مسئولین باید فوراً نسبت با تهیه و ابلاغ دستورالعملهای اجرایی تحقق شعار سال اقدام کنند
محمدحسین فنایی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به وجود مشکلات متعدد اقتصادی در کشور، گفت: رهبر انقلاب همچون سالهای گذشته با توجه و تأکید ویژهای که به حل مشکلات اقتصادی کشور داشتند بار دیگر شعار سال جدید را بر محور اقتصاد قراردادند که این نشان از اهمیت حل مشکلات اقتصادی و ضرورت تلاش در این عرصه است.
وی افزود: در سالهای گذشته نیز که رهبر انقلاب موضوع اقتصاد مقاومتی را در بندهای مختلف ابلاغ کردند، چند بند مشخصاً به موضوع حمایت از کار و سرمایه ایرانی مربوط بود که در این زمینه باید از مسئولین دولتی و تیم اقتصادی دولت پرسید تا چه اندازه در راستای عمل و اجرای این بندها فعالیت کردهاند.
رئیس و عضو هیئتمدیره خانه صنعت، معدن و تجارت یزد تأکید کرد: در موضوع شعار سال دو نکته باید موردتوجه قرار گیرد. از یکسو باید مردم ما نسبت به کالایی که در داخل تولید میشود تعصب داشته باشند و از سوی دیگر تولیدکنندگان نیز بهطور مستمر باید پیگیر ارتقای کیفی تولیدات خود باشند.
فنایی تصریح کرد: مسئولین باید از شعارزدگی و ارائه اطلاعات آماری در خصوص شعار سال و اقدام در این زمینه خودداری کرده و با تهیه دستورالعملهای اجرایی زمینه اجرای این شعار مهم اقتصادی را فراهم آورند. اکنون موفقیت و شکست برنامههای اقتصادی کشور منوط به توجه و حمایت از تولید داخل است و تا از منابعی که در کشور وجود دارد نتوانیم استفاده بهینه را داشته باشیم نمیتوانیم در عرصه اقتصادی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
این کارآفرین در ادامه با اشاره بهضرورت استفاده از ظرفیت نخبگان داخلی، اظهار داشت: مسئولین باید خود را از دستهبندیهای سیاسی و جناحی خارج کرده و از ظرفیت همه نیروهایی که میتوانند برای حل مشکلات کشور فعالیت کنند استفاده کنند. مسئولین اقتصادی کشور باید برای عملی شدن شعار سال با تشکیل اتاقهای فکری که از متخصصان و اهلفن تشکیلشده باشد نسبت به تهیه و ابلاغ دستورالعملهای اجرایی تحقق شعار سال اقدام کنند.
این فعال اقتصادی اذعان کرد: بسیاری از افرادی که درزمینهٔ اقتصادی موفق هستند و میتوانند با برنامههایی که دارند در جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور فعالیت کنند تنها بهواسطه اینکه جز باند و حزبی نیستند حمایت نمیشوند که اینیکی از آفات اصلی عرصه مدیریت اقتصادی کشور است. بسیاری از مسئولین دل خود را به آمار خودساخته گرم کردهاند درصورتیکه بسیاری از این آمارها با واقعیت منطبق نیست. تا زمانی که آمار و اطلاعات اقتصادی شفافی نداشته باشیم نمیتوانیم در جهت رفع مشکلات پیش رو برنامهریزی کرده و نسبت به حل آنها اقدام کنیم.
فنایی تأکید کرد: دولت باید در جهت حمایت از تولید داخل علاوه بر هدفمند کردن واردات، بسته حمایتی را برای صنایع داخلی تعریف کند. با اقدامات تشویقی میتوان بسیاری از صنایع داخلی را به آینده امیدوار و آنها را برای داشتن آیندهای بهتر کمک کرد. بسیاری از صنایع ما نیاز به حمایتهای خاصی ندارند بلکه با حمایتهای اندکی چون مالیات گیری منطقی و مبتنی بر واقعیتهای بازار میتوان آنها را کمک کرد و تولید داخلی را ارتقا داد.
عضو هیئتمدیره خانه صنعت و معدن یزد تصریح کرد: باید برای ارتقای کیفی محصولات ایرانی استاندارهای دقیقی تعریف و از اهمال در این زمینه پرهیز شود؛ چراکه با زدو بند و دور زدن قانون نمیتوان به تولید داخلی کمک کرد بلکه باید با کمک به ارتقای کیفی محصولات داخلی این صنایع را حمایت کرد تا بتوانند در بازارهای داخلی و خارجی حرفی برای گفتن داشته باشند.
این مسئول در ادامه گفت: مسئولی که در خود توانایی کار و فعالیت را نمیبیند اما مسئولیتی را بپذیرد به یک ملت و آینده آن خیانت کرده است. هر مسئولی که توانایی حل مشکلات اقتصادی کشور را ندارد اما مسئولیتی در این زمینه دارد باید استعفا بدهد. بسیاری از مسئولین ما با مؤلفههای مدیریتی آشنایی ندارند و نمیتوانند با مدیریت شرایط نقشی در بهبود شرایط کنونی داشته باشند.
انتهای پیام/90008