دبیر جشنواره‌ی عمار، چند روز پس از پایان جشنواره، خود در محفل دیگری از فیلم دیگری که روی پرده رفته تقدیر  می‌کند و از مدیران می‌خواهد تا آن فیلم را به اسکار بفرستند؛ بی‌آنکه نسبت به اکران مهجور فیلم برگزیده‌ی جشنواره‌‌ای که خود دبیر آن است، واکنش نشان دهد.

 

به عبارت بهتر، این روزها فیلم «خانه‌ای کنار ابرها» شاید معیاری باشد برای میزان صحت برخی تحسین‌ها و شعارها در مورد جشنواره‌ی فیلم «عمار». معیاری برای صداوسیمایی که از جشنواره‌ی عمار بیشتر از همیشه حمایت کرد و حالا بسیاری منتظرند تا ببینند که واکنش صداوسیما نسبت به اکران فیلم برگزیده‌ی جشنواره‌ی عمار چیست. معیاری برای مدیران فرهنگی که در «عمار» پنجم حاضر شدند و از آشتی نیروهای انقلابی با سینما ابراز خوشحالی کردند و حالا می‌شود میزان صحت این خوشحالی را با حمایتی که از فیلم «خانه‌ای کنار ابرها» در اکران و تبلیغات این فیلم می‌کنند، سنجید. معیاری برای رسانه‌هایی که «عمار» پنجم را بیش از هر سال پوشش دادند و حالا می‌شود با سنجش میزان مهجوریت رسانه‌ای «خانه‌ای کنار ابرها» می‌شود عیار این علقه‌ی به عمار را فهمید.

حقیقت آن است که جشنواره‌ی عمار بعد از تأیید مقام معظم رهبری دیگر نیازی به تأیید این و آن ندارد و تأیید دیگران، چیزی به اعتبار این جشنواره اضافه نخواهد کرد؛ بلکه جشنواره‌ی عمار و عماری‌ها، حالا منتظر عمل مدیران فرهنگی هستند نه شعار آنها.  و «سید جلال دهقانی اشکذری» و فیلم دوست‌داشتنی‌اش «خانه‌ای کنار ابرها» یکی از همین عماری‌ها هستند...

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.