ID : 11462040
گزارش/افزایش تمایل یزدی ها به خرید فرش‌های جدید؛

استقبال سرد یزدی‌ها از قالی‌های دستباف/عمده مشتریان فرش دستباف یزد


زیراندازهای متعددی، این روزها خانه شهروندان یزدی را فرش می‌کند اما هنوز هم بسیاری از مردم استان، علاقه‌مند به مفروش کردن خانه‌هایشان با فرش‌های دستباف با طرح‌ها و رنگ‌های قدیمی‌هستند تا خاطرات کودکی را برای آنها زنده کند از این رو ،سالانه 40‌هزارمترمربع فرش دستباف در استان تولید می‌شود.

به گزارش یزد رسا، زیراندازهای متعددی، این روزها خانه شهروندان یزدی را فرش می‌کند اما هنوز هم بسیاری از مردم استان، علاقه‌مند به مفروش کردن خانه‌هایشان با فرش‌های دستباف با طرح‌ها و رنگ‌های قدیمی‌هستند تا خاطرات کودکی را برای آنها زنده کند از این رو ،سالانه 40‌هزارمترمربع فرش دستباف در استان تولید می‌شود.

 


دوام فرش‌های دستباف نسبت به سایر فرش‌ها
همشهری نوشت:فرش‌هایی که به عنوان زیرانداز در بازار عرضه می‌شود، کیفیت، طرح، رنگ و تنوع زیادی دارند اما زیبایی و دوام هیچ یک از آنها به پای فرش‌های دستبافی که حاصل کوشش و هنر زنان یزدی بر دارهای قالی است، نمی‌شود.گره‌هایی که یک یک کنار همدیگر نشسته‌اند تا در نهایت نقوشی را به تصویر بکشند که در دل قالی، تداعی کننده زیبایی‌های موجود در طبیعت است اما متاسفانه نگاه ارزشی به این قالی‌ها در سالهای اخیر به مراتب کاهش یافته است.

 


افزایش تمایل به خرید فرش‌های جدید
تمایل مردم یزد به خرید فرش‌های ماشینی و حتی فرش‌های سبک و خارجی بیش از قالی‌های دستبافی است که روزگاری تنها زیرانداز مردم یزد بوده‌اند.نمایشگاه فرش دستباف که اوایل اسفندماه در محل دائمی‌‌نمایشگاه‌های استان برگزار شد اگرچه آمار بازدیدکنندگان آن قابل توجه بود اما به گفته رئیس اتحادیه فرش دستباف استان، این نمایشگاه تنها مورد استقبال علاقه‌مندان خارج از استان قرار گرفت و شهروندان یزدی استقبال چندانی از قالی‌هایی که در این نمایشگاه عرضه شد، نداشتند.

 


کیفیت مطلوب قالی‌های دستباف یزدی
«مسعود استقامت» می‌افزاید: سالانه 40‌هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید می‌شود که تولیدات استان با توجه به ارتقای کیفیت مواد اولیه از جمله رنگ و پشم، کیفیت مطلوبی دارد.وی از به روز بودن طرح و نقوش قالی‌های دستباف استان خبر می‌دهد و می‌افزاید: قالی‌های دستباف از طرح‌های قدیمی‌کاشان با زمینه‌های لاکی فاصله گرفته است و امروز رنگ‌های متنوعی از جمله کرم حاشیه ترمه‌ای، زمینه فیروزه‌ای، حاشیه فیروزه‌ای، زمینه مشکی، زمینه شکلاتی و خشتی در استان تولید می‌شود.

