استفاده بهینه از امکانات و مدیریت صحیح؛ تنها راهحل نجات صنعت کشور/ چرا با واردات صنایع خودمان را تحریم میکنیم
به گزارش یزدرسا، محمدحسین فنایی یکی از تولیدکنندگان و فعالان حوزه صنعت کشوراست که 25 سال پیش بدون هیچگونه سرمایهگذاری توانست بدون احداث کارخانه، کشور را درزمینهٔ تولید قطعات سنگین و فوق سنگین در جایگاه چهارم جهان قرارداد.
به بهانه آغازهفته صنعت و معدن به سراغ این صنعتگر موفق یزدی و مشاور سابق وزیر رفتیم تا با وی درزمینهٔ حالوروز نامساعد این روزهای صنعت کشور به گفتگو بنشینیم
فنایی در مصاحبه با یزدرسا؛ مهمترین مشکل صنعت کشور را عدم مدیریت بهینه و استفاده از فرصتها، سرمایههای مادی و انسانی کشور دانست و ابراز داشت: با توجه به تدابیر مقام معظم رهبری و تأکیدات معظم له امیدواریم در سال جاری دولت دوازدهم بهجای سیاست زدگی، رابطه محوری و پرداختن به مسائل جانبی، تمرکز خود را بر روی مسائل کلان واصلی کشور گذاشته تا دیگر شاهد بیتوجهی به تولید و رابطه مداری در صنعت بهجای ضابطه مداری نباشیم.
رتبه برتر دومین جشنواره خوارزمی کشورتانید کرد: استفاده بهینه از امکانات و سرمایههای کشور و مدیریت صحیح منابع، تنها راهحل به حرکت درآمدن مجدد چرخهای صنعت کشور است و به نظر بنده مدیریت استانها و بهویژه شخص استانداران باید صنعت محور بوده و توجه بیشتری به صنعت و تولید داخلی داشته باشند چراکه اگر همچنان در این زمینه غفلت کنیم کشور دچار خسران بزرگی خواهد شد.
وی اضافه کرد:صنعت استان یزد بهواسطه وجود ظرفیتهای عظیم در برخورداری از منابع سرشار خداداد و نیروی انسانی در کشور متمایز بوده و با توجه به اینکه صنعت در یزد از دیرباز توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی اداره شده نیازمند توجه و حمایت بیشتر مسئولان استان در شرایط حساس کنونی است.
مشاور سابق وزیر، ارائه کد هویتی به صنایع را راهحلی اساسی برای حمایت واقعی دولت از صنعت برشمرد و اظهار داشت: وقتی یک واحد تولیدی دارای کد هویتی باشد دولت میتواند نقش واقعی حمایتی خود را ایفا کند چراکه میزان پرداختی آن واحد تولیدی به بیمه، اداره مالیات و همچنین گردش مالی در بانکها، از یکسو میزان اعتبار آن واحد را برای دریافت حمایتهای دولت تعیین کرده واژ سوی دیگر واقعی بودن یا نبودن فعالیت آن واحد تولیدی را مشخص میکند.
فنایی با اشاره به اینکه میتوان خام فروشی معادن استان را مدیریت کرد اذعان داشت: به نظر بنده اگر برای خام فروشی معادن استان عوارضی قابلتوجه وضع شود و عوارض دریافتی در اختیار تولیدکنندگان محصول نهائی قرار گیرد این مسئله مدیریت میشود.
وی در بخش دیگری بابیان این مطلب که امروزه تمامی صنایع با مشکلات عدیدهای دستوپنجه نرم کرده و با ظرفیتهای محدود در حال تولید هستند گفت: درحالیکه دولتها در تمام دنیا برای کمک به راهاندازی صنایع و ایجاد اشتغال، تسهیلات 4 درصدی، بیمه و مالیات ارزان و خدمات حمایتی مختلف ارائه میدهند اما متأسفانه در کشور ما نهتنها به صنایع کمک نمیشود بلکه هزینههای اضافی نظیر تسهیلات با نرخ بالا، جریمههای بانکی، بیمه گران و ارزشافزوده نیز به هزینههای جاری تولیدکنندگان اضافهشده و این فشارهای مضاعف مالی صنایع را به ورطه نابودی میکشاند.
این صنعتگر یزدی در خصوص تأثیر تحریمها بر تولید هم گفت: شاید تحریمها تأثیر اندکی داشته باشند اما همانطور که گفتم مشکل اصلی سوء مدیریت در استفاده از منابع است.
صنعت گر برتردومین جشنواره خوارزمی در ادامه واردات بیرویه را نیز در ضربه زدن به تولید تأثیرگذار دانست و گفت: واردات باید بهصورت اصولی صورت گرفته و نباید بهگونهای باشد که به تولیدکننده داخلی ضربه بزند چراکه وقتی دشمنان ما بهقصد ضربه زدن بهنظام علیه ما تحریم وضع میکنند ما دیگر نباید خودمان، خود را تحریم کنیم و آب درآسیاب دشمنان بریزیم.
وی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای دولت دوازدهم ابراز امیدواری کرد: با توجه به شرایط منطقه و تلاش دشمنان برای ضربه زدن بهنظام اسلامی دولت جدید با درک شرایط موجود، حمایت شایستهای را از صنعت کشور و بهویژه استان یزد بهعنوان یکی از قطبهای صنعت ایران اسلامی انجام دهد.
انتهای پیام/ح
Related Assets:
- مسئولین باید فوراً نسبت با تهیه و ابلاغ دستورالعملهای اجرایی تحقق شعار سال اقدام کنند
- تصاویری زیبا از برگزاری نماز عید سعید فطر در شهر یزد
- بزرگترین موانع تولید در صنعت دام،گرانی علوفه و بالا بودن میزان نرخ تسهیلات است
- پرواز مردعنکبوتی در شب ورود مافیا به90/ فرود شهاب سنگها در آزادی
- شائبه رابطه محور بودن گزینش کارآفرینان؛ علت پس دادن تقدیرنامه ام بود/ سایه سنگین دخالت دولت باید از اقتصاد برداشته شود
- برگزاری مسابقات قهرمانی دوچرخه سواری کشور در استان یزد/ برنامه ای برای ورود به عرصه فوتبال نداریم