ID : 21045706
محقق تاریخ انقلاب:

اسکتبارستیزی مبنای قیام 15 خرداد/ قیام 15 خرداد جهشی بزرگ در تفکر مبارزه با رژیم ایجاد کرد


محقق تاریخ انقلاب اسلامی گفت: فشار و حاکمیت استکبار باعث شد تا زمینه های اصلی مبارزه برای حفظ استقلال و عزت در مردم ایجاد شود و با جرقه ای مثل امام(ره) شعله ور شود.

به گزارش یزدرسا ِ محقق تاریخ انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار صبح تفت در رابطه با قیام 15 خرداد و نقش آن در تشکیل نهضت انقلاب گفت: به ندرت اتفاق می افتد که شکل گیری یک جریان مهم، دفعتی و ناگهانی صورت گیرد و 15 خرداد هم واقعه ای نبود که دفعتی و اتفاقی صوزت بگیرد.

دکتر زارع زاده افزود: قیام 15 خرداد از وقایعی چون انقلاب سفید شاه و تصویب کاپیتولاسیون شروع شد چراکه مردم نفوذ و رشد چنگال استکبار و بیگانگان را در وجود خود حس کردند.

وی ادامه داد: فشار و حاکمیت استکبار باعث شد تا زمینه های اصلی مبارزه برای حفظ استقلال و عزت در مردم ایجاد شود و با جرقه ای مثل امام(ره) شعله ور شود.

این استان دانشگاه اضافه کرد: امام خمینی(ره) نیز یک تئوری کامل برای نهضت انقلاب طراحی کرده بود و با آگاهی ایجاد شده در مردم این نهضت را کلید زد.

زارع زاده با بیان اینکه امام تقیه را در دوران رژیم شاه، حرام می دانست، اذعان داشت: امام(ره) اولین مبنای خود را در شکل گیری انقلاب، جرئت عمل به مردم قرار داد و سخنرانی امام(ره) در عصر 13 خرداد سال 1342 از همین نوع بود که جرئت قیام و عمل را به مردم داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تفت در تشریح بیانات امام(ره) گفت: امام خمینی(ره) از همان ابتدا، عمق استراتژیک نظام منحطط فکری رژیم پهلوی را نشانه گرفته بود.

وی اذعان داشت: قیام 15 خرداد یک جهشی در تفکر مبارزه بود منتهی جلودار این مبارزه تفکر متفاوتی با رهبران مبارز قبلی داشت مثلا اگر شیخ فضل الله نوری  یا سیدجمال الدین اسدآبادی تفکرشان و نگرششان این بود که ما نباید وارد حکومت شویم و حکومت باید دست حکومت داران باشد و دین در حکومت نباید نظری داشته باشد ولی امام(ره) نظرشان بر مدیریت و بدست گیری حکومت بود.

وی تاکید کرد: این نظر امام(ره) موضوع من درآوردی و برآمده از ذهن فردی نبود بلکه امام(ره) با تجربه و نگاه به تاریخ به این تئوری رسید که مبارزه باید با مبنای نیروسازی و تغییر فکر دنبال شود.

این تاریخ شناس تصریح کرد: لذا نظام ولایت فقیه برآمده از همان تئوری ابتدایی بود که بر پایه تربیت نیروی مومن، انقلابی و دیندار حتی برای جلوگیری از انحراف نظام تشکیل شد.

وی در مقایسه نهضت امام حسین(ع)  و امام خمینی(ره) نیز گفت: در هر مقطع، بزرگ دینی آن مقطع به این می رسد که وظیفه اش قیام است؛ حالا اگر این قیام منتج به نتیجه می شود یا نمی شود؛ وظیفه و برعهده رهبر قیام نیست؛ همانگونه که ظاهراً امام(ره) در قیام 15 خرداد به نتیجه نرسید و تبعید شد ولی در ادامه، انقلاب به پیروزی رسید همانند امام حسین(ع) ظاهراً شکست خورد ولی شهادت اباعبدالله، نهضت بزرگ و تمام نشدنی مبارزه را درعالم ایجاد کرد.

انتهای پیام/م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.