 


طرح قالی‌های یزدی
به گفته رئیس اتحادیه فرش دستباف استان از نمونه طرح‌های شاخص قالی‌های دستباف استان، می‌توان به طرح‌های خشتی، موژان، غزال، شکوفه، بهار، نگین، مارال، بهاره، بته، درباری و طرح‌های متنوع دیگری اشاره کرد.«استقامت» با اشاره به این‌که استان در زمینه فرش دستباف قدمتی دیرینه دارد، ادامه می‌دهد: قیمت‌های متنوع فرش دستباف بر اساس سایز و درشتی و ریزی گره هر سلیقه‌ای را راضی خواهد کرد.وی قیمت هر جفت قالی دستباف 6 متری را از 4 میلیون تا 9 میلیون تومان اعلام می‌کند و می‌گوید: قیمت هر جفت قالی 9 متری نیز بین 7/5 تا 15 میلیون تومان است.رئیس اتحادیه فرش دستباف استان، قیمت هر جفت قالی دستباف 12 متری را نیز بین 10 تا 18‌میلیون تومان عنوان و بیان می‌کند: استقبال از خرید قالی‌های دستباف به ترتیب از قالی‌های 9‌متری، 12‌متری و 6 متری بیشتر است.

 


95 درصد بافندگان زن هستند
استقامت با بیان این‌که 95 درصد از بافندگان استان، زنان هنرمند هستند، می‌افزاید: 50‌کارگاه قالی بافی در استان، دایر است. البته بخشی از قالی‌های استان نیز با دایر کردن دار در خانه‌ها، بافته می‌شود. وی با بیان این‌که بیش از 50‌فروشگاه نیز در زمینه عرضه قالی‌های دستباف فعالیت می‌کنند، می‌گوید: میدان خان در خیابان قیام، اصلی‌ترین مرکز مبادله، خرید و فروش فرش‌های دستباف است.این مسئول، بازار مصرف قالی‌های بافت استان را به ترتیب در شهرهای تهران، اصفهان، همدان، قزوین، شیراز، اراک، کرمانشاه، ملایر وغیره عنوان می‌کند.
قالی‌های دستباف یزد صادر نمی‌شود
استقامت با اشاره به این‌که صادرات فرش استان یزد به دلیل تحریم‌ها ، تقریبا صفر است، می‌گوید: قالی‌های یزدی به دلیل کیفیت مواد اولیه و ظرافت در بافت، دارای متقاضیان زیادی هستند که بیشترشان یزدی نیستند.وی از تامین مواد اولیه بافت قالی از داخل کشور خبر می‌دهد و می‌گوید: البته به تازگی برخی از بافنده‌ها از پشم‌های خارجی استفاده می‌کنند که ظریف‌تر از پشم‌های ایرانی است، اما کیفیت خوبی دارد.

 

 

فرش دستباف، کالایی سرمایه‌ای است
رئیس اتحادیه فرش دستباف استان، فرش دستباف را کالایی سرمایه‌ای می‌داند و می‌گوید: فرش دستباف حتی در زمان پوسیدگی، کهنگی و پارگی نیز مشتری دارد و از ضایعات آن برای تهیه چرم فرش‌ها و تولید انواع کیف استفاده می‌شود.به گفته وی قالی‌های دستباف حتی بعد از چند سال استفاده، بیش از  قیمتی که خریداری شده‌اند، مشتری دارند از این رو نباید به آن به دید یک کالای مصرفی نگاه کرد.وی بازار فروش قالی دستباف را در استان مناسب نمی‌داند و می‌گوید: مردم حاضرند از زیراندازهای جدید که بعد از گذشت مدتی از استفاده، کیفیت و ارزش خود را از دست می‌دهند، خریداری کنند و ارزش قالی‌های دستباف را درک نکرده‌اند.

 


مکث
استان‌های تهران، اصفهان و همدان‎؛ عمده مشتریان فرش دستباف یزد
سالیانه 40 هزار مترمربع فرش دستباف در استان یزد تولید می‌شود که بخش عمده‌ای از آن در استان‌های تهران، اصفهان و همدان فروخته می‌شود. تنوع در طرح و رنگ و کیفیت بالای پشم و رنگ، کیفیت قالی‌های دستباف استان را افزایش داده است اما به دلیل تحریم‌ها، قالی‌های تولید استان صادر نمی‌شود. قالی‌های دستباف با تنوع نرخ، هر سلیقه‌ای را راضی می‌کند اما این قالی‌ها در بین مردم یزد خریدار ندارد و اغلب مشتریان از استان‌های دیگر هستند.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